Exhaust13 Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Witam serdecznie, jak na razie jestem amatorem wędkarstwa, zakupiłem wędzisko firmy Konger model Tiger Cross Maxx 270L (7-25). Wziąłem je ze względu że nie było zbyt drogie, a tak że posiada pozytywne opinię. Na wędzisko nie mogę narzekać, ponieważ kupowałem je patrząc na opinie użytkowników i jestem zadowolony. Lecz kołowrotek kupiłem nie rozsądnie jest to kołowrotek Mikado Shinju 2004 i po około 10 wypadach na ryby mogę go wyrzucic, wszystko zaczęło charczec, ocierac, zcierac, jednym słowem złom. I teraz moje pytanie brzmi jaki kołowrotek zakupic? Chciał bym wydac tak w maksie 200zł, może to byc kołowrotek używany, ale dobry. Kolega posiada kołowrotek Spro Blue Arc 9400 i jak nim pokręciłem to byłem w szoku, lecz cenowo trochę za wiele. Pozdrawiam i proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Polecam Spro Passion, ewentualnie Ryobi Ecusima, pierwszego miałem kilka sezonów, naprawdę udana konstrukcja, wytrzymały, z w miarę precyzyjnym hamulcem i niezłą kulturą pracy, rozmiar 3000 powinien idealnie współgrać z kijem i przynętami z zakresu cw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Nie mam pojecia co zrobiles mi zajechanie jaxona za 70 pln zajelo dluzej. A kolowrotki z lidla tez dawaly rade mimo ze pladtikowe. Wydaje mi sie ze lowisz delikatnie bo kij do 25g. Ciezko powiedziec. Za 200pln poszukalbym slammera260 firmy penn. Dosyc ciezki ale mocny i tani. Nowy w niemczech okolo 55euro kosztuje wiec 200pln powinno dac dobra uzywke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes77 Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Piotreq dobrze Ci radzi. Poszukaj Sobie passiona 730 i będziesz zadowolony, pracą wcale nie odbiega od blue arca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exhaust13 Opublikowano 1 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Ten Spro Passion wpadł mi tak w oko, lecz czy się nada ? Głównie łowię szczupaki na stojących wodach, czasami na Wiśle, oraz nocne sandacze w wodzie płynącej z prądem. Chce się upewnic czy da radę i czy będzie podobnie chodził do tego Spro Blue Arc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Witam serdecznie, jak na razie jestem amatorem wędkarstwa, zakupiłem wędzisko firmy Konger model Tiger Cross Maxx 270L (7-25). Wziąłem je ze względu że nie było zbyt drogie, a tak że posiada pozytywne opinię. Na wędzisko nie mogę narzekać, ponieważ kupowałem je patrząc na opinie użytkowników i jestem zadowolony. Lecz kołowrotek kupiłem nie rozsądnie jest to kołowrotek Mikado Shinju 2004 i po około 10 wypadach na ryby mogę go wyrzucic, wszystko zaczęło charczec, ocierac, zcierac, jednym słowem złom. I teraz moje pytanie brzmi jaki kołowrotek zakupic? Chciał bym wydac tak w maksie 200zł, może to byc kołowrotek używany, ale dobry. Kolega posiada kołowrotek Spro Blue Arc 9400 i jak nim pokręciłem to byłem w szoku, lecz cenowo trochę za wiele. Pozdrawiam i proszę o radę.oddałeś mikado na gwarancje??szukaj lepiej używki np red arc lub team dragon 920, zauber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes77 Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Ten Spro Passion wpadł mi tak w oko, lecz czy się nada ? Głównie łowię szczupaki na stojących wodach, czasami na Wiśle, oraz nocne sandacze w wodzie płynącej z prądem. Chce się upewnic czy da radę i czy będzie podobnie chodził do tego Spro Blue Arc Jeśli będziesz używał przynęt w zakresie cw twojego kija to da rade, a jeśli machasz przynętami 50-gramowymi w wodzie z uciągiem tona dłuższą metę kiepsko to widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exhaust13 Opublikowano 1 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 oddałeś mikado na gwarancje??szukaj lepiej używki np red arc lub team dragon 920, zauberJutro idę go oddac na gwarancję, tylko jest taki problem że zwrotu gotówki nie dostanę, jedynie naprawa wchodzi w grę.Chciał bym używkę red arc, lecz nigdzie nie ma ich używanych.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 e tam często się trafiają tutaj lub na allegro, będż cierpliwy, warto też napisać ogłoszenie w dziale kupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exhaust13 Opublikowano 1 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Jeśli będziesz używał przynęt w zakresie cw twojego kija to da rade, a jeśli machasz przynętami 50-gramowymi w wodzie z uciągiem tona dłuższą metę kiepsko to widzę.Używam najczęściej wachadłówek typu gnom 2, mors 2, alga l-1, gumy relax jigg 6g max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xnt@ Opublikowano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Mam dwa passiony, 720 i 730, 720 chodzi na pstrągach trzeci sezon (czasem dopinałem go do spławika), 730 drugi sezon do kija na szczupłe, głównie wahadło 7-12g i ładnie kręci, do cięższych zadań celowałbym w coś mocniejszego, może zauber. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornetes Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Hej. Mam praktycznie nowego Zaubera 4000 CF w stanie idealnym, za 300zł + PP oddam, jak coś to priv... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 (edytowane) Spro Passion 740 M jeśli nie chcesz nawijać podkładu. Mam od ponad dwóch lat, używałem też na morzu. Edytowane 3 Października 2014 przez Okonhel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exhaust13 Opublikowano 3 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Przepraszam nie miałem przez te pare dni jak odpisac. Patrzę na wszystkie opinię i chyba bym wziął tego Passiona, lecz chciałem go kupic na następny sezon, a teraz zostałem niestety bez kołowrotka, tamten padł na amen. Co powiecie o Dragon Viper, tylko nie wiem jaki model. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Nie lepiej kupić raz a porządny ? Passion to naprawdę dobra propozycja i zamkniesz się w cenie 150 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exhaust13 Opublikowano 3 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Nie lepiej kupić raz a porządny ? Passion to naprawdę dobra propozycja i zamkniesz się w cenie 150 zł.Rozumiem, ale czym się rózni ten Passion, od Vipera ? Czy to jest duża róznica, oraz jaki model wziąc ? I jak z ceną za nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Vipera w ręce nie miałem więc niestety nie jestem w stanie ich porównać, Spro mialem i za tę cenę to bardzo przyjemna zabawka, kręci płynnie, ma dobry hamulec, na allegro stoją po około ~150 zł z wysyłką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exhaust13 Opublikowano 4 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Vipera w ręce nie miałem więc niestety nie jestem w stanie ich porównać, Spro mialem i za tę cenę to bardzo przyjemna zabawka, kręci płynnie, ma dobry hamulec, na allegro stoją po około ~150 zł z wysyłką .Ogólnie na rynku jest u mnie takie fajne stoisko, sprzedawca widziałem posiada Dragon Vipery tam chyba od 125-140, więc tego Passiona może też miec. Jak bym miał brac oba, to jaki model tego i tego? Bo na tym się nie znam, wiem że to wielkośc, ale naprawdę nie wiem który. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xnt@ Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Passion 730 wagowo powinien pasować do tego Kongera. Z rozebraniem go też dasz sobie radę, jest bardzo prosty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Passion to sprawdzony przez wielu wędkarzy kołowrotek więc możesz brać bez obaw. Możesz też nieco dołożyć i kupić starszego ale nowego Zaubera ... na allegro chodzą po nieco ponad 200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rej Opublikowano 5 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Dragona Vipera sobie odpuść, bierz Spro Passion-a np. fd-730-w tej cenie nie ma lepszego nie znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exhaust13 Opublikowano 9 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Już miałem zakupic passiona, lecz mam okazje dostac praktycznie za darmo kołowrotek Ryobi Ecuisma 3000, jest to jakis gorszy od passiona czy vipera? Bo z opini jak patrze to blizniak passiona. Ale jak za darmo to go biore . Jeżeli ktoś go posiada to może podzielic się opinią. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Ecusimą kręcę drugi sezon, tylko, że słowo "kręcę" to lekko powiedziane. Dostał baty podczas boleniowania i łowienia w ciężkim opadzie - chodzi i hula jak masło. Za 150 zł nic lepszego nie dostaniesz. Naprawdę fajny sprzęcik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Popieram kolegę, bierz Ecusimę, na pewno będziesz z niej zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exhaust13 Opublikowano 9 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Okej Panowie, dziękuję za rady. Wezmę tego Ryobi, narazie tematu nie zamykamy, podziele się opinią jak będe miał go w rękach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi