Skocz do zawartości

Kij do spinerbaitów i dużych obrotówek

Kaskader

Rekomendowane odpowiedzi

Fenwick naprawiany ? Czy wymieniany ? :D

Jedyny do tej pory przeze mnie reklamowany AETOS miał naprawianą rękojeść.

To ABU ma generalnie jedną przepotężną wadę. W miejscu gdzie zazwyczaj ludzie trzymają kciuk jest metalowy gwint na pokrętło od dokręcania kołowrotka. Po 5 min trzymania tego nad wodą jest to bardzo, ale to bardzo irytujące. 

Jedyny do tej pory przeze mnie reklamowany AETOS miał naprawianą rękojeść.

To ABU ma generalnie jedną przepotężną wadę. W miejscu gdzie zazwyczaj ludzie trzymają kciuk jest metalowy gwint na pokrętło od dokręcania kołowrotka. Po 5 min trzymania tego nad wodą jest to bardzo, ale to bardzo irytujące. 

I jak wyszło - ja słyszałem o 1 fenwicku co był naprawiany - za dobrze to nie wyszło - nawet gdzieś tu na forum było napisane - albo na m.pl

W 98 % jak coś było nie tak szybko wymieniali - za co im chwała - tylko teraz tu pytanie rodzi się same - gdy już fenwick zadomowi się na poważnie - co by już tego nie zrobił - czy będą mieli serwis - swój serwis - na miejscu czy korzystać z innego zaprzyjaźnionego ? :)

Co by nie było miałem pare fenwicków i bardzo dobrze jest wspominam - jak za taka kasę naprawdę świetne kije.

Może zakończmy temat - albo przejdzmy na pw aby nie zasmiecać wątku :)

Co do abu - to nie pomysleli - w veritasie w spinie tam gdzie trzymam kciuk jest zaczep do przynet.... :D

Edytowane przez meme174

• 2 lata później...

Szukam kija do połowu szczupaka na wahadłówki typu Polsping w rozmiarach 2-3. Woda do 1,5m, połów z brzegu, używam plecionki 0,19.

W tej chwili mam Diaflexa 8-24g, 2,7m super fast. Kij ładnie pracuje pod rybą, ale pomimo swojej akcji wydaje się dość mocno uginać przy prowadzeniu przynęt. Poza tym jest dość ciężki, z kołowrotkiem TP 4000 ciąży dość mocno na szczytówkę, co nie jest zbyt komfortowe podczas dłuższych połów.

Czy ktoś bardziej doświadczony w temacie wędzisk mógłby doradzić coś bardziej sensownego w podobnej cenie?