Skocz do zawartości

Od kogo ja mam teraz kupić lipę?? (temat tymczasowy)

bobesku

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Skończył mi się zapas drzewa.

Kolega z forum co miał już nie ma i to jasne ,że nie sprzedaje ....miałem jednego z allegro to się nie odzywa...

Od kogo ,gdzie, jak, za ile...?

Muszą być listewki na wymiary..nie musi być co do milimetra,ale rozsądne wymiary do wobków 3-7cm

Gdzie teraz kupić dobrą lipke????

Niby temat do działu "kupię",ale tu się więcej dowiem niż tam....

Potem by można temat wykasować...

dzięki

pozdrowasy

Kuba

Edytowane przez bobesku

Coś w tym jest z brakiem lipy - ja kupiłem ostatnie 5 listewek z Predator Fishing i mówili że też czekają na dostawę i nie wiadomo kiedy będzie. Musze popytać teścia stolarza gdzie by kupić dobry materiał. W razie co to suszarnia i maszyny do obróbki są ;)  

1. nie polecam

2. drogo

Hehe ja też u niego kupiłem, to co mi przysłał to nie lipa tylko olcha albo brzoza, nie żadna lipa, koło lipy to nie leżało.

Na allegro bsnizpol chyba ma listwy

Hehe ja też u niego kupiłem, to co mi przysłał to nie lipa tylko olcha albo brzoza, nie żadna lipa, koło lipy to nie leżało. Twarde "toto" i ciężkie. Nadaje się na jerki, tylko ja jerków nie robię. Wszsytkie wobki mniejszych gabarytów wychodzą tonące.

Sam teraz będę kombinował lipę, najpierw muszę pozyskać materiał, okorować wysuszyć a potem do znajomego kolegi który ma ojca stolarza, będę to strugał i ciął na listewki na grubościówce.

Edytowane przez djwieczorynka
  • Like 1

Hehe ja też u niego kupiłem, to co mi przysłał to nie lipa tylko olcha albo brzoza, nie żadna lipa, koło lipy to nie leżało.

Hehe ja też u niego kupiłem, to co mi przysłał to nie lipa tylko olcha albo brzoza, nie żadna lipa, koło lipy to nie leżało. Twarde "toto" i ciężkie. Nadaje się na jerki, tylko ja jerków nie robię. Wszsytkie wobki mniejszych gabarytów wychodzą tonące.

Sam teraz będę kombinował lipę, najpierw muszę pozyskać materiał, okorować wysuszyć a potem do znajomego kolegi który ma ojca stolarza, będę to strugał i ciął na listewki na grubościówce.

Nie Wiem, nie brałem...kupowałem u niego oczy to widziałem, że ma ;)

Mam jeszcze trochę listew ,najbardziej potrzebującym mogę podesłać.

Mam też u siebie na miejscu dostęp do różnego drewna ale nie wiem jeszcze jak tam u nich z precyzyjnym cieciem ,jak będzie ok to napiszę w następnym tygodniu i zainteresowanym po prostu dam telefon.

• 3 tygodnie później...

Widzę, że lipa z lipą na rynku :P Mam nadzieję, że mi m3 starczy na zimę :) Zimą coś wykombinuję lipy w nadleśnictwie tak 3-4 m3 (średnica nie grubsza jak 35cm) jak się uda dogadać z suszarnią to będę miał trochę tego materiału jeżeli będą chętni.