Catch&Release Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Cenowa różnica jaka znalazłem na necie to 64 zł. Kijek miałby służyć do opadu z brzegu 8-10-12 g ? Który lepszy w sensie czulszy szybszy bardziej sprężysty ? I żeby nie była "kluska". Czy macie jakieś doświadczenia co do tych modeli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel13 Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Oba kije sa szybkie napewno nie kluskowate ,GUIDE bedzie szybszy troche nawet palowaty ,bedzie lecial na pysk ,zle wywazenie to wada tej seri ,chyba ze kolega mysli o nowej seri to ponoc jest lepiej w tej kwesti ,cos tam zmienili.Co do cw sa niedoszacowane mialem frisky 7-28 w rzeczywistosci 14-35g.Co do Team Dragona sa lepiej opisane i wywazone ,posiadam kilka modeli np. 260 cw 7-21,od 5 do 12g plus gumka pelen komfort,bardzo uniwersalny kijek ,podsumowujac wybralbym Team dragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenon275 Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Mam TD 5-18g 270cm fast i według mnie pod opad takimi gramaturami się nie nadaje, lepsza będzie wersja do 21g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catch&Release Opublikowano 21 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Mam TD 5-18g 270cm fast i według mnie pod opad takimi gramaturami się nie nadaje, lepsza będzie wersja do 21g.A dlaczego uważasz ze sie nie nadaje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 jeżeli Ci chodzi o główki 8-12gr plus guma to nie polecam takiego C.W..Co do kijów to mam 2 serie tych kijów tylko inne modele i oba sa ok do opadu , GS jest szybszy , bardziej czuły w sensie odczówania brania "w ręku" nie na szczytówce .. GS dobrze się sprawdza np.późną jesienią kiedy podczas opadu nie ma już "łup " tylko niemrawe skubniecię, a sam szczupak jest mniej dynamiczny więc się nie spina tak bardzo. Co do TD to kij uniwersalny i lepiej trzyma szczupłego na gumce .. Z tego co wiem GS w dłuższych wersjach ( ja mam 2,13 ) jest źle wyważony i będziesz musiał dociążyć dolnik .. 5-18gr CW to już naprawdę lekki kijek ja takich to już bardziej pod grubego okonia stosuję ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi