Skocz do zawartości

Kanał Żerań - kłusownik!

lukexio

Rekomendowane odpowiedzi

Mam kiepskie doświadczenia jeżeli chodzi o policję i ściganie kłusowników i nie tylko. Oni zachowują się jak ufoludki, chyba udają, że nie mają zielonego pojęcia o co Nam/Wam chodzi, a rzeczna potrafi tylko złapać nieuciekającego wędkarza z nieopłaconą kartą. Bratu chcieli wlepić mandat za łowienie gumką z opadu, że niby szarpie, zwątpili jak stwierdził, że spotkamy się w sądzie.

Natomiast Straż Rybacka i PZW nie mają zwyczaju odpowiadać na żadne mejle. Do tej pory, a co roku od paru lat wysyłam po kilkanaście mejli(nie mam prywatnego telefonu, a służbowego używam tylko w bardzo ważnych sprawach) i dostałem odpowiedź na jednego, ta odpowiedź to z zarządu głównego, to był adres mejlowy do okręgu mazowieckiego, i na tym korespondencja się skończyła.

Ja policji na Mazowszu będę bronił <_< Poza dwoma,może trzema przypadkami nie mam im nic do zarzucenia. NIGDY nie zdarzyło się tak że się dodzwonić nie mogłem. Potrafili oddzwaniać :huh: gdy mieli problemy z namierzeniem delikwenta. Zazwyczaj pojawiali się w ciągu 15min. od telefonu (chyba że odległości były większe do pokonania, jak np. sytuacja z przed kilku lat - musieli jechać do G.Kalwarii z Warszawy).

Jeśli chodzi o PSR to wg. mnie darmozjady, niewiele robią, NIGDY nie udało mi się dodzwonić (mimo że zawsze najpierw do nich dzwoniłem a dopiero potem na policje - teraz już szkoda mi czasu). NIGDY nie widziałem ich nad wodą,mimo że wędkuje od 20 kilku lat,średnio ponad 100 razy w roku nad wodą.

Faktem jest że znajomość technik wędkarskich w ich wykonaniu jest zazwyczaj marna. Przypuszczam że większość nawet nie wędkuje, znajomość technik połowu czerpią ze szkoleń.

• Odpowiedzi 90
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Ja na stronie PSR wyczytałem coś takiego:

Efekt wypełnienia formularza, który znajduje się poniżej, trafi do internetowego posterunku w Siedlcach. Informacje w nim zawarte możliwie najszybciej przekazane zostaną do jednostki, na której terenie dzieją się rzeczy opisane.

Znalazłem e-mail do:

Z-ca Komendanta Robert Kucyk: komwoj@psr.waw.pl

Faktem jest że znajomość technik wędkarskich w ich wykonaniu jest zazwyczaj marna. Przypuszczam że większość nawet nie wędkuje, znajomość technik połowu czerpią ze szkoleń.

I tu się kłania instytucja biegłego w zakresie wędkarstwa... Nie ma jeszcze, niestety..

I sekundo.. W interesie PZW i innych dzierżawców powinno być organizowanie szkoleń.. Mnie się tylko o uszy obiło - dla policjantów z komendy na Ochocie..

I trzecie sekundo.. Dorwanie klienta to jedno. Wyegzekwowanie kary to drugie. I tu pole do popisu dla dzierżawców.. Pole coraz częściej - na szczęście - zagospodarowywane..

PS. Wczoraj około 19:00 jadąc autem przez most nad kanałem (Modlińska) widziałem ponton płynący na silniku.. To oni??

I tu się kłania instytucja biegłego w zakresie wędkarstwa... Nie ma jeszcze, niestety..

I sekundo.. W interesie PZW i innych dzierżawców powinno być organizowanie szkoleń.. Mnie się tylko o uszy obiło - dla policjantów z komendy na Ochocie..

I trzecie sekundo.. Dorwanie klienta to jedno. Wyegzekwowanie kary to drugie. I tu pole do popisu dla dzierżawców.. Pole coraz częściej - na szczęście - zagospodarowywane..

PS. Wczoraj około 19:00 jadąc autem przez most nad kanałem (Modlińska) widziałem ponton płynący na silniku.. To oni??

tak tak tak ponton z silnik to TROLING :angry: :angry: :angry: swietnie ze widziales go

2facet prawie codzienne troling w Kanalu zeranski wrrr jeb..y

Mała zmiana - już zadzwoniłem na policję rzeczną. Bardzo kompetentny oficer dyżurny żachnął się, że mu tłumaczę co to trolling, bo sam jest wędkarzem :D i poprosił o telefon jak ich będziemy widzieli - nr 022 603-68-60 czynny całą dobę (niestety nie komórka, więc sms nie zadziała Lukexio). Obiecał przysłać motorówkę.

Aaa i co ciekawe, jak mu się poskarżyłem na PSR, że zgłaszaliśmy i 0 odpowiedzi, to powiedział, że do nich nie warto - jeśli zależy nam na szybkiej reakcji lepiej dzwonić od razu do policji rzecznej :D

Pozdrawiam,

krąp

No właśnie tez widziałem tych 2 typów na kanale żerańskim w tamtym roku i mieli w podbieraku szczupaka lub sandacza około 2kg kiedy nie jestem nad zżeraniem oni tam są ciekawe dla czego. Trzeba im coś zrobić bo dłużej to trwać nie może :angry: ...

A co do kłusownictwa sam bylem świadkiem kiedy spiningowałem z brzegu starorzecza Biebrzy zaczepiłem siatkę bardzo mnie to zdenerwowało i zaskoczyło ,mnie to wiec wyciągnąłem było tam kilka szczupaków i pare okoni. ryby odplątałem i wypościłem a siatkę pociłem nożem i zostawiłem tam <_<

A co do kłusownictwa sam bylem świadkiem kiedy spiningowałem z brzegu starorzecza Biebrzy zaczepiłem siatkę bardzo mnie to zdenerwowało i zaskoczyło ,mnie to wiec wyciągnąłem było tam kilka szczupaków i pare okoni. ryby odplątałem i wypościłem a siatkę pociłem nożem i zostawiłem tam <_<

Z takimi akcjami radzę uważać, miejscowi mogą nam zafundować kilka dolegliwości zdrowotnych. Lepiej zadzwonić, chyba że jest nas kilku <_<