Fatso Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Ja z takim głupim pytaniem...Wielką majówkę spędzę...w Mikołajkach z rodziną (trudno )Chciałbym oczywiście gdzieś coś połowić, ale za słabo znam tamtejsze wody i ich obecny stan. Rzeka, czy jezioro - wszystko jedno, choć zębaty zdecydowanie mile widziany. No i teraz ww. pytanie: gdzie???PzdrFatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 No to gdzie mam łowić ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJack Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 witam Chyba Ci za bardzo nie pomogę - od razu piszę, ale znam tamte rejony i powiem jedno: nie jest łatwo Ja bardzo często jeżdżę w okolice Rucianego i Bełdan więc tam próbowałem swoich sił ale tylko pod opieką miejscowego właściciela sklepu wędkarskiego.Po prostu akwen tak duży że ciężko znaleźć dobre miejscówki, bo niestety jest tak że jak już jest jakaś miejscówka gdzie są ryby to rybacy przeciągną to miejsce sieciami aż ich nie będzie... a o tym wiedzą tylko miejscowi, więc jedyne co mogę Ci polecić to właśnie pogadać z miejscowymi może ze sklepu wędkarskiego i może dadzą się namówić na wspólne wypłynięcie...Spróbuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Jakie wspólne wypłynięcie jak jest zakaz pływania jeszcze w maju?? Napewno na Bełdanach a czy na Nidzkim jest sens pływać... eee... Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJack Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 ooopps , masz rzeczywiście rację )) od czerwca bodajże można wypływać łódką... tak więc współczuję, bo z brzegu to chyba nie połowisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Można z paproszkinem chodzić po portach i brzegu. Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Można też po Krutyni połazić...chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamspin Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Jak najbardziej, na Krutyni możesz liczyć na piękne jazie! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Ale nie wiem, gdzie na Krutyni...Które odcinki?Sugerowano mi (ale pod kątem zębatych) dolną jej część. No i właśnie - raczej zębate, czy też jazie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Już mówiłem skąd masz zacząć. Łów tam gdzie w łapach trzyma Gosp. Mikołajki, przecież to ma być wypoczynek a nie wyjazd stricte wędkarski Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Faktycznie! Przeczytałem raz jeszcze. Pisałeś. DziękiFatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 I jak wyjazd?? Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 5 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Machałem kijem w sobotę rano i w niedzielę, takoż rano. W sobotę miałem trzy ładne (jak na tę wodę) ryby na kiju, niestety wszystkie spadły (jedna z powodu rozgięcia się niezapiętej :blush:/a wyglądała na zapiętą / agrafki). Wyjąłem dwa ogromne okonie...tak na oko 9 i 12 cm . Następnym razem zrobię dobre rozpoznanie jeziorowe, ale już wiem, że to łatwe bynajmniej nie jest. A w Gospodarstwie Rybackim Mikołajki mogliby udzielać zgodnych z prawdą informacji . Pytałem, cholera, o łowienie z łodzi w weekend majowy. Powiedzieli, że nie lzia i dopiero od 1 czerwca. Na miejscu, w sklepie wędkarskim w Mikołajkach mogłem kupić licencję na łódź (bo w czasie długiego weekendu majowego Gospodarstwo zezwala). Wały!Pozdrawiam,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 A mówiłem, że zezwala Ale to, że nie oszukali to już jest dziwne Coś się jednak działo Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi