Skocz do zawartości

Zenaq / RG Guide System

popper

Rekomendowane odpowiedzi

To jest ciekawe jak pewne rzeczy do siebie nie pasują. Zbyszek mógłby być nestorem polskiego robduilidngu a tymczasem jest jednym z jego największych innowatorów, podczas gdy młodzi ludzie wchodzący w rbo często prezentują kostyczne, konserwatywne poglądy  :blink:

Jakiś czas temu widziałem w pracowni u Zbyszka prototyp carbonowego uchywtu do wędki którego nie powstydziłaby się ani Daiwa ani Shimano, gdzie jeszcze w Polsce takie rzeczy można zobaczyć  :rolleyes:

• Like 1

To jest ciekawe jak pewne rzeczy do siebie nie pasują. Zbyszek mógłby być nestorem polskiego robduilidngu a tymczasem jest jednym z jego największych innowatorów, podczas gdy młodzi ludzie wchodzący w rbo często prezentują kostyczne, konserwatywne poglądy  :blink:

Liczymy na Ciebie Friko, ze wreszcie cos zaprezentujesz  :) 

less-talk-more-action.png

Hmmmmmmm,fajne to wszystko pewnie,ale jakoś tak mam że w temacie wędek/zbrojenia zatrzymałem sie na jakimś takim, może "staroświeckim" poziomie. Nie zauważam różnic ,w sensie użytkowym,w wadze wędki ,długości rzutu,czy czuciu pracy przynęty/brania. Nie wiem,mimo iż przecież mam na bieżąco kontakt z nowościami,to jakoś wystarcza mi zwykły uchwyt,zwykłe "alconity",i dobry blank prawidłowo ubrany.Wynika to chyba z tego że chodzę na ryby ,a nie do laboratorium :doh:

• Like 6

To proste jak Delta... obserwujac kierunek w jakim rozwija sie uklad i ksztalt przelotek... pierwsza wejsciowa bedzie scietym lejkiem o wewnettznej powierzchni tak gladkiej ze wprowadzi linke w 6L do tunelu mikro przelotek po szczyt...

Edytowane przez yglo

Zbyszek mógłby być nestorem polskiego robduilidngu a tymczasem jest jednym z jego największych innowatorów, podczas gdy młodzi ludzie wchodzący w rbo często prezentują kostyczne, konserwatywne poglądy  :blink:

Doświadczenie i wiek zarazem dają dystans do aktualnie panujących trendów uznawanych przez wschodzące "gwiazdy" rbo jako jedynie słuszne,- stąd zażarte dyskusje i obrażanie się wzajemne i milczenie po drugiej stronie...

"Gwiazdy" poszukują jedynie słusznej idei z dużą dozą bezkrytyczności i lansu na ulubione "systemy" a tacy jak Zbyszek zadają sobie trud długodystansowego poszukiwania nie jednej jedynej słusznej idei tylko pewnego rozwiązania optymalnego w jakichś konkretnych warunkach i to są kamienie milowe w rozwoju rbo z których składa się ta cała mozaika...

Mówiąc bardziej wprost lepiej zostać władcą samego siebie niż władcą całego świata...

• Like 3

obserwujac kierunek w jakim rozwija sie uklad i ksztalt przelotek... pierwsza wejsciowa bedzie scietym lejkiem o wewnettznej powierzchni tak gladkiej ze wprowadzi linke w 6L do tunelu mikro przelotek po szczyt...

To też już robili.  :)  ten ZenaQ też był kiedyś próbowany w wersji na przerobionych przelotkach dostępnych. A nie wiem czy przypadkiem Kigan też nie rzeźbił czegoś takiego. Carbonowy uchwyt zdaje się robił Nories? Czekam na coś innowacyjnego. Zaraz wyjdę na sceptyka. ;)  

To jest ciekawe jak pewne rzeczy do siebie nie pasują. Zbyszek mógłby być nestorem polskiego robduilidngu a tymczasem jest jednym z jego największych innowatorów, podczas gdy młodzi ludzie wchodzący w rbo często prezentują kostyczne, konserwatywne poglądy 

Według mnie pasują , bo na początek trzeba mieć doświadczenie takie jak Zbyszek i pasję która z czasem nie zasypia , później tylko nie popłynąć w

kierunku komercji , i gotowe

Według mnie pasują , bo na początek trzeba mieć doświadczenie takie jak Zbyszek i pasję która z czasem nie zasypia , później tylko nie popłynąć w

kierunku komercji , i gotowe

Najprostsze jest zawsze najtrudniejsze  :lol:  :lol:  :lol:  :lol: