Skocz do zawartości

Stella 4000F/Twin Power 4000F a Stella Millennium-zamienność części

CM Punk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,kolega szuka chromowanej "dupki" (rear protector) do Millennium 4000SS-część oczywiście niedostępna,ale Z tego,co widzę,to podobne/takie same dupki są w Stelli F-ce i Twin Powerze F,czy ktoś,kto ma te kręcioły mógłby potwierdzić zamienność części? Wiem,że kolor inny,ale chodzi tu o kształt.W Millennium jest trochę inny ten plastik między dupką a obudową,ale kiedy przyglądam się zdjęciom,to raczej jest to kwestia trochę innego korpusu.

Pozdo :) .

Edytowane przez CM Punk

Pisałeś na priva, odpowiem tu bo może komuś się przydać. Mogę się mylić bo Stellę F miałem dość dawno ale millennium ma chyba "cieńszy" korpus. Nieznacznie ale ja tak to pamiętam. Poza tym to dwa różne korpusy więc wystarczy że "o ciut" przesunęli otwór na śrubę mocującą i nic z tego.

Poza tym gdyby to były części zamienne to osoby zajmujące się serwisowaniem / sprzedażą części pewnie by o tym wiedziały. Pytaj może u nich.

tomaszek11

Dzięki,pytałem już dwie osoby,które w tym "siedzą" i teoretycznie jest opcja,że da się zamienić,ale nikt tego nie próbował,a nawet nie porównywał optycznie pod tym kątem,dlatego wielka prośba do tych,co posiadają te młynki i mogą organoleptycznie stwierdzić,czy się da zrobić taki myk.

Bo w rozmiarze 2500 wygląda na to,że wszystko zamiennie pasuje.

• 1 miesiąc temu...

O proszę,to się kumpel ucieszy,jeszcze tylko znaleźć "dawcę" :D .

A porównywałeś Twinka z Milenką,że widzisz tą różnicę w kolorze,byłbyś w stanie zrobić jakąś fotkę porównawczą?

Z góry dzięki :) .

ten od Twina widać jest zamontowany na stelli

Edytowane przez Kornel Miklas

O,to spora różnica kolorystyczna,ale dobrze,że pasują :) . W sumie,to na tej fotce kolor dupki od milenki bardziej przypomina ten w Stelli f. Ciekawe też,czym te dupki są pokrywane fabrycznie? Może jakiś chemik będzie coś na ten temat wiedział,napewno nie jest to złoto,bo materiał dość twardy :) .

Edytowane przez CM Punk

Mnie chyba najbardziej podszedłby wariant srebrny-najlepiej komponowałby się z całością,potem bym pewnie złoty,a ten fabryczny na końcu,choć jak widziałem stellę z dupką fabryczną,to była zdecydowanie bardziej złota od Twojej,może zdjęcie tak odzwierciedla kolory :) .

... że tak powiem u mnie się takie małe srebrne coś uchowało :)  ;)  ... zdjęte z jednego z TP a wedle definicji Kolegi Przemka Hasiora będzie pasować do Stelli '98 :D  

post-51813-0-03365200-1414783682_thumb.jpg

... jeśli ma iść do Stelli to będzie 200 zł ... NO BO gdybyś napisał że do Twin Powera to 20 zł ... :D  :lol:  :D

a tak na serio zapraszam na priv ... oprzemy sprawę o bufet :D  ;)