Robert Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Sprawdziłbyś przy okazji czy by z gruntu na te nasze zawijane w kapustę nie brały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 W sobote bylem...eh nie mialem w prowiancie faszerowanej Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Dzięki temu filmowi mamy dowód na to że sumy zarażają się ptasią grypą i niewolno ich jeść. Trzeba tylko rozpropagować tą pogłoskę wśród mięsiarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 żeby jeszcze polityka zeżarły albo działacza PZW to i o świńskiej by można mówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 Podobno na Zegrzu, nie tak dawno padła 205 -tka ,potwierdzi ktoś tą informacje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 Już od ok. 2 tygodni sumy praktycznie nie gryzły. Za to elegancko się podhaczały. Jeżeli faktycznie tak było, to obstawiam, że najechana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 Info o tym sumie mam STĄD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 Info o tym sumie mam STĄD Dobrze chociaż, że nie padła w sensie dosłownym. Ja po doświadczeniach z zeszłego weekendu na WKS odpuściłem doły. Sandacze nie gryzły prawie wcale, za to sumy - czym popadło. Nie ma sensu niepokoić wąsatych o tej porze roku, ale widzę, że ciśnienie cały czas nie spada. I tak będzie aż do pierwszego lodu na stanicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Sum większy od oficjalnego Rekordu Polski http://haczyk.pl/index.php?option=com_content&task=view& amp;id=150&Itemid=89http://haczyk.pl/index.php?option=co m_content&task=view&id=150&Itemid=89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 rybka fajna. ale facet od podbierania sposob podebrania oraz wypuszczenia ... ponizej krytyki... szkoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Mimo wszystko jest szansa, że przeżyje bo to kawał ryby. Jak go infekcja nie zmoży to podje kulek i odzyska siły. Głupie jest to tłumaczenie komentatora, że się nie dało inaczej. Traktowania osęką ryby lezącej na trawie się już nie da wytłumaczyć. Czuje jakie teraz będzie polowanie na niego. Ma przewalone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixiuuu Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Fajnie ,ze go wogole wypuscili.. ale sposob w jaki go traktowali i podebrali pozostawia wiele do zyczenia. Oczywiscie emocje i wielkosc ryby byly ogromne ,ale to ich nie usprawiedliwia tym bardziej ,ze sumek wygladal na mocno zmeczonego i przypominal worek kartofli ogólnie piekna ryba i kazdy mysle o takiej marzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Rybka piękna,ale potraktowanie jej bez komentarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgadzam się, że ryba trochę wycierpiała, ale powiedzcie jak wytargać takiego kolosa na taki brzeg, w dodatku obmarznięty ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgadzam się, że ryba trochę wycierpiała, ale powiedzcie jak wytargać takiego kolosa na taki brzeg, w dodatku obmarznięty ?? Jak wytargać takiego kolosa na brzeg? Na pewno nie byłoby łatwo ale czy ryba musiała być wyciągana? Zważywszy na to że przynętę pochwyciła pod koniec grudnia (29.XII.2009) a już była w okresie ochronnym (od 1 listopada) więc należało chyba odciąć linkę jak się widziało co ma się na kiju? i zaoszczędzić rybie męki typu osełki czy panierki w piachu i trawie oraz zjazdu do wody po betonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Chyba wymagasz od człowieka za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zważywszy na to że przynętę pochwyciła pod koniec grudnia (29.XII.2009) a już była w okresie ochronnym (od 1 listopada) więc należało chyba odciąć linkę jak się widziało co ma się na kiju? Tutaj nie ma co polemizować, bezsprzecznie ryba jest w czasie okresu ochronnego i powinna być bezzwłocznie uwolniona. Pytam czysto teoretycznie.Zakładając, że ryba nie znajduje się pod ochroną. Jak wyciągnąć taką rybę na tak stromy brzeg ?? Po to, chociażby, aby zaspokoić swoją próżność i zmierzyć rybę. Mam wrażenie, że takiego ponad 100 kilowego kolosa nie łatwo byłoby wytargać nawet w trzy osoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixiuuu Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 zobacz na youtube film jak gosc sam wyciaga identycznego suma i to do lodki mowie dla mnie to i tak cos nieprawdopodobnego ,ze go nie powiesili na haku w stodole jak poprzednie rekordy z rybnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Mi osobiście się to nie podobało, mógł go odhaczyć w wodzie, a jak by bardzo chciał to i tam by go zmierzył, regulamin to regulamin, ja w tym co się stało bezzwłoczności nie widziałem ani chrzty, co więcej, nawet delikatnego obchodzenia jedyne co usprawiedliwia tego Pana to emocje, ale ta osęka to dla mnie przesada, raz go ,,dziubnoł do wyciagnięcia, później jeszcze poprawiał do odchylenia i przekręcenia.nie fajnie i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Niektórzy nie widzą tu drastycznego naruszenia regulaminu PZW. Co ciekawe obnoszą się z tym na portalu który propaguje wędkarstwo z ludzka twarzą. O wystawianiu sobie świadectwa nie wspomnę, chociaż jakoś nie jestem zaskoczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Chyba wymagasz od człowieka za dużo @Artech, uważasz że nie ma co polemizować? Jest o czym... okres ochronny to oczywiście rybę należy wypuścić - można to albo w wodzie zrobić albo wyjąć jeśli nie ma innego wyjścia z wyczepieniem przynęty...ale suma o takich gabarytach tak potraktować? Na filmie widać wyraźnie że sumek nie był za mocno zacięty - w górną tarkę - i gdyby się nawet linkę odcięło przy pysku, sam z mikro przynęty by się uwolnił A tak to niesmak pozostaje Temat ryb złowionych, które miały akurat okres ochronny był tu na forum wałkowany i o ile pamiętam nie było taryfy ulgowej a teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Oglądnąłem ten film uważnie raz jeszcze i idę o zakład, że został na końcu przycięty na chama nie bez powodów. Każdy operator by nie odpuścił momentu odpływania ryby. Prawdopodobnie ryba nie odpłynęła ale poszła na dno jak wrak, stąd takie nie inne zakończenie filmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Oglądnąłem ten film uważnie raz jeszcze i idę o zakład, że został na końcu przycięty na chama nie bez powodów. Każdy operator by nie odpuścił momentu odpływania ryby. Prawdopodobnie ryba nie odpłynęła ale poszła na dno jak wrak, stąd takie nie inne zakończenie filmu. Robert, zdziwiłbyś się, gdybyś zobaczył jak ja obciąłem moment wypuszczania głowacicy, przez Milo26. Plama jak diabli i zupełnie niezamierzona z mojej strony.Ryba odpłynęła a ja zostałem z kocią mordąNie twierdzę oczywiście, że z tym sumem podobnie było ale .... zdarza się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Poper, nie ucz ojca dzieci robić. Film kończy się efektem „Fade” a nie nagłym ucięciem bo się kamerzyście nacisło Końcówka jest edytowana bo scena pewnie nie pasowała to happy endu. Ale to już zostanie słodką tajemnicą reżysera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Mi się nacisnęło :blush:No ale dośc OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi