przemofight Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Witam Kolegów. W trakcie ostatniego spiningowania pękła mi sprężynka kabłąka w kołowrotku Abu Cardinal C3. Czy ktoś miał podobny problem i wie jak i z jakiego materiału dorobić taką sprężynkę lub gdzie mogę kupić ? Bardzo mi na tym zależy, gdyż lubię łowić tym kołowrotkiem... będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n15 Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 O sprężynkę zapytaj w sklepie wędkarskim. Zwykle jest ona w postaci odpowiednio zawiniętego drutu, musisz dobrać ilość zwojów i sam odgiąć i przyciąć "wąsy". Jest to dosyć proste. Można też spróbować zlecić tę robotę sklepowi, niektóre prowadzą takie drobne usługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Kiedyś na allegro sprzedawali sprężynki do kabłąków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemofight Opublikowano 23 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Dziękuje, będę próbował w sklepie wędkarskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Miałem C4, więc problem sprężyny kabłąka znam :-) Znajdz sobie kontakt do Salara na Waliców w Warszawie(o ile jeszcze istnieje) i gość miał te sprężyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemofight Opublikowano 25 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Dzięki za zainteresowanie tematem. Jutro będę obskakiwał sklepy wędkarskie i jak nic nie znajdę to poszukam na necie kontaktu do Salara, coś już było na forum o tym serwisie sprzętu wędkarskiego.Pozdrawiam OloPe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Do C4, to ja chyba z takich doginałemhttp://allegro.pl/sprezyna-naprawcza-kablaka-kolowrotka-rozmiar-2-i4590017002.htmlhttp://allegro.pl/sprezyna-naprawcza-kablaka-kolowrotka-rozmiar-3-i4590016111.htmlhttp://allegro.pl/sprezyna-kolowrotka-kablaka-naprawcza-uniwersalna-i4594450586.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 Wiedząc że pękają dorabiałem z dentalu 0,8 bodajże. Sprawa bardzo prosta jeśli ma się jedną dobrą.. Ale pękniętą też da się skopiować.W sumie to nawet używałem tych dorobionych a oryginał był na wzór! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 Znajdz sobie kontakt do Salara na Waliców w Warszawie(o ile jeszcze istnieje) i gość miał te sprężyny.Nie radzę, byłem u Harrego z Ty... z Waliców. Gość pogłaskał kołowrotek, zostawił na tydzień na zapleczu i wziął za to parę dych. To chyba była opłata wstępna do dalszych egzorcyzmów bo kabłąk nie zbija tak jak przed jego czarami. Za to ostatnio na Żelaznej dość naprawił mi za dyszkę na poczekaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 Kupuje się surówkę w sklepie wędkarskim i odpowiednio docina ,a później dogina zgodnie ze starym/zniszczonym wzorem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 Nie radzę, byłem u Harrego z Ty... z Waliców. Gość pogłaskał kołowrotek, zostawił na tydzień na zapleczu i wziął za to parę dych. To chyba była opłata wstępna do dalszych egzorcyzmów bo kabłąk nie zbija tak jak przed jego czarami. Za to ostatnio na Żelaznej dość naprawił mi za dyszkę na poczekaniu Chodzą słuchy, że gość z Waliców ostatnio mocno podupadł, więc dziwię się że Cię tam poniosło @przemofight pytał gdzie kupić, to dałem namiar bo kupno sprężynki nie niesie za sobą raczej wielkiego ryzyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Też miałem c3 i c4 i sam doginalem z dentalu sprężyny jak pękały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@W9 Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Witam,pękła mi sprężyna w Cardinalu C3, którą później niestety zgubiłem, więc nie mam nawet jak porównać wymiarów do nowej sprężynki.Czy mógłby mi ktoś z Was podać wymiary takiej sprężyny - tak, abym mógł zakupić odpowiednią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi