Skocz do zawartości

Sumy 2009

Kuba

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 314
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

• 2 tygodnie później...

@kaspar gratuluję wąsatego. ja wczoraj miałem branko ale na zestawie którym łowiłem mogłem sie tylko zastanawiać kiedy ten ryb się szczęśliwie uwolni. niestety poszedł z wobkiem w pysku a rybka musiała być słusznych rozmiarów bo rok temu na tej samej miejscówce wytargałem 115cm bez większych ceregieli ,a ten nie pozostawił złudzeń odjeżdżając 50-60m w dół i przetarł plecionkę. branie na okoniową 5cm rapalke jointed shad rap :wacko:

Pytanie Panowie - jak z trollingiem? Wczoraj opływałem kawał wody, jedno branie suma (cały przypon w śluzie) i ryba niezapięta. Jakiś pomysł jak z zapinaniem się ryby? Myślę że dostaje w przód pyska gdzie ma tarki, stąd problem??

kubus a ja bym zrobil inaczej. ku pdruga srube, luub te co masz oddaj do renowacji wraz z wywazeniem i zjedz z predkosci. czarna mamba oczywiscie musi byc ale jak dla mnie to troche za szybko plywalismy ostatnio. sam widziales ze sporo bran blo nawet konkretnych ale zanim cokolwiek zdazzylo sie dziac bylo juz po wszystkim...

Wlasnie troche poplywalem, co prawda za inna ryba, ale w trolingu...decydujaca o predkosci rzecza jest nie predkosc z gpsa ale predkosc lodzi wzgledem przemieszzcajacych sie warstw wody.

Jezeli plynie sie z ruchem wody a predkosc powoduje nie schodzenie przynety na odpowiednia glebokosc, wzglednie kiepska prace owej przynety to trzeba mimo wszystko ta predkosc zwiekszyc...

W silnym pradzie z kolei bywa, ze lodka niemal stoi a przyneta w zaleznosci od rodzaju jest wynoszona lub jej akcja spazamtyczna :D

Sa i inne czynniki, jak np. koniecznosc plywania w poprzek wiatru i pradu, omijania dennych przeszkod tak zeby ich nie pominac :D

Dodajac to wszystko, w praktyce zawsze sie dazy do takiego wyniku, zeby interesujaca przyneta byla jak najdluzej w zasiegu ryby i zeby miala odpowiednia predkosc.

Najczesciej chodzi o nieduza predkosc, aczkolwiek bywa tez odwrotnie, np przy braniach okoni albo gdy chce sie poznac wiekszy kawalek wody, szybko ale niekoniecznie bardzo dokladnie.

Gumo

witam

szybki wypad na sandaczyki zakończył się długo po północy...

walnął na skraju blatu w sandaczowego wobka, a potem to już tylko dłuuuga opaska przede mną:)

zestaw średnio nadawał się do rozmowy z silną rybą i nurtem, ale dzięki wielkiej pomocy @kajmana, daliśmy radę.

Wisła przybierała w oczach

.

post-843-1348914442,503_thumb.jpg