Skocz do zawartości

Sumy 2009

Kuba

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 314
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Dziś mi się czkawką odbił brak drugiej kotwiczki w uklei :( Maiłem ładnego sandała. Prowadziłem ukleje tak sandaczowo, góra szybko i powolny opad w nurcie. Walnął jak bolek. Pięknie chodził i już widzieliśmy szeroki łeb pod nogami, no i spinka bez szarpnięcia :( Ślad po zębach idealnie w środku.

Dla rozkręcenia wątku konkretniejszy sum :D

Złowił go mój brat Mateusz.

Rzeka Wisła. Łowiliśmy oczywiście z pychówki.

Łowisko to typowo sumowe miejsce. Dzika burta na wyspie.

Ryba stała w odkosie za wielkim zwaliskiem. Wzięła na krawędzi warkocza w głębokiej rynnie. Głębokość około 5m.

Sprzęt - kij 3m do 100g. Plecionka 30lb. Kołowrotek 4000.

Przynęta - średniej wielkości guma w kolorze srebrno-czarnym, na 30 gramowej główce.

Rybę podebrałem na niedalekiej przykosie.

A tak wygląda :D

.

post-12-1348914417,9825_thumb.jpg

Widzę ze dobraliście precyzyjnie sprzęt do danego gatunku ryby,czyli suma.Jak długo trwał hol,czy pozwoliliście się sumowi wyszaleć spływając pychówką w dół rzeki na przykosę...precyzyjna robota :D .Piękna ta bestia, gratuluje i szczerze zazdroszczę adrenaliny podczas holu i całej otoczki z tym związanej.Jak myślisz, dałoby by rade go wyholować bez pychówki ??,czy raczej byłaby porażka dla was.

Walka była przednia ;)

Ryba i ja daliśmy z siebie wszystko!

Bez łódeczki nie miał bym najmniejszych szans.

Idealne manewrowanie łódką Sebka i moja przytomność umysłu umożliwiły nam wyholowanie suma na przykosę.

Niesamowite emocje oraz kupa śmiechu i radości podczas podbierania :lol: :lol: :lol:

@Gumo mieści się spokojnie z dużą nadwyżką! Na naszej stronce inna fotka.

Pozdro, Mat