seemoore Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Witam, Zakupiłem własnie łódeczkę 4,5m długości, 1,35m szerokości. Waga pewnie koło 100kg. Myślicie, że silniczek Silnik elektryczny Minn Kota ENDURA C2 30 nadał by się do tej łodzi? Nie zależy mi oczywiście na super prędkościach. SPokojny spinning, względnie wolny trolling. Może ktoś doradzić, podpowiedzieć? Więcej parametrów znalazłem tutaj: http://www.sorba.pl/Katalog-lato/Silniki/Silniki-elektryczne/Silnik-elektryczny-Minn-Kota-ENDURA-C2-30-z-mier.html Z góry dzięki za odpowiedź. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IMMORTAL Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Wszystko zależy też od tego po jakich zbiornikach będziesz pływał. Do przemieszczania się po spokojnej wodzie silnik wystarczy.Na małych akwenach też nie będzie problemu. Problemy pojawią się przy silniejszym wietrze i fali, zwyczajnie może mu brakować mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 (edytowane) Prędkość max. przy flaucie 5-6 km/h i na wiecej nie licz.Jak mocniej powieje to trzeba się ratować ucieczka w trzcinki....Weż lepiej 40 Lb. Może być bez miernika bo to zwykły gadżet jest.I ta 30-tka ma jeszcze krótka kolumnę. Mało wygodna do obsługi gdy stoisz. Edytowane 22 Września 2014 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 malinabar Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Cześć . Przy tych gabarytach łodzi 46 lbs. to absolutne minimum . Sam przy nieco mniejszej jednostce przesiadłem się na 55 lbs. bo odczuwałem ewidentny niedosyt mocy . Jak powieje i przyjdzie płynąć pod falę możesz stać w miejscu lub się cofać - nie jest to fajne . No chyba , że u Ciebie nie wieje zbyt mocno . Kolega przy podobnej długości kadłuba ma 34 lbs. ale ze śrubą uciągową ( wersja thrust ) i daje radę , ale to rzeczywiście wolne pływanie . Jakby co , polecam http://jerkbait.pl/topic/45573-minn-kota-endura-c-46-lbs/ . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 seemoore Opublikowano 23 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 (edytowane) Cześć . Przy tych gabarytach łodzi 46 lbs. to absolutne minimum . Sam przy nieco mniejszej jednostce przesiadłem się na 55 lbs. bo odczuwałem ewidentny niedosyt mocy . Jak powieje i przyjdzie płynąć pod falę możesz stać w miejscu lub się cofać - nie jest to fajne . No chyba , że u Ciebie nie wieje zbyt mocno . Kolega przy podobnej długości kadłuba ma 34 lbs. ale ze śrubą uciągową ( wersja thrust ) i daje radę , ale to rzeczywiście wolne pływanie . Jakby co , polecam http://jerkbait.pl/topic/45573-minn-kota-endura-c-46-lbs/ . Pozdrawiam .Widziałem Twoje ogłoszenie i mam je na uwadze. Pewnie za 4 stówki nawet bym się nie zastanawiał :-) Za tyle znalazłem używany silnik, o którym pisałem. Muszę przemyśleć temat. Pływać będę raczej po małych i średnich jsziorach, ale nie wykluczam też innych opcji. Chciałbym coś uniwersalnego za w miarę dobre pieniądze. Możecie coś jeszcze ewentualnie polecić? Z góry dzięki za sugestie. Edytowane 23 Września 2014 przez seemoore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Tak dla porownania ja plywam na silniku 55lbs 3 metrowa lodka po rzece Wieprz i daje rade. A uciag calkiem spory u mnie. Takze to 46 spokojnie da rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
seemoore
Witam,
Zakupiłem własnie łódeczkę 4,5m długości, 1,35m szerokości. Waga pewnie koło 100kg.
Myślicie, że silniczek Silnik elektryczny Minn Kota ENDURA C2 30 nadał by się do tej łodzi? Nie zależy mi oczywiście na super prędkościach. SPokojny spinning, względnie wolny trolling.
Może ktoś doradzić, podpowiedzieć?
Więcej parametrów znalazłem tutaj: http://www.sorba.pl/Katalog-lato/Silniki/Silniki-elektryczne/Silnik-elektryczny-Minn-Kota-ENDURA-C2-30-z-mier.html
Z góry dzięki za odpowiedź.
Michał
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi