Skocz do zawartości
  • 0

Łódka,silnik i przyczepa na parkingu strzeżonym

Wojciech_B

Pytanie

19 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Kolegi z posiadłością nie mam żebym mógł za flaszkę postawić łajbę :) 

Na marinie się boje bo jakiś czas temu zwinęli łajbę jednemu z naszych forumowych kolegów.

Chciałbym na parkingu trzymać przykryte jakąś plandeką żeby się nie syfiło.  Razem z silnikiem bo zakładać za każdym razem 40-50 kg to ja dziękuję :)

• 0

Mam podobny pomysł jak Ty i od kilku dni o tym myślę gdzie trzymać ;)

Dopóki miałem stacjonarną łajbę na zalewie, to zawsze się przezimowało u znajomych (swoją droga, pewnie niedługo ta "stara" 365cm/135cm wyląduje na giełdzie...), teraz nabyłem mobilną i trza coś wykombinować.

Mam niedaleko przy osiedlowy parking, monitorowany, plac kotłowni, teren zamknięty z dostępem na kartę. Tak se myślę, że postawić tam i przypiąć łańcuchem do latarni najlepszy pomysł. Przy chwili czasu muszę iść dogadać jak by to widzieli... miejsce parkingowe raczej ciężko żeby akurat koło latarni się zwolniło, może pozwolą gdzieś na trawniku. Takie rozwiązanie było by mi najbardziej na rękę, miał bym pod nosem i o każdej porze dnia i nocy, święta itd. mógł bym podczepiać i zabierać.

Edytowane przez *Hektor*

• 0

Co masz na myśli pisząc doświadczenie? Wynajmujesz miejsce parkingowe i stawiasz tam co chcesz. U mnie na parkingu gość postawił fajną łajbę na początku sezonu i chyba ani razu jej z nie ruszył. Parking jest społeczny strzeżony tylko w nocy ale jak do tej pory jakoś nie odpłynęła :)

• 0

..czytam o tych marinach i monitoringach i śmiech mnie ogarnia. W Szczecinie ginęły nie z takich przystani, kwestia tylko, kiedy zawita do Was "ekipa" żyjąca z tego procederu. W tym sezonie na terenie Szczecina i okolic z przystani odpłynęło dziesiąt silników/łódek ( info w komendy)..w tym moja ( ta odjechała na lawecie :angry: :mellow: ..)..oraz znajomego 150KM Merc wart 60k złotówek ...

Wojciech, wybierz parking strzeżony..większy ruch i szybciej Cię zapamiętają... Znając życie, w nocy marinowy cieć chrapie aż woda faluje a kamery są jakości VGA..."po ciemku" wartość materiału jest równa zeru...

• Like 3

• 0

Co masz na myśli pisząc doświadczenie? Wynajmujesz miejsce parkingowe i stawiasz tam co chcesz. U mnie na parkingu gość postawił fajną łajbę na początku sezonu i chyba ani razu jej z nie ruszył. Parking jest społeczny strzeżony tylko w nocy ale jak do tej pory jakoś nie odpłynęła :)

Przez doświadczenie mam na myśli przede wszystkim te złe, np kradzież drobniejszych przedmiot z łódki. I jak potem można dochodzić sprawiedliwości. 

..czytam o tych marinach i monitoringach i śmiech mnie ogarnia. W Szczecinie ginęły nie z takich przystani, kwestia tylko, kiedy zawita do Was "ekipa" żyjąca z tego procederu. W tym sezonie na terenie Szczecina i okolic z przystani odpłynęło dziesiąt silników/łódek ( info w komendy)..w tym moja ( ta odjechała na lawecie :angry: :mellow: ..)..oraz znajomego 150KM Merc wart 60k złotówek ...

Wojciech, wybierz parking strzeżony..większy ruch i szybciej Cię zapamiętają... Znając życie, w nocy marinowy cieć chrapie aż woda faluje a kamery są jakości VGA..."po ciemku" wartość materiału jest równa zeru...

Mariny to nawet nie brałem pod uwagę po ostatnich incydentach w Szczecinie i okolicach ;/ Zostaje parkin strzeżony, jeszcze nie słyszałem żeby coś z takich kradli. 

• 0

Proponuję wynająć garaż - jak dobrze poszukasz to za 150PLN znajdziejsz zamykany. Dołożenie alarmu z powiadomieniem SMS to 250-500PLN (ten już na wypasie). Dobre kłódki i można mieć 'nadzieję na spokój' a przy okazji miejsce do trzymania innych gratów.