bassy Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Pomijam już fakt, że 10tka 10tce nierówna - jedne krecą jak trzeba inne jakieś takie narowiste.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crocop80 Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Witam ! zastanawiam się nad kupnem slidera,nigdy wcześniej nie miałem doczynienia z tą przynętą.Moje pytanie jest takie jeśli mam wędke do 35gram wyrzutu a slider 10cm ma wage 35-40gram.czy nie przećiąże kija.Bo chyba różnie jest z tym ciężarem wyrzutu który podaje producent.Mam spinning Dragon Nano Power XT60P 275cm 10-35gram.Jak wam się sprawdzają slidery pływające w zarośniętych miejscach tzn.0,5metra pod woda jest roślinność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Z takim kijem zapomnij o sliderze 10.Jedynie chyba 7cm wchodzi w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Wyrzut to jedno, potrzebna jeszcze odpowiednia moc do podszarpywania. To nie guma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Slider 10F waży ok 36-37g, jeśli wędka ma jakiś zapas w ciężarze rzutowym to da radę wyrzucić. Znam ludzi co nawet 3 metrowym kijem rzucają sliderem 10, ale tak naprawdę ich łowienie ogranicza się do zwijania przynęty przerwami za pomocą kołowrotka. Gdy szczupak żeruje, to połowią, ale gdy kaprysi, to nie mają brań. Nie wykorzystują wszystkich możliwości przynęty, a do tego kołowrotek też może szybko wysiąść... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Będzie bez szału ale da radę. Podobnym kijem tylko w wersji xp40 do 35gr i krótszym zaczynałem zabawę z jerkami zaczynając od slidera 10 cm. Podciągaj jerka z kołowrotka i będzie ok. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Żeby tego jerka dobrze pociągnąć z młynka to musi on mieć duży nawój linki bo przy nawoju ok 75cm to prawie prosto slider płynie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi