Skocz do zawartości

Sea bass 2009

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego? Ponieważ w tym roku na mojej plaży było, co wieczór prawie jak na zawodach spałwikowych. Chłopaki z Polski wyposażeni w woblery Tapsa dzielnie przerzedzali stado dinglowskich bassów (niektórzy w jedną stronę mieli do przebycia nawet ponad 60 km). Oczywiście w d....mieli zakaz zabierania więcej niż 2 ryb dziennie i mniejszych niż 40 cm. W foliowe reklamówki wędrowały nawet podhaczone niejadalne mullety. Daletego też na moją prośbę Remek usunął teksty o bassach ze strony głównej.

K...wa :angry: @tpe1, tak mi przykro :( i jak tu się dzielić doświadczeniami po czymś takim :unsure: Ci wszyscy kolesie czytali Twoje artykuły tu :huh:

Zaraza dotarla juz na polnocna czesc wyspy. Pamietam jak chyba 2 lata temu pisalem na forum, ze w Szkocji wcale nie jest jeszcze tak zle. Teraz do wyglada troszke inaczej. Juz w zeszlym sezonie docieraly do mnie informacje. Teraz zrobila sie po prostu wiocha. W zeszlym tygodniu czapneli 5 Litwinow, lapali szczupaki oczywiscie bez zezwolenia i na dodatek z lodzi, na jeziorze, gdzie wolno tylko z brzegu. Na uwagi innych wedkarzy nie reagowali, az ktos sie wk... i zadzwonil po policje. Wiecej na ryby juz nie pojada... Nietety wiekszosc przypadkow konczy sie lagodniej, co jest demoralizujace, bo gnoje wracaja nad wode i dalej napychaja lodowki.

• 2 miesiące temu...