samwieszkto Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Nie będę już zakładał specjalnego wątku w innym dziale , ale pomyślałem sobie że może jakiemuś początkującemu rodbuilderowi przydadzą się doczesne szczątki mojego Bandit Casta. Kij ma przelotki i uchwyt Fuji i chyba da się to wszystko rozmontować bo elementy rękojeści udało mi się ukręcić gołymi rękami. Żywice powinny puścić po podgrzaniu . Komplecik oddam za gratis. Kto pierwszy ten lepszy. W dowód wdzięczności mogę przyjąć jakiś prezent niespodziankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Bym się może uśmiechnał ?Mam plan przerobić jeden z posiadanych kijów pod castaCo Szanowny na to? Na muchę łowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Kubuś , wybacz ale pierwszą odpowiedz dostałem od kol. @Jarek na priv. Kija dostaje Jarek. Kuba bądź dobrej myśli , mam jeszcze parę wędek ; a może Cezary albo Saw wspomogą naszego dzielnego moderatora ? Jarek . Zadzwoń do mnie . 505857264. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Jasna sprawaDzielny moderator (nie jestem już moderatorem) i redaktor (nie jestem już ale system trawi) da radę - dumam nad przerobieniem wędki. W zasadzie - potrzebne byłoby pewnie 5 przelotek, uchwyt pod multi i foregrip. Jak kij dojdzie, będę musiał konsultacje przeprowadzić na forum - co do niego wybrać?spin przerobiony na cast., zastanwiam się, czy gdyby go spiralą zrobić, to czy 4 szczytowe przelotki nie zostałyby na miejscu, a w miejscu spinningowych obracające się niskie - castowe:DAle to na osobny wątek w rodbuildingu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Może formalnie już nie jesteś , ale faktycznie jesteś cały czas. Moderator to ktoś kto moderuje , czyli jest obecny i wpływa na tok dyskusji. Ty jesteś obecny . Pozdrawiam Kuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Kuba. Na pocieszenie jeszcze ci napiszę że prawdopodobnie komponenty z tej wędki mogłyby ci się nie przydać. Guide Select są budowane na bardzo szczupłuch blankach. Ten konkretny model ma średnicę na końcu dolnika raptem 10 mm. Znając twoją awersję do UL w caście ( castcie ) podejrzewam że to będzie znacznie grubsza wędka - pewnie morska i blank w dolniku będzie miał z 14-16 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 no, jest w tym sporo prawdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komar Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Od kilku sezonów łowię kijem GS Mutant Cast i muszę przyznać,że lubię nim łowić,ale zdarzyło mi się też go złamać.Kijek strzelił powyżej łączenia,po mocnym zacięciu na zaczepie.Firma Dragon, w ramach gwarancji,bez zbędnych ceregieli, wymieniła złamany element na nowy i używam kijka do dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Wydaje mi się, że Dragon bywa ogólnie mocno loteryjny. Zdarzyło mi się połamać Guide'a, choć wcale nie starałem się jakoś specjalnie. A żeby było ciekawie, jakiś czas temu znajomy męczył Guidem 7-28 potężne sumisko i byłby pewnie zmęczył, gdyby nie gorąca głowa i błędy w ostatniej fazie holu. Nie wiem, może to tylko moje wrażenie, że z tymi kijami potrafi być rożnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Mam GS Fanatic Spin i GS Bandit Cast są to 275 i 30cm 5-25g i cast jest miększy. Miałem Skinnera, Boxera,Vipera, Carina Cast, Gnom - jak coś to pytać to co nieco może pomogę w wyborze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erwinnf Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Pytanie dla posiadaczy Guide Select Tiny - jaki jest rzeczywisty CW tej wędki? Potrzebuję coś tej długości co obsłuży gumy 2 cale na główkach 4-12g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius171081 Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Witam, tiny obsłuży ci spokojnie gumy o całkowitej masie do 20-22gr, ale miom zdaniem szkoda na te kije kasy, miałem kiedyś tiny i sting, po tym jak obciołem drzwiami od samochodu ST. Croix Wild River, dla porównania sting czy wild river 7-21, 285: ST. Croix jest lżejszy, czulszy i dużo mocniejszy dolnik, wg. mnie Dragon to syf, dużo lepsze są shimano beast mastery, ale to tylko moja uwaga Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skibek20 Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Cześć! Mam krótkie pytanie na temat GS tiny. To jest wklejka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Wszystkie wędki Guide Select są na tyle sztywne iż raczej sygnuje je jako sandaczowe na lekko i sandaczowe na super ciężkowitam posiadam wędke GUIDE SELECT MUTANT,najkrótszy z serii 198cm cw 5-25 i jestem z niego bardzo zadowolony na łódce sprawdza się idealnie a nawet gdy łowie z brzegu to dobrze się ładuje i posyla przynęte na odpowiednią odległość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skibek20 Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Dzięki za odp, bo szukam coś na klenie i jazie, tylko nie wklejkę właśnie, dlatego pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stella Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Cześć.GS Tiny to wklejka. Łowie tym od kilku lat okonie i wiem czym łowie. Raczej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Cześć.GS Tiny to wklejka. Łowie tym od kilku lat okonie i wiem czym łowie. Raczej Tez mi się wydaje ze to wklejka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stella Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Nowy - przestań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stella Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 (edytowane) Spoko . Nigdy tego kija nie złamałem, ale widać "gołym" okiem, że sam szczyt to inny blank i jest średnio estetycznie wklejony. Tinę kupiłem w sklepie int. BASS- a w 2011 r. Przed zakupem dzwoniłem do BASS-a i serwisu Dragona z pytaniem o szczytówkę. Odpowiedź była jedna - to jedyna wklejka z serii GS. Zależało mi wtedy właśnie na wklejce, dlatego wydzwaniałem.Poza tym, pisali w jednym z katalogów Dragona, czy gdzieś tam, że Tiny to wklejka.Może być taka opcja, że wypuszczali w obu wersjach. W Dragonie wszystko jest możliwe... No ale TY wiesz lepiej. A tak naprawdę, nie są to kije, by aż tyle o nich pisać. Amen. Edytowane 21 Listopada 2014 przez stella 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 A propo katalogów Dragona to tam jest wyraźnie, że seria GS to pełne blanki bez wklejanek, stąd i mój wpis o Tiny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamklin Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Mam gs tiny z I serii i jest to wklejka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Nie ''przestań'' tylko sam chyba nie wiesz jaką wędke masz,a jeżeli masz wklejkę to chyba ją kiedyś złamałeś i wkleiłeś szczytówkę.Nikt mi nie wmówi,że jakikolwiek GS ma wklejkę bo znam tą serie lepiej niż Ty.Mysiu Pysiu, mam taką w sklepie i wiem co to jest... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Czyli ?? Powinieneś kolegę przeprosić .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Nie ''przestań'' tylko sam chyba nie wiesz jaką wędke masz,a jeżeli masz wklejkę to chyba ją kiedyś złamałeś i wkleiłeś szczytówkę.Nikt mi nie wmówi,że jakikolwiek GS ma wklejkę bo znam tą serie lepiej niż Ty.Trochę jakby go oskarżyłes o złamanie o to ze nie wie co ma i ze ty wiesz lepiej ale co tam... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi