pablom Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Mam kiepskie doświadczenia jeżeli chodzi o policję i ściganie kłusowników i nie tylko. Oni zachowują się jak ufoludki, chyba udają, że nie mają zielonego pojęcia o co Nam/Wam chodzi, a rzeczna potrafi tylko złapać nieuciekającego wędkarza z nieopłaconą kartą. Bratu chcieli wlepić mandat za łowienie gumką z opadu, że niby szarpie, zwątpili jak stwierdził, że spotkamy się w sądzie.Natomiast Straż Rybacka i PZW nie mają zwyczaju odpowiadać na żadne mejle. Do tej pory, a co roku od paru lat wysyłam po kilkanaście mejli(nie mam prywatnego telefonu, a służbowego używam tylko w bardzo ważnych sprawach) i dostałem odpowiedź na jednego, ta odpowiedź to z zarządu głównego, to był adres mejlowy do okręgu mazowieckiego, i na tym korespondencja się skończyła. Ja policji na Mazowszu będę bronił <_< Poza dwoma,może trzema przypadkami nie mam im nic do zarzucenia. NIGDY nie zdarzyło się tak że się dodzwonić nie mogłem. Potrafili oddzwaniać gdy mieli problemy z namierzeniem delikwenta. Zazwyczaj pojawiali się w ciągu 15min. od telefonu (chyba że odległości były większe do pokonania, jak np. sytuacja z przed kilku lat - musieli jechać do G.Kalwarii z Warszawy). Jeśli chodzi o PSR to wg. mnie darmozjady, niewiele robią, NIGDY nie udało mi się dodzwonić (mimo że zawsze najpierw do nich dzwoniłem a dopiero potem na policje - teraz już szkoda mi czasu). NIGDY nie widziałem ich nad wodą,mimo że wędkuje od 20 kilku lat,średnio ponad 100 razy w roku nad wodą. Faktem jest że znajomość technik wędkarskich w ich wykonaniu jest zazwyczaj marna. Przypuszczam że większość nawet nie wędkuje, znajomość technik połowu czerpią ze szkoleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Ja na stronie PSR wyczytałem coś takiego: Efekt wypełnienia formularza, który znajduje się poniżej, trafi do internetowego posterunku w Siedlcach. Informacje w nim zawarte możliwie najszybciej przekazane zostaną do jednostki, na której terenie dzieją się rzeczy opisane. Znalazłem e-mail do: Z-ca Komendanta Robert Kucyk: komwoj@psr.waw.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Faktem jest że znajomość technik wędkarskich w ich wykonaniu jest zazwyczaj marna. Przypuszczam że większość nawet nie wędkuje, znajomość technik połowu czerpią ze szkoleń. I tu się kłania instytucja biegłego w zakresie wędkarstwa... Nie ma jeszcze, niestety..I sekundo.. W interesie PZW i innych dzierżawców powinno być organizowanie szkoleń.. Mnie się tylko o uszy obiło - dla policjantów z komendy na Ochocie..I trzecie sekundo.. Dorwanie klienta to jedno. Wyegzekwowanie kary to drugie. I tu pole do popisu dla dzierżawców.. Pole coraz częściej - na szczęście - zagospodarowywane..PS. Wczoraj około 19:00 jadąc autem przez most nad kanałem (Modlińska) widziałem ponton płynący na silniku.. To oni?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Albo Ci ludzie domu nie mają, albo mają fantastyczne wyniki !!!!??? Tak dzień w dzień ??!! Niestety obawiam się najgorszego... PozdrawiamKuba Pracują do 14:00. Kurierzy w jakiejś firmie przewozowej...Wiadomo kto, wiadomo gdzie i nic się nie dzieje. Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukexio Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Faktem jest że znajomość technik wędkarskich w ich wykonaniu jest zazwyczaj marna. Przypuszczam że większość nawet nie wędkuje, znajomość technik połowu czerpią ze szkoleń. I tu się kłania instytucja biegłego w zakresie wędkarstwa... Nie ma jeszcze, niestety..I sekundo.. W interesie PZW i innych dzierżawców powinno być organizowanie szkoleń.. Mnie się tylko o uszy obiło - dla policjantów z komendy na Ochocie..I trzecie sekundo.. Dorwanie klienta to jedno. Wyegzekwowanie kary to drugie. I tu pole do popisu dla dzierżawców.. Pole coraz częściej - na szczęście - zagospodarowywane..PS. Wczoraj około 19:00 jadąc autem przez most nad kanałem (Modlińska) widziałem ponton płynący na silniku.. To oni?? tak tak tak ponton z silnik to TROLING swietnie ze widziales go 2facet prawie codzienne troling w Kanalu zeranski wrrr jeb..y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krąpiu Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Ja też ich widziałem z mostu jadąc autobusem - ok. 20-tej. Chłopaki niczego się nie boją. Dzisiaj chyba pójdę sobie tam połowić i przy okazji zadzwonię na policję rzeczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krąpiu Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Mała zmiana - już zadzwoniłem na policję rzeczną. Bardzo kompetentny oficer dyżurny żachnął się, że mu tłumaczę co to trolling, bo sam jest wędkarzem i poprosił o telefon jak ich będziemy widzieli - nr 022 603-68-60 czynny całą dobę (niestety nie komórka, więc sms nie zadziała Lukexio). Obiecał przysłać motorówkę. Aaa i co ciekawe, jak mu się poskarżyłem na PSR, że zgłaszaliśmy i 0 odpowiedzi, to powiedział, że do nich nie warto - jeśli zależy nam na szybkiej reakcji lepiej dzwonić od razu do policji rzecznej Pozdrawiam,krąp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xein Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 ja niestety mam kawalek do kanalku, ale jak widzicie takie sytuacje i bywacie tam to warto ta sprawde doprowadzic do konca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 A propos zakazów, jakieś popaprańce (z PZW?) wymyślili jeszcze jeden na Zegrzu, a właściwie powyżej na Narwi - nie wolno używać silników spalinowych poza szlakiem żeglownym na Narwi na terenie gmin Pokrzywnica i Pułtusk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Jesteś pewien? bo to już jakieś 1-2 km przed Dzierżeninem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Widziałem to na stronie okręgu mazowieckiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukexio Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Ja też ich widziałem z mostu jadąc autobusem - ok. 20-tej. Chłopaki niczego się nie boją. Dzisiaj chyba pójdę sobie tam połowić i przy okazji zadzwonię na policję rzeczną. @krąpiu wlasnie dzis bedzie na kanal zeran o 17-18tej Mam ochoty pie....ć ich!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Widziałem to na stronie okręgu mazowieckiegoPodobne zakazy są na Bugu.. Pewnie mają za zadanie ochronę rozlewisk i starorzeczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekg Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 WV ciemny Passat kombi LLB... parkują przy slipie na trzecim porcie od strony skupu złomu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Ale wstyd to lubelska rejestracja. Nie mieszkam w tym betonowym miescie ale jestem z tego wojewodztwa i wstyd mi za nich. trzeba bedzie teraz w worku na glowie jezdzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Jak już mowa o kłusownikach to proszę bardzo. Strażnicy wyciągnęli z Narwi aż 120 metrów sieci kłusowników. http://www.to.com.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090424/OST ROLEKA/148034161 Foto galeria: http://www.to.com.pl/apps/pbcs.dll/gallery?Site=TO&Date= 20090424&Category=ALBUM&ArtNo=516161478&Ref=PH&a mp;a mp;Params=Itemnr=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrinho Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 No właśnie tez widziałem tych 2 typów na kanale żerańskim w tamtym roku i mieli w podbieraku szczupaka lub sandacza około 2kg kiedy nie jestem nad zżeraniem oni tam są ciekawe dla czego. Trzeba im coś zrobić bo dłużej to trwać nie może ...A co do kłusownictwa sam bylem świadkiem kiedy spiningowałem z brzegu starorzecza Biebrzy zaczepiłem siatkę bardzo mnie to zdenerwowało i zaskoczyło ,mnie to wiec wyciągnąłem było tam kilka szczupaków i pare okoni. ryby odplątałem i wypościłem a siatkę pociłem nożem i zostawiłem tam <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 A co do kłusownictwa sam bylem świadkiem kiedy spiningowałem z brzegu starorzecza Biebrzy zaczepiłem siatkę bardzo mnie to zdenerwowało i zaskoczyło ,mnie to wiec wyciągnąłem było tam kilka szczupaków i pare okoni. ryby odplątałem i wypościłem a siatkę pociłem nożem i zostawiłem tam <_< Z takimi akcjami radzę uważać, miejscowi mogą nam zafundować kilka dolegliwości zdrowotnych. Lepiej zadzwonić, chyba że jest nas kilku <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrinho Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Tez prawda ale będę czekać około 2godzin aż ta polska straż wodna przyjedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Nie podniecać się: 120 m sieci, to są dwie albo 3 siatki. Stanowczo odraczam ściąganie sieci bez uzgodnienia z uprawnionymi. Policja może nie odróżnić ściągającego od kłusownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Poplynelismy wczoraj wiselka w góre od wawy. Na brzegach tlok jakiego dawno nie widzialem. Zapewnie wszyscy na plotki, klenie, okonie...tak nalezy tlumaczyc grube postronki wrzynajace sie w wode, wszak te ryby wymagaja pewnego i szybkiego holu.kontroli ni widu ni slychu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekg Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 nie widzę nowych postów na temat trolingowca z kanału czyżby zniknął <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krąpiu Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Pewnie czyta forum Nieważne jak, ważne, że skutecznie się go pozbyliśmy <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Pewnie czyta forum Nieważne jak, ważne, że skutecznie się go pozbyliśmy <_< Problem trollów niby rozwiązany za to pojawili się inni - szarpakowcy - już, jak widziałem - wybijają sandacze bo te ruszyły no i podhaczają sumki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krąpiu Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Pirania, Tel. do policji wodnej podałem wyżej. Naprawdę dzwońmy jak widzimy takie przypadki. Nawet jeśli przypłyną za późno, to i tak wywrą efekt prewencyjny. Ważne, żeby jak najczęściej motorówka tam pływała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi