Friko Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Koledzy, stała się rzecz straszna straciłem woblerek, chciałbym odkupić podobny, niestety nie dysponuję zdjęciem więc spróbuję go opisać, może komuś się skojarzy i podeśle fotkę? Na szczeście woblerek jest charakterystyczny. Jest to malutki wobek kleniowy, rękodzieło, a jego cechą charakterystyczną jest to że miał malowany ster razem z korupsem (a nie przezroczysty z poliwęglanu jak większość woblerków. Całośc ok 2cm długości. Ponieważ ster był malowany tą samą farbą co korups (mój akurat na pomarańczowo) optycznie sprawiał nieco większe wrażenie. Agresywna praca w wodzie. Pomożecie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Wobler kupny czy strugany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 edytowałem: rękodzieło. Nie pamiętam gdzie kupiłem, w jakimś sklepiku w Warszawie. Widziałem te woblerki w sklepach, wydaje mi się że były dosyć popularne. Zawsze wydawalo mi się że to gębal czy też gębski ale jak dzisiaj przeszukałem net to tylko duże gębale/gębskie znajdowałem - więc chyba źle mi się zdawalo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Są małe gębskie, ale nie kojarzę, aby kiedykolwiek miały malowane stery: http://www.allegro.pl/search.php?string=g%C4%99b*&from_s howcat=1&category=17840&description=1&country=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 to było cuś jak to : ale coś mi nie do konca pasi - za duzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miciek Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Kojarze ze Bonito robił tez takie z malowanymi sterami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Jezeli ma plastikowy ster to powiedzialbym, ze to Darkspin.Wytworce spotkalem swego czasu nad Wisla. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Bonito - zdziwiłbym sie, kupowalem w czasach kiedy nikt o bonito nie słyszał raczej Darkspin - Gumo, w czasach w których Ty uprawiałeś spinningowy wyczyn nad Wisłą ja, jakby to powiedzieć... czytałem Wiadomości Wędkarskie No nic, kupiłem ten Andoriafishing - jak przyjdą i porzucam będę wiedział czy to to. Ten którego miałem chociaż mikrusek dobrze latał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 zawsze można sobie coś podobnego wystrugać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 friko jak dla mnie z opisu to to przypomina mocno woblery firmy TEX. kiedys pit dostal ode mnie jednego czy dwa. ch charakterystyczna cecha było bo te nie dośc ze ster byl metalowy to ciagnal sie on dalej wzdluz wobka az do konca w postaci jego steala (w przkroju rynienki). moze pitt skojarzy i wstawi fotke (taki rozowy w kropeczki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 To raczej nie to mifas, wyglada mi na to ze to byl ten anadoriafish jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Małe woblery z malowanym sterem to Snap Yo-zuri,lecz to nie rękodzieło.Są pomarańczowe czy różowe o długości 2cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 http://www.yo-zuri.com/Products/Prod3dMicro/SnapBeans.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawal Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Oryginalne Gębale NIGDY nie miały malowanych sterów, inna technologia produkcji (stery wklejane PO malowaniu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 @Friko to moze cos takiego bylo? bo tylko ten z andoriafish mi pasuje do twojego opisu tego wobka i sam z ciekawosci szukam go Jest podobny do tego zielonego co wczesniej pokazales ale jest jednak troszku inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 @adzio jak napisalem, kupilem w koncu kilka andoriafish, wyglada ze to bylo to samo albo cos podobnego. Zobaczymy czy udalo mi sie trafic na rownie dobry model jak ten ktory stracilem - z rekodzielem niestety roznie bywa, jak chodzi o powtarzalnosc. Czas pokaze. Dzieki wszystkim za chec pomocy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 @adzioz rekodzielem niestety roznie bywa, jak chodzi o powtarzalnosc. Czas pokaze. Dzieki wszystkim za chec pomocy Pozdrawiam Moim zdaniem żaden wobler nie jest powtarzalny - no chyba, że piankowce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karuzo27 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Witam;) czy ktoś słyszał może o woblerach Gębskiego? wszedłem w posiadanie kilku, są to woblery pływające po około 7-8cm wyglądają na typowo szczupakowe ale może sprawdzają sie też na innej rybie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Witam;) czy ktoś słyszał może o woblerach Gębskiego? Chyba trzeba było zapytać, czy ktoś nie słyszał o woblerach Gębskiego <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi