Skocz do zawartości

co to za wodbler - pomóżcie

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy,

stała się rzecz straszna straciłem woblerek, chciałbym odkupić podobny, niestety nie dysponuję zdjęciem więc spróbuję go opisać, może komuś się skojarzy i podeśle fotkę?

Na szczeście woblerek jest charakterystyczny. Jest to malutki wobek kleniowy, rękodzieło, a jego cechą charakterystyczną jest to że miał malowany ster razem z korupsem (a nie przezroczysty z poliwęglanu jak większość woblerków. Całośc ok 2cm długości. Ponieważ ster był malowany tą samą farbą co korups (mój akurat na pomarańczowo) optycznie sprawiał nieco większe wrażenie. Agresywna praca w wodzie.

Pomożecie?

Pozdrawiam

edytowałem: rękodzieło. Nie pamiętam gdzie kupiłem, w jakimś sklepiku w Warszawie. Widziałem te woblerki w sklepach, wydaje mi się że były dosyć popularne. Zawsze wydawalo mi się że to gębal czy też gębski ale jak dzisiaj przeszukałem net to tylko duże gębale/gębskie znajdowałem - więc chyba źle mi się zdawalo...

Bonito - zdziwiłbym sie, kupowalem w czasach kiedy nikt o bonito nie słyszał raczej

Darkspin - Gumo, w czasach w których Ty uprawiałeś spinningowy wyczyn nad Wisłą ja, jakby to powiedzieć... czytałem Wiadomości Wędkarskie

No nic, kupiłem ten Andoriafishing - jak przyjdą i porzucam będę wiedział czy to to. Ten którego miałem chociaż mikrusek dobrze latał

friko jak dla mnie z opisu to to przypomina mocno woblery firmy TEX. kiedys pit dostal ode mnie jednego czy dwa. ch charakterystyczna cecha było bo te nie dośc ze ster byl metalowy to ciagnal sie on dalej wzdluz wobka az do konca w postaci jego steala (w przkroju rynienki). moze pitt skojarzy i wstawi fotke (taki rozowy w kropeczki)

@adzio

jak napisalem, kupilem w koncu kilka andoriafish, wyglada ze to bylo to samo albo cos podobnego. Zobaczymy czy udalo mi sie trafic na rownie dobry model jak ten ktory stracilem - z rekodzielem niestety roznie bywa, jak chodzi o powtarzalnosc. Czas pokaze.

Dzieki wszystkim za chec pomocy :D

Pozdrawiam

• 2 miesiące temu...