Wojtek B. Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Oryginał, nowe opakowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turnmills Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Oryginał, nowe opakowania. Ciężko powiedzieć, moim zdaniem oryginał. Być może wypuścili jakaś partie w zmienionych pudełkach bo w różnych sklepach już takie widziałem w tym zagranicznych.A opis w tych co kupiłem w kilogramach i metrach a nie lb i yrd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turnmills Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 A opis w tych co kupiłem w kilogramach i metrach a nie lb i yrd? Nie ma to znaczenia, jeśli chodzi oryginalność lub podróbkowatość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Nie ma . Wczoraj metkowałem Power Pro. Towar biorę z Shimano, które jest oficjalnym dystrybutorem PP. Część plecionek była w starych opakowkach, część w nowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turnmills Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Nie ma . Wczoraj metkowałem Power Pro. Towar biorę z Shimano, które jest oficjalnym dystrybutorem PP. Część plecionek była w starych opakowkach, część w nowych. Dzięki Wam wszystkim za odzew. Połmania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto7 Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Ale jakość tych krajowych gorsza , niedawno kupiłem i w połowie szpulki na 4 m jakaś skazowata jakby stopiona . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Tak, tak też o tym słyszałem. Podobno te co mają iść do Polski to nawijają tylko na nocnej zmianie. Ewentualnie w piątek przed fajrantem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto7 Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 Chyba nie ,słyszałem je robią to zwyczajne jełopy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 Poza tym że jest nowe opakowanie. To i sama linka się zmieniła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Tzn?Co się zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxxx Opublikowano 16 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 Witam używam power pro od 2002 roku zazwyczaj 10LB=0,15mm w kolorach zielony i żółtym zawsze te linki jak były nowe to cechowały się pewną sztywnością która mijała po kilku dniach użytkowania .Nowe linki były wytrzymałe na około 7kg na węźle w pomiarze realnym i do takich linek przywykłem ale ostatnio zakupiłem 0,15mm zieloną która jest znacznie bardziej miękka , śliska (4 splotowa) , w palcach czuć że jest cienka jak włos i do tego wytrzymałość nowej 5,3kg na węźle . Na moje oko to 0,13mm no ale..... .Do porównania specjalnie odwinąłem na dwóch innych kołowrotkach odwinąłem 50% linki żeby porównać organoleptycznie grubość i czuć że te stare nieużywane są wyraźnie grubsze .Czy też macie takie doświadczenia z PP ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxxx Opublikowano 4 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia Brak opcji edycji a chciałem dodać spostrzeżenia po sezonie użytkowania ów plecionki PP 0,15mm 10lb 4,5kg zielonej mam linki tej firmy na różnych kołowrotkach , linki kupione w różnym okresie i te stare pomimo kilku lat używania są zielone lekko straciły kolor ale zielone do tych linek nie mam zastrzeżeń (stare źródło) natomiast ta z jesieni 2023 jest bardzo jasna , szara widać że to inny produkt choć zakupiony od cenionego sprzedawcy który zawsze miał dobre produkty dlatego jestem ciekawy czy inni użytkownicy PP zauważyli jakieś zmiany , różnice w stosunku do tego co było kilka lat temu czy to jest jakaś zmiana ze strony producenta a może jakiś wałek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 4 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia Kiedyś (10-15 lat temu) kupowałem PP w Stanach i te plecionki były mocarne i trwałe. Potem przeszedłem na Sterna, a później jeszcze na inne w tym chińskie. Dwa lata temu korzystając z kuponu podarunkowego na amerykańskim Amazonie zamówiłem w Stanach 300-sto jardową szpulkę PP. Niestety, przeżyłem rozczarowanie. Jest gorzej niż kiedyś. Plecionka szybko straciła kolor i zaczęła strzępić się i rozwarstwiać. Może wyjątkowo źle trafiłem ale do PP na razie nie wracam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszxt Opublikowano 4 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia Dawniej też istniała dla mnie tylko Power pro 4 splotowa. 0.15 i 0.19 do lowienia boleni i sandaczy i 0.32 Sumow. Niestety rozczarowalem się bardzo bo jakieś 6..7 temu jak zaczely się niespodziewane przygody w postaci pekajacej plecionki w przypadkowych miejscach i strat ryby w najmniej oczekiwanym momencie. Od tej pory lowie na 4 splotowe mistral shiro i kastking i nie widzę jakiejkolwiek potrzeby zmiany. Tanie i bardzo dobrze znosza wiślana orke... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 5 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia (edytowane) Brak opcji edycji a chciałem dodać spostrzeżenia po sezonie użytkowania ów plecionki PP 0,15mm 10lb 4,5kg zielonej mam linki tej firmy na różnych kołowrotkach , linki kupione w różnym okresie i te stare pomimo kilku lat używania są zielone lekko straciły kolor ale zielone do tych linek nie mam zastrzeżeń (stare źródło) natomiast ta z jesieni 2023 jest bardzo jasna , szara widać że to inny produkt choć zakupiony od cenionego sprzedawcy który zawsze miał dobre produkty dlatego jestem ciekawy czy inni użytkownicy PP zauważyli jakieś zmiany , różnice w stosunku do tego co było kilka lat temu czy to jest jakaś zmiana ze strony producenta a może jakiś wałek .Potwierdzam. Obecne Power Pro nie ma nic wspólnego z tym sprzed 4-5 lat. Ma wypłowiały kolor, już na szpuli sprawia wrażenie poprzecieranej. Myślę, że w grę weszły oszczędności w procesie produkcji. Zakupu linki dokonałem w pewnym źródle. Ja osobiście szukam starych zapasów. Edytowane 5 Stycznia przez Wojtek B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 29 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca Power pro V2 8 slick 0.36 jest jak Enrike. Do Hulia nie podobny . Ostatni raz kupiłem tą markę . Dramat. Idzie ze szpuli won! Nie polecam i przestrzegam. Cień jakości z przed lat. Wstyd Power pro!!! Kpina Z klientów ! Naciągacze !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz90 Opublikowano 30 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca Ja chyba tez potwierdzam , przedtem mówiło sie ,że jak ktoś kupił i była laba ,ze podróba. A powiem wprost podróby były lepsze od oryginału a obecnie jest tak ,ze kupujesz dwa opakowania .Jedna jest jakości sprzed lat a druga jest taka ,że 0,20 w rękach się rwie , traci kolor itd. Słowem : loteria. Ale widzę ,ze nie tylko to u te firmy , mogę spokojnie użyć uogólnienia ,ze wszystkie firmy tka maja i lecą w kulki z klientami. Dlatego łowie na najtańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi