sebalos.77 Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Zważyły się pewnie dlatego że nie wysuszyłeś dostatecznie,jak malowałem farbami z puchy też takie rzeczy mi się zdarzały. Po jakim czasie nałożyłeś żywicę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nick Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Po 24h w suszarce obrotowej z nawiewem. Myślę, że to wina podkładu dałem grubo białej farby z puchy (wcześniej malowane żywicą poli) i pomiędzy którąś z warstw było jeszcze mokro.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Dokładnie tak mogło być.Pomiędzy warstwami warto suszarką do włosów potraktować woba dla pewności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nick Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Noo ale bardzo źle to nie wygląda(może dodam zdjęcia) z resztą mam materiał na 20 następnych[emoji6] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Czasem nawet fajne efekty wychodzą ,tylko ze to nie zamierzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 O qrcze tania nie jest a jaka jest jej wydajność? Wiesz może czy żywica poli reaguje z farbami akryl w spreyu bo niedawno ekspetymentowałem z impregnacją jerków i pomalowałem jednego żywicą poli. Utwardzilo się wszystko ładnie pięknie powłoka twarda nałożyłem podkład i coś tam prysnąłem w kolorze. I teraz pytanie: Czy żywica poli nie rozpuśc mi farb i nie spłynie?Jaką żywicą poli?... bo hartzlack czy to domaluks to też lakiery na bazie żywic poli-uretanowych...,jak się domyślam używałeś żywicy poliestrowej ,ale one nigdy nie dają zupełnie bezbarwnej powłoki i ich opary są trujące,więc odpada ''lakierowanie'' w warunkach domowych.Co do ''gryzienia'' się z innymi farbami i itp. to żywica poliestrowa jest dość agresywna,ma kwaśne ph i może niechcący zeżreć zwykłe akryle w sprayu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nick Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 tak to wygląda po 2 warstwie. Może nie jest piękny i na giełdę się nie nadaje ale to mój pierwszy więc i tak jestem z siebie dumny[emoji4]. Paavo to co piszesz to prawda ale ja nie chciałem od razu wytwarzać jerków na masową skalę. To był eksperyment który miał sprawdzić czy się da .... i da się. Takową żywicę miałem pod ręką więc jej użyłem. Pozdrawiam nick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nick Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Nie jest idealny jesli chodzi o szczegóły ale myślę, że jakiś szczupak się na niego skusi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi