Gumofilc Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Ladna rybka. Rowniez mi sie wydaje, ze, zwlaszzca przy wiekszych rybach, ktorych jak wiadomo nie ma na gesto, istotne jest, zeby wrocily do wody w dobrej kondycji.Zdjecie to taki dowod, fajna rzecz gdy chce sie wrocic pamiecia ale na 1szym miejscu ryba. Czasem zsynchronizowanie wszystkich czynnosci jest bardzo trudne ale pracowac trzeba... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekP Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Brawo Mirr widzę, że sumki też Cię lubią. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adri@n Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Nie wiem co powiedzieć panowie a jestem w szoku i podziwiam was co ty wyprawiacie nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragond500 Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Oto dzisiejszy sum z Turawy, 158 cm waga niewiadoma.Kij Dragon Millenium Zander JerkKołowrotek Shimano Stradic 4000FIPlecionka 20lbWobler Rapala Tail Dancer 30ft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Ładny byczek i nieźle spasiony.Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreyk1984 Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Dawid pozamiatałeś Piekna rybka Gratulacje!! Podwójne gratulacje za C&R!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Dawid gratuluję wąsatej bestii i mocnego wejścia na forum Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 gratuluję piekna ryba A jak z pozostałym moim gatunkiem-na PRVDanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 6 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 Piękny okaz szczęścia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragond500 Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 Dziękuje wszystkim za Gratki i przedewszystkim Łukaszowi za szybki podebranie Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monk Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 Oto dzisiejszy sum z Turawy, 158 cm waga niewiadoma.Kij Dragon Millenium Zander JerkKołowrotek Shimano Stradic 4000FIPlecionka 20lbWobler Rapala Tail Dancer 30ft Za wszystko powyżej możesz zapłacić kartą Mastercard, ale miny ludzi jak go wypuszczałeś - bezcenne P.S. Chętnie pomogę wyciągnąć ci jeszcze kilka takich kijanek z wody - NP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 Kapitalny sum @dragond500Wielkie gratulacje. Długo trwał hol na tym zestawie? pzdrGrzecho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragond500 Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 Około 25 minut, przy czym udało mu się połamać jedną kotwicę i troszkę zmasakrować woba:) Tutaj kawałek z holu do obejrzeniahttp://www.youtube.com/watch?v=vsbtwJMo8KU Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 9 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 Oto dzisiejszy sum z Turawy, 158 cm waga niewiadoma.Trolling, sadzac po woblerze...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 Dziękuje wszystkim za Gratki i przedewszystkim Łukaszowi za szybki podebranie Pozdrawiam:)Jako że dla Dawida i Łukasza robiłem za swatkę mogę okrzyknąć się ojcem chrzestnym ich wspólnego połowu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragond500 Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 No Przemo coś w tym stylu będzie;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 jaki sprzęt? chodzi mi o wytrzymałość linki i c.w. kijka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Zobacz pierwszy post na tej stronie Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Gratulacje Dragon, ladny sumek. A juz na pewno warto bylo popatrzec na miny ludzi przy wypuszzcaniu.Jak zaobserwowalem w tamtym rejonie zjawisko wypuszzcania ryb jest jeszzce zjawiskiem raczej obcym. Tym bardziej przydala sie lekcja pogladowa i moze niektorym cos tam zaswita w przyszlosci. Odnosnie sprzetu na sumy bylo kilka razy.Ja jak na razie podchodze do wislanego suma z dobrej klasy kijkiem 25-30LB i linka 30LB. Penn Slammer 360. Detale, typu przypon, kretliki, agrafki w wysokim gatunku - warto pamietac bo zasada jest taka, ze sprzet jest tak mocny jak jego najslabszy element. Tam, gdzie wiadomo ze wystepuja potworki powiedzmy powyzej 200cm warto wzmocnic sprzet na tyle, zeby sie dalo nim operowac. Po doswiadczeniach stwierdzilem, ze nie ma za mocnego sprzetu w pewnych okolicznosciach... Ponizej taki gimnazjalista z Wisełki. . Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Ten Dragon ma cw. bodajże do 42g. To solidny kij, z dobrą plecionką można się spokojnie pokusić o bardzie forsowny hol. Ale na trolling go nie polecam, jest (jak sama nazwa wskazuje) dość sztywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragond500 Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Gratulacje Dragon, ladny sumek. A juz na pewno warto bylo popatrzec na miny ludzi przy wypuszzcaniu.Jak zaobserwowalem w tamtym rejonie zjawisko wypuszzcania ryb jest jeszzce zjawiskiem raczej obcym. Tym bardziej przydala sie lekcja pogladowa i moze niektorym cos tam zaswita w przyszlosci. Wiesz bardzo często spotykam się ze zdziwieniem ludzi gdy wypuszczam ryby, często ludzie którzy żadko wędkują albo całkowicie tego nie robią pytają mnie dlaczego wypuszczam trudno to wytłumaczyć ale od małego Tata kazał wypuszcać i tak zostało nigdy nie przychodzi mi na myśl że mógłbym coś takiego zabrać do domu. Dla mnie najwazniejsza jest szansa spotkania się z taką rybką i zdjęcie które pozostanie długo. Jest to mój pierwszy sumek powyzej metra wszystkie wcześniej walki przegrałem no ale wkońcu sie udało. Niestety wszystkie te walki odbywały sie z rzecznymi sumkami ale za to widzę że ty dobrze sobie z nimi radzisz Wielkie gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragond500 Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Ten Dragon ma cw. bodajże do 42g. To solidny kij, z dobrą plecionką można się spokojnie pokusić o bardzie forsowny hol. Ale na trolling go nie polecam, jest (jak sama nazwa wskazuje) dość sztywny. Krzysiu powiem ci że w mojej perspektywie troszkę się mylisz co do kija do trollingu. Choć każdy ma swoję zdanie, mi kij bardzo pasuje co do długości 225 i gramatura również kij wcale nie jest taki sztywny. Nie przepadam za kijami typu shimano beastmastera podobno ludzie je chwalą podczas holu sumka w pewnych momętach żałowałem że nie miałem mocniejszego kijka ze względów na brak mocy kij podczas holu się rozkleił w dolniku co mnie zaskoczyło. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Dragon, taki jest podstawowy cel istnienia tego portalu - zwiekszenie liczby zachowań takich jak Twoje. Do sumkow czasu mam ostatnio malo a to jest pdst.warunek, nie tylko zreszta w przypadku sumow.Na rzece bez lodzi ja juz w ogole nie prubuje...za mala szansa w przypadku czegos wiekszego... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragond500 Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 .Do sumkow czasu mam ostatnio malo a to jest pdst.warunek, nie tylko zreszta w przypadku sumow.Na rzece bez lodzi ja juz w ogole nie prubuje...za mala szansa w przypadku czegos wiekszego... Gumo Powiem ci że kilka miałem z brzegu kilka z łodzi i niestety zabrakło szczęścia ale gdybyśmy każdą rybę wyciągali na brzeg to nie było by takiej andrenaliny Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 12 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 http://www.flickr.com/photos/39857725@N07/sets/7215762222390 9951/detail/Odrzański Sumek z sandaczowej miejscówki . Około 110cm, przynętą była agresywnie prowadzona guma. Sprawdzona plecionka+odpowiedni kij zapewniły szybki hol, ryba zmęczyła się umiarkowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi