Skocz do zawartości

Plecionki w EUropie

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

Wiele się już na naszym forum przetoczyłoinfomacji na temat wytrzymałości plecionek sprzadawanych w naszym kraju i nie tylko. Jedni twierdzili, że te nasze mają zawyżane wytrzymałości (lub zaniżane średnice - jak to woli) inni, że te nasze to produkty gorsze gatunkowo, jeszcze inni...

a ja będąc dzisiaj w jednym ze szczecińskich sklepów wedkarskich zauważyłem co najstępuje. Komentarz pozostawiam Wam moim drodzy :mellow: <_<

Przepraszam za jakość zdjęć ale pochodza one z mojego telefonu, który z założenia ma byc telefonem komórkowym a nie aparatem cyfrowym :mellow:

post-7-1348913179,5387_thumb.jpg

post-7-1348913179,6116_thumb.jpg

Mifku, ja Cię nie rozumię. przeciesz już na pierwszym zdjęciu widać napis Berkley. A to jest wystarczający sygnał, żeby tego produktu nie kupować. I nie ma problemu. Jest wiele innych firm w miarę spęłnaijących podane parametry i zapewniających jaką taką jakość, ale nie to co na zdjęciu.

pozdrawiam

I tu by sie zgadzalo.....ze u nas glownie sprzedaje sie to, co nie idzie w zachodniej europie...

I taka chyba m.in. tez rola naszego portalu, zeby starac sie odwrocic ta tendencje....bo w mysl zasady im ubozszy wedkarz tym mniej go stac na rzeczy kiepskiej jakosci ( w tym przypadku nie tanie)

Pisze kiepskiej jakosci bo akurat plecionka kompozytowa Fire Line byla moim 1szym plecionkowym zakupem( jeszcze za czasow istnienia bazarku i ulicy KRN) i dzieki doswiadczeniom z nia (zdecydowanie negatywnych) na kilka lat przestalem sie interesowac plecionkami....

Gumo

już na pierwszym zdjęciu widać napis Berkley. A to jest wystarczający sygnał, żeby tego produktu nie kupować.

Trochę zdziwiły mnie krytyczne słowa o linkach tej firmy.

W mediach wędkarskich zdawały się być oceniane dość wysoko. Sam na plecionki Berkleya nie łowiłem więc nie mam własnego zdania. Używałem jednak przez parę sezonów żyłki Trilene sensi thin - właśnie Berkleya i pozostały mi po niej pozytywne wrażenia.

pozdrawiam Adrian Zalas

Witam :D Nie chcę zakładać osobnego tematu, dlatego zapytam tutaj.Interesuje mnie zakup plecionki Daiwa Infinity Micro Coramid.Prosiłbym o opinię o niej (zadziwiająco duża wytrzymałość przy małej średnicy w porównaniu do linek innych producentów).Dodam iż interesuje mnie linka o wytrzymałości 15-18kg, możliwie jak najcieńsza (Daiwa 0.14 - 0.16).Wytrzymałość taką wymusza łowisko a nie ryby:) Dzięki za Wasze opinie. Pozdrawiam

Witam.

Jestem bardzo zdziwiony tym co piszecie o Fireline, to również był mój pierwszy zakup plecionkowy i wspominam ją jako najlepszą z jaką miałem do czynienia. Używałem 0.17 mm - 10,2 kg ( jeśli dobrze pamiętam dane )i naprawdę mało rwałem, a jej sztywność uważam za największą zaletę bo dzięki temu nie plątała się. Wadą było strzępienie. Kupiłem potem Whiplash`a i tu muszę się zgodzić z Wami - badziewie.

@ Mifek

Na jednej z naszych sierakowskich wypraw trafiłem właśnie na Fireline superextra niebieski fotel, który dociągnąłem do główki, ale poszedł mi w warkocz i się spiął. :lol: :lol: :lol: - taka to była dobra linka B)

pozdr. Agraph

• 3 tygodnie później...