Skocz do zawartości

Jaki kołowrotek do spiningu

Exhaust13

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, jak na razie jestem amatorem wędkarstwa, zakupiłem wędzisko firmy Konger model Tiger Cross Maxx 270L (7-25). Wziąłem je ze względu że nie było zbyt drogie, a tak że posiada pozytywne opinię. Na wędzisko nie mogę narzekać, ponieważ kupowałem je patrząc na opinie użytkowników i jestem zadowolony. Lecz kołowrotek kupiłem nie rozsądnie jest to kołowrotek Mikado Shinju 2004 i po około 10 wypadach na ryby mogę go wyrzucic, wszystko zaczęło charczec, ocierac, zcierac, jednym słowem złom. I teraz moje pytanie brzmi jaki kołowrotek zakupic? Chciał bym wydac tak w maksie 200zł, może to byc kołowrotek używany, ale dobry. Kolega posiada kołowrotek Spro Blue Arc 9400 i jak nim pokręciłem to byłem w szoku, lecz cenowo trochę za wiele. Pozdrawiam i proszę o radę.

Nie mam pojecia co zrobiles mi zajechanie jaxona za 70 pln zajelo dluzej. A kolowrotki z lidla tez dawaly rade mimo ze pladtikowe. Wydaje mi sie ze lowisz delikatnie bo kij do 25g. Ciezko powiedziec. Za 200pln poszukalbym slammera260 firmy penn. Dosyc ciezki ale mocny i tani. Nowy w niemczech okolo 55euro kosztuje wiec 200pln powinno dac dobra uzywke.

Ten Spro Passion wpadł mi tak w oko, lecz czy się nada ? Głównie łowię szczupaki na stojących wodach, czasami na Wiśle, oraz nocne sandacze w wodzie płynącej z prądem. Chce się upewnic czy da radę i czy będzie podobnie chodził do tego Spro Blue Arc  :)

Witam serdecznie, jak na razie jestem amatorem wędkarstwa, zakupiłem wędzisko firmy Konger model Tiger Cross Maxx 270L (7-25). Wziąłem je ze względu że nie było zbyt drogie, a tak że posiada pozytywne opinię. Na wędzisko nie mogę narzekać, ponieważ kupowałem je patrząc na opinie użytkowników i jestem zadowolony. Lecz kołowrotek kupiłem nie rozsądnie jest to kołowrotek Mikado Shinju 2004 i po około 10 wypadach na ryby mogę go wyrzucic, wszystko zaczęło charczec, ocierac, zcierac, jednym słowem złom. I teraz moje pytanie brzmi jaki kołowrotek zakupic? Chciał bym wydac tak w maksie 200zł, może to byc kołowrotek używany, ale dobry. Kolega posiada kołowrotek Spro Blue Arc 9400 i jak nim pokręciłem to byłem w szoku, lecz cenowo trochę za wiele. Pozdrawiam i proszę o radę.

oddałeś mikado na gwarancje??

szukaj lepiej używki np red arc lub team dragon 920, zauber

Ten Spro Passion wpadł mi tak w oko, lecz czy się nada ? Głównie łowię szczupaki na stojących wodach, czasami na Wiśle, oraz nocne sandacze w wodzie płynącej z prądem. Chce się upewnic czy da radę i czy będzie podobnie chodził do tego Spro Blue Arc  :)

Jeśli będziesz używał przynęt w zakresie cw twojego kija to da rade, a jeśli machasz przynętami 50-gramowymi w wodzie z uciągiem tona dłuższą metę kiepsko to widzę.

oddałeś mikado na gwarancje??

szukaj lepiej używki np red arc lub team dragon 920, zauber

Jutro idę go oddac na gwarancję, tylko jest taki problem że zwrotu gotówki nie dostanę, jedynie naprawa wchodzi w grę.

Chciał bym używkę red arc, lecz nigdzie nie ma ich używanych..

Jeśli będziesz używał przynęt w zakresie cw twojego kija to da rade, a jeśli machasz przynętami 50-gramowymi w wodzie z uciągiem tona dłuższą metę kiepsko to widzę.

Używam najczęściej wachadłówek typu gnom 2, mors 2, alga l-1, gumy relax jigg 6g max. 

Przepraszam nie miałem przez te pare dni jak odpisac. Patrzę na wszystkie opinię i chyba bym wziął tego Passiona, lecz chciałem go kupic na następny sezon, a teraz zostałem niestety bez kołowrotka, tamten padł na amen. Co powiecie o Dragon Viper, tylko nie wiem jaki model. Pozdrawiam

Vipera w ręce nie miałem więc niestety nie jestem w stanie ich porównać, Spro mialem i za tę cenę to bardzo przyjemna zabawka, kręci płynnie, ma dobry hamulec, na allegro stoją po około ~150 zł z wysyłką .

Ogólnie na rynku jest u mnie takie fajne stoisko, sprzedawca widziałem posiada Dragon Vipery tam chyba od 125-140, więc tego Passiona może też miec. Jak bym miał brac oba, to jaki model tego i tego? Bo na tym się nie znam, wiem że to wielkośc, ale naprawdę nie wiem który. Pozdrawiam

Już miałem zakupic passiona, lecz mam okazje dostac praktycznie za darmo kołowrotek Ryobi Ecuisma 3000, jest to jakis gorszy od passiona czy vipera? Bo z opini jak patrze to blizniak passiona. Ale jak za darmo to go biore :). Jeżeli ktoś go posiada to może podzielic się opinią. Pozdrawiam

Ecusimą kręcę drugi sezon, tylko, że słowo "kręcę" to lekko powiedziane. Dostał baty podczas boleniowania i łowienia w ciężkim opadzie - chodzi i hula jak masło. Za 150 zł nic lepszego nie dostaniesz. Naprawdę fajny sprzęcik.