Skocz do zawartości

DAIWA RYOGA 2020HL lub 2020L

pirania74

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

Wczoraj wreszcie wyskoczylem na moment zeby rozdziewiczyc ten mlynek przy uzyciu wiekszych jerkow i powiem tyle. W duzej rzece Ryoga zamiata z 40gr jerkiem. Sciaga go po prostu bez jakichkolwiek wiekszych oporow pod prad. Nie wiem co bedzie na zbiornikach.

Niskie przelozenie redukuje opory przy sciaganiu przynety. Multik pracuje bezglosnie z wyjatkiem alarmu wysuwanej linki (na poczatku nie wiedzialem o co chodzi). Regulacja hamulca rzutu moze nie jest komfortowa, nie udalo mi sie przesunac hamulca kcukiem bez patrzenia ale zapewne sie przyzwyczaje. Rzuca sie rowniez bardzo dobrze.

Troche nie wiem gdzie palce polozyc bo to moj pierwszy okragly multik ale jestem pod wrazeniem solidnosci i mocy tej konstrukcji.

Jedyny minus to ze udalo mi sie stosunkowo latwo odkrecic pokretlo docisku :huh: co jest ryzykowne nad woda. Nie jest dodatkowo zabezpieczone tak samo zreszta jak pokretlo hamulca rzutu.

I tylko wedka sie zbroi juz nie wiem ktory miesiac....

• 8 lat później...

Panie nurek28, a jaka to ryoga? 

opis:

http://jerkbait.pl/topic/39538-daiwa-ryoga-2020hl/

ogólnie to są kołowrotki przystosowane do słonej wody.

po każdym użyciu dobrze przepłukać go - przemyć w słodkiej wodzie.

łowiłem w Chorwacji zwykłą citicą i nic się nie stało.

staraj się nie kąpać go w solance