Skocz do zawartości

Sumy 2009

Kuba

Rekomendowane odpowiedzi

Ladna rybka. :D

Rowniez mi sie wydaje, ze, zwlaszzca przy wiekszych rybach, ktorych jak wiadomo nie ma na gesto, istotne jest, zeby wrocily do wody w dobrej kondycji.

Zdjecie to taki dowod, fajna rzecz gdy chce sie wrocic pamiecia ale na 1szym miejscu ryba.

Czasem zsynchronizowanie wszystkich czynnosci jest bardzo trudne ale pracowac trzeba...

Gumo

• Odpowiedzi 314
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

• 2 tygodnie później...

Oto dzisiejszy sum z Turawy, 158 cm waga niewiadoma.

Kij Dragon Millenium Zander Jerk

Kołowrotek Shimano Stradic 4000FI

Plecionka 20lb

Wobler Rapala Tail Dancer 30ft

Za wszystko powyżej możesz zapłacić kartą Mastercard, ale miny ludzi jak go wypuszczałeś - bezcenne :lol:

P.S. Chętnie pomogę wyciągnąć ci jeszcze kilka takich kijanek z wody - NP

Gratulacje Dragon, ladny sumek. A juz na pewno warto bylo popatrzec na miny ludzi przy wypuszzcaniu.

Jak zaobserwowalem w tamtym rejonie zjawisko wypuszzcania ryb jest jeszzce zjawiskiem raczej obcym. Tym bardziej przydala sie lekcja pogladowa i moze niektorym cos tam zaswita w przyszlosci.

Odnosnie sprzetu na sumy bylo kilka razy.

Ja jak na razie podchodze do wislanego suma z dobrej klasy kijkiem 25-30LB i linka 30LB. Penn Slammer 360. Detale, typu przypon, kretliki, agrafki w wysokim gatunku - warto pamietac bo zasada jest taka, ze sprzet jest tak mocny jak jego najslabszy element.

Tam, gdzie wiadomo ze wystepuja potworki powiedzmy powyzej 200cm warto wzmocnic sprzet na tyle, zeby sie dalo nim operowac. Po doswiadczeniach stwierdzilem, ze nie ma za mocnego sprzetu w pewnych okolicznosciach...

Ponizej taki gimnazjalista z Wisełki.

.

Gumo

post-15-1348914461,4813_thumb.jpg

Gratulacje Dragon, ladny sumek. A juz na pewno warto bylo popatrzec na miny ludzi przy wypuszzcaniu.

Jak zaobserwowalem w tamtym rejonie zjawisko wypuszzcania ryb jest jeszzce zjawiskiem raczej obcym. Tym bardziej przydala sie lekcja pogladowa i moze niektorym cos tam zaswita w przyszlosci.

Wiesz bardzo często spotykam się ze zdziwieniem ludzi gdy wypuszczam ryby, często ludzie którzy żadko wędkują albo całkowicie tego nie robią pytają mnie dlaczego wypuszczam trudno to wytłumaczyć ale od małego Tata kazał wypuszcać i tak zostało nigdy nie przychodzi mi na myśl że mógłbym coś takiego zabrać do domu. Dla mnie najwazniejsza jest szansa spotkania się z taką rybką i zdjęcie które pozostanie długo.

Jest to mój pierwszy sumek powyzej metra wszystkie wcześniej walki przegrałem no ale wkońcu sie udało. Niestety wszystkie te walki odbywały sie z rzecznymi sumkami ale za to widzę że ty dobrze sobie z nimi radzisz :D Wielkie gratki :D

Ten Dragon ma cw. bodajże do 42g. To solidny kij, z dobrą plecionką można się spokojnie pokusić o bardzie forsowny hol. Ale na trolling go nie polecam, jest (jak sama nazwa wskazuje) dość sztywny.

Krzysiu powiem ci że w mojej perspektywie troszkę się mylisz co do kija do trollingu. Choć każdy ma swoję zdanie, mi kij bardzo pasuje co do długości 225 i gramatura również kij wcale nie jest taki sztywny. Nie przepadam za kijami typu shimano beastmaster

a podobno ludzie je chwalą podczas holu sumka w pewnych momętach żałowałem że nie miałem mocniejszego kijka ze względów na brak mocy kij podczas holu się rozkleił w dolniku co mnie zaskoczyło.

Pozdrawiam:)

Dragon, taki jest podstawowy cel istnienia tego portalu - zwiekszenie liczby zachowań takich jak Twoje.

Do sumkow czasu mam ostatnio malo a to jest pdst.warunek, nie tylko zreszta w przypadku sumow.

Na rzece bez lodzi ja juz w ogole nie prubuje...za mala szansa w przypadku czegos wiekszego...

Gumo

.

Do sumkow czasu mam ostatnio malo a to jest pdst.warunek, nie tylko zreszta w przypadku sumow.

Na rzece bez lodzi ja juz w ogole nie prubuje...za mala szansa w przypadku czegos wiekszego...

Gumo

Powiem ci że kilka miałem z brzegu kilka z łodzi i niestety zabrakło szczęścia ale gdybyśmy każdą rybę wyciągali na brzeg to nie było by takiej andrenaliny :):P:D

Pozdrawiam:)