mifek Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 Wiele się już na naszym forum przetoczyłoinfomacji na temat wytrzymałości plecionek sprzadawanych w naszym kraju i nie tylko. Jedni twierdzili, że te nasze mają zawyżane wytrzymałości (lub zaniżane średnice - jak to woli) inni, że te nasze to produkty gorsze gatunkowo, jeszcze inni... a ja będąc dzisiaj w jednym ze szczecińskich sklepów wedkarskich zauważyłem co najstępuje. Komentarz pozostawiam Wam moim drodzy <_< Przepraszam za jakość zdjęć ale pochodza one z mojego telefonu, który z założenia ma byc telefonem komórkowym a nie aparatem cyfrowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 2 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 i jeszcze jedno zdjęcie... mniej wtajemniczonym przypominam, że wg ogólni eprzyjetych miar 1 lb = 454g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 2 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 ahaaa dodam jeszcze, że testy statyczne z użyciem wagi sprężynowej wskazuja zrywanie pierwszej linki już przy ok. 4 kG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 Jakieś bardzo wytrzymałe linki szkoda tylko, że nawet przelicznik się nie zgadza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phalacrocorax Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 Bo to nie są takie normalne funty i metry tylko polskie To powinno być karalne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 2 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 jako ciekawostkę mogę jeszcze dodać, że podobnie opisane linki występują również za naszą zachodnią granicą... <_< <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 Mifku, ja Cię nie rozumię. przeciesz już na pierwszym zdjęciu widać napis Berkley. A to jest wystarczający sygnał, żeby tego produktu nie kupować. I nie ma problemu. Jest wiele innych firm w miarę spęłnaijących podane parametry i zapewniających jaką taką jakość, ale nie to co na zdjęciu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 2 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 Thymallus ja nie rozumiem tych opisów. ale spoko XDS na pewno nie kupie, a zdjecia maja charakter informacyjny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2006 I tu by sie zgadzalo.....ze u nas glownie sprzedaje sie to, co nie idzie w zachodniej europie...I taka chyba m.in. tez rola naszego portalu, zeby starac sie odwrocic ta tendencje....bo w mysl zasady im ubozszy wedkarz tym mniej go stac na rzeczy kiepskiej jakosci ( w tym przypadku nie tanie)Pisze kiepskiej jakosci bo akurat plecionka kompozytowa Fire Line byla moim 1szym plecionkowym zakupem( jeszcze za czasow istnienia bazarku i ulicy KRN) i dzieki doswiadczeniom z nia (zdecydowanie negatywnych) na kilka lat przestalem sie interesowac plecionkami....Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2006 przeciez jest wyraznie napisane: 25 lb lub 17 lb, to ze wytrzymalosc podana w kilogramach sie nie zgadza, to juz mozna sobie samemu przeliczyc a nie cala wine, na dystrybutorow i sprzedawcow zwalac @mifek, nie kupuj!!! to najdrozszy z najgorszych!!! wiem co pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adiz1 Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2006 już na pierwszym zdjęciu widać napis Berkley. A to jest wystarczający sygnał, żeby tego produktu nie kupować. Trochę zdziwiły mnie krytyczne słowa o linkach tej firmy.W mediach wędkarskich zdawały się być oceniane dość wysoko. Sam na plecionki Berkleya nie łowiłem więc nie mam własnego zdania. Używałem jednak przez parę sezonów żyłki Trilene sensi thin - właśnie Berkleya i pozostały mi po niej pozytywne wrażenia.pozdrawiam Adrian Zalas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 Witam Nie chcę zakładać osobnego tematu, dlatego zapytam tutaj.Interesuje mnie zakup plecionki Daiwa Infinity Micro Coramid.Prosiłbym o opinię o niej (zadziwiająco duża wytrzymałość przy małej średnicy w porównaniu do linek innych producentów).Dodam iż interesuje mnie linka o wytrzymałości 15-18kg, możliwie jak najcieńsza (Daiwa 0.14 - 0.16).Wytrzymałość taką wymusza łowisko a nie ryby:) Dzięki za Wasze opinie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 @nalewator, zobacz tutaj http://jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=588&star t=0&S=c319a20f7ddddd477e23c821badf9529 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agraph Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 Witam.Jestem bardzo zdziwiony tym co piszecie o Fireline, to również był mój pierwszy zakup plecionkowy i wspominam ją jako najlepszą z jaką miałem do czynienia. Używałem 0.17 mm - 10,2 kg ( jeśli dobrze pamiętam dane )i naprawdę mało rwałem, a jej sztywność uważam za największą zaletę bo dzięki temu nie plątała się. Wadą było strzępienie. Kupiłem potem Whiplash`a i tu muszę się zgodzić z Wami - badziewie. @ MifekNa jednej z naszych sierakowskich wypraw trafiłem właśnie na Fireline superextra niebieski fotel, który dociągnąłem do główki, ale poszedł mi w warkocz i się spiął. - taka to była dobra linka pozdr. Agraph Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 Jesli chodzi o Berkleya to zaryzykowalbym, jesli chodzi o zylki, zwlaszcza te sprzedawane w sklepach US...do plecionki tej f-my raczej juz nie podejde.Dla mnie liczy sie tylko power pro.... co ciekawe, po dotarciu do Polski ta linka bywa juz nie ta sama linka...Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 26 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 znalazłem jeszcze dwa prawdziwe cudeńka, naturalnie w polskim sklepie jak zywkle bez komentarza <_< <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi