Skocz do zawartości

Sandacze 2009

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

@Radek, super rybka :D

ale dane exif pokazują że to raczej z początku maja (1.05)

Nie wiem dlaczego tak pokazuje sandaczyk był złapany w początkach czerwca (nie wykluczone że 01,06) moze dlatego że zdjęcie komórka robione , poprostu misisz mi uwierzyc na słowo.

Tymczasem udało sie klku takich pokonać a oto jeden z nich :mellow: .

post-740-1348914378,6434_thumb.jpg

• Odpowiedzi 274
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

wow ale kawal psa :huh:

napisz cos wiecej jaka przyneta, jaki rodzaj miejscowki

namiarow GPS podwac nie musisz ;)

Dzięki za gratulację.Namiarów nie podam...sorrry,ale presja jest i tak bardzo duża.Branie około godz.23.Strzelił w woblera 7cm.Kijek Lamiglas XSH1142MT(opisywany w artykule o wędkach sandaczowych)i plecionka FireLine 0,17mm.Uderzył na ok.1m wodzie.Wyszedł na kamyki coś przekąsić :mellow: Po szybkiej sesji w dobrej kondycji wrócił do wody.

Kuba widze ze przybor obdarza

a mi dzisiaj sandal porwal przypon

ale nie dlatego byl taki ogromny tylko dlatego ze majac dosc przecieranych plecionek na kamieniach eksperymentowalem z dowiazanym stalowym przyponem Climax pokrytym plastikiem ktory wedle producenta mozna robic bezwezlowa petle 100% wytrzymalosci podgrzewajac plastik :unsure: :huh: .

podobno... <_<

Sandal kopnal, ja zacialem, chwila interakcji i sciagnalem przypon bez petli :wacko:

juz nigdy nie uwierze w zaden marketingowy belkot.

Ale jak juz wiaze sie na wezel ten rzypon to sprawdza sie doskonale zero zerwanych gum w miejscu gdzie poprzednim razem zostawilem chyba piec.

Oprocz tego dowiedzialem sie ze dwie godziny wczesniej 20kilo sum dostal w leb i podobno nikt z obecnych nie mruknal nawet. Rece opadaja.

Oprócz tego dowiedziałem się ze dwie godziny wcześniej 20kilo sum dostał w łeb i podobno nikt z obecnych nie mruknął nawet. Ręce opadają.

Tak to już jest ,ze polskie społeczeństwo przyzwala na takie typu rzeczy.W głowie się nie mieści, ze jest taka znieczulica,nikt z będących tam na miejscu nie zadzwonił na Policje czy do PSR.

Oprócz tego dowiedziałem się ze dwie godziny wcześniej 20kilo sum dostał w łeb i podobno nikt z obecnych nie mruknął nawet. Ręce opadają.

Tak to już jest ,ze polskie społeczeństwo przyzwala na takie typu rzeczy.W głowie się nie mieści, ze jest taka znieczulica,nikt z będących tam na miejscu nie zadzwonił na Policje czy do PSR.

Narazie to w głowie sie nie miesci 80% wedkarzy ze ryby sie wypuscza. Nie badzmy naiwni. Jestesmy kosmitami :lol:

Gratuluję ryb, naprawdę ładne, no i ta powtarzalnosć w łowieniu - kiedy otwierasz szkółkę sandaczową ? :D

Przyznam ze jak narazie sezon mam bardzo udany :D Od 1 czerwca lekko ponad 30 sandaczy z róznych zbiornikow i Odry do tego kilka boleni i ladnych kleni :mellow:

Szkółka sandaczowa powiadasz hehe... jest wielu lepszych speców ode mnie wiec pozostawie im ta przyjemnosc

Teraz czekam az Odra opadnie i przestawie sie na polowanie za wasatym;-) Mam nadzieje że bede mógł co nieco do watku sumy 2009 dorzucić B)

Moj Boleniowy przylow na RH8 :D Wyciagniety na sprzet:

Berkley skeletor 2.1m 2-12gr

Daiwa Exceler 2500 z pelna szpula Berkley Trilene Maxx 0.18 :D

Wympompowal mnie niezle i ja go tez. Po chwili reanimacji wrocil na glebiny. Uderzyl podczas 1 opadu jak chcialem wachlarzem sprowadzic gume w rynne.

.

post-2664-1348914390,3659_thumb.jpg

post-2664-1348914390,4532_thumb.jpg

Mysle ze beda kolejne :D Ogromna radosc z takiego przylowu choc Bolki i tak nie zejda na 2 plan :D W niedziele skocze na niewielka rzeczke pelna pstragow i kleni bo w tych 2 watkach jeszcze mnie nie bylo :lol:

Tomek dzieki za gratki jak i za Uklejki.Trzymaj tam jakies dla mnie jeszcze zamelduje sie nie dlugo bo jedna RH8 Main zabral mi na zawsze :(