LASOTA1974 Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 (edytowane) Witam!!! Mam zamiar sprawić sobie St.Croix Avid na okonie,na celowniku jest AVS 70MLF2 c.w 3 11g , 213cm lub AVS 66LF2 c.w 3 7g ,198cm. przynety jakie chce stosowac to gumki i obrotki do ok 10g.Prosze o opinie!!!! Pozdrawiam Edytowane 27 Września 2014 przez LASOTA1974 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszKKK Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 ten do 7 g będzie cacy,moze być 213cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 ten do 7 g będzie cacy,moze być 213cmPopieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.synowiec-83 Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Mam trochę odmienne zdanie, użytkuje AVS66LF i moim zdaniem komfort łowienia kończy się na 6 - 7g +smukła guma (np. Avaruna 3"lub większy świsterek).Niemniej jednak fajny kijek do lekkiego łowienia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 do mojego podpiąłem z ciekawości 12gr i smukła 3" na jeziorze i było jeszcze oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 St.croix jest dobrze opisane , można łowić na przeciążonym blanku ale spada czułość.Ja bym brał tego do 11 gram i min 2.13. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Witam,pewnie zostanę odznaczony złotym szpadlem za odkopanie wątku, ale nie chce zakładać nowego. Otóż szukam kija pod okonia i znalazłem właśnie Avida AVS60ULF2 183cm 0,9-5,4g. I tutaj pojawia się moje pytanie. Czy może ktoś miał kontakt z tym kijaszkiem? Interesuje mnie realny zakres "działania" tego kija. Kij będzie pracował na bajorze z jigami 3-5g. Da radę? Może ktoś ma i podzieli się swoją opinią na temat tego patyka. Będę wdzięczny.Pozdrawiam b5473 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 (edytowane) moze cos pomogę w prawdzie nie mialem tego kija ale lowilem avidem 76 mlxfi ten akurat dawal rade w tym przedziale co podałeś. w moim odczuciu avidy c.w maja trochę zaniżone tym co mialem spokojnie mozna bylo smigac 15 gram plus 3 calową gumką a opisany jest do 11 gramtak wiec ten co opisales spokojnie powinien ogarnac gorny zakres przynęt jakie opisales z lekkim naddatkiem Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez tony1983 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Mam avs69mlxf do 11gr i uważam go za ideał na okonie. Chyba ze chcesz dłubać 12-15cm sztuki choć na ML czuć każde dotknięcie idealnie. Łowie na plecionkę. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam,pewnie zostanę odznaczony złotym szpadlem za odkopanie wątku, ale nie chce zakładać nowego. Otóż szukam kija pod okonia i znalazłem właśnie Avida AVS60ULF2 183cm 0,9-5,4g. I tutaj pojawia się moje pytanie. Czy może ktoś miał kontakt z tym kijaszkiem? Interesuje mnie realny zakres "działania" tego kija. Kij będzie pracował na bajorze z jigami 3-5g. Da radę? Może ktoś ma i podzieli się swoją opinią na temat tego patyka. Będę wdzięczny.Pozdrawiam b5473 Jak lubisz finezyjne łowienie to będzie dobry. Mam stc o tym samym wyrzucie z innej serii i właśnie do takich zadań używam max to jest główka 5-6g + przynęta 2 cale. Spisuje się świetnie i do tego ta przyjemność w czasie holu !Posiadam również model LF czyli do 7g i to już jest sporo mocniejszy kijek. Wędki które polecają koledzy wyżej u mnie by służyły pod sandacza na lekko. Miałem avida 70mlf2 do 11g i nijak mi to nie pasowało na okonie. Może za małe okonie łowie ? Edytowane 6 Kwietnia 2015 przez sol321 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 (edytowane) ... Edytowane 6 Kwietnia 2015 przez sol321 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Jak lubisz finezyjne łowienie to będzie dobry. Mam stc o tym samym wyrzucie z innej serii i właśnie do takich zadać używam. Spisuje się świetnie i do tego ta przyjemność w czasie holu !Posiadam również model LF czyli do 7g i to już jest sporo mocniejszy kijek. Wędki które polecają koledzy wyżej u mnie by służyły pod sandacza na lekko. Miałem avida 70mlf2 do 11g i nijak mi to nie pasowało na okonie. Może za małe okonie łowie ?O taką odpowiedź mi chodziło. Wielkie dzięki kolego. Spodobało mi się delikatne łowienie, a wiem, że STC mają zapas więc nie potrzebuję mocniejszego kija. Podzielisz się jeszcze kolego jakiego typu przynęt i w jakiej gramaturze używałeś? Jak z lotnością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Edytowałem poprzedniego posta, ale jeszcze raz napisze. Max to są gumki 2 cale + 5-6g. Optimum to 3-4 g + gumka 1-1,5 cala. Jak na tą długość wędki to leci jak z katapulty, bardzo daleko. Woblerki i obrotówki to tylko w najmniejszych rozmiarach, Wobki do 3 cm, obrotóweczki 00-1. Oczywiście można coś więcej założyć i śmignąć, ale dla mnie komfort łowienia kończy się na tych przynętach jakie wymieniłem.Ja używam do tej wędki nanofila 0,06 lub plecionki 0,08 w zależności od łowiska i ryb, kołowrotek wskazany jak najlżejszy. Powyżej 230g psuje całą zabawę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Wielkie dzięki, wiem już wszystko co chciałem się dowiedzieć... Jeżeli ktoś mogłby coś jeszcze wnieść do tematu to bardzo poproszę Kolego leci plusik:) Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 W tym roku przyczepiło się parę fajnych przyłowów na ten kijek i dał radę, sumek 70+ i jesiotr 70+ dały trochę popalić, ale w trochę ponad minute udało się obie rybki "załatwić". Tęczaki i źródlaki do 45 cm tez już wyjeżdżały. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa1982 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam,moim zdaniem najlepszy będzie lf,miałem też jak kolega 7''6 mlxf i to typowy kijek na sandacze na lekko,grał fajnie od ok 6g plus 3 kopyto,teraz mam lis 7''6' mlf i też na okonie się nie nadaje,tak więc myślę ,że mlxf i mlf odpadają a lf będzie idealny,pozdrawiam Edytowane 6 Kwietnia 2015 przez Kosa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 bierz lf 66 ja mam takiego i super sie spisuja a ten do 11g troche za mocny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Witam,moim zdaniem najlepszy będzie lf,miałem też jak kolega 7''6 mlxf i to typowy kijek na sandacze na lekko,grał fajnie od ok 6g plus 3 kopyto,teraz mam lis 7''6' mlf i też na okonie się nie nadaje,tak więc myślę ,że mlxf i mlf odpadają a lf będzie idealny,pozdrawiam Ja jeżeli mam być szczery to ani okoni ani nawet sandacza tym kijem nie łowiłem.Ale jak się jakiś okonek przez przypadek trafił to został wyciągnięty.Nie spadały mi z niego okonki. u mnie to był kij na pstrągi a dopiero w tym roku zastąpił go cd XLS do 14 gram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Jest tu może jakiś posiadacz avs70ml2 ? będę wdzięczny za kilka słów, w zestawieniu tego kijka z okoniami ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi