vksoc Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Czy wklejanki nadaja sie na pstragi ??? chwilke lowilem cormoranem cw 3-18 i jakos tak mi sie wydaje ze...jakby zaciac ciezko ??? Ale moze sie nie znam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Witam vksoc Wklejanka doskonale spisze się przy połowie pstrągów, zwłaszcza w jednym, specyficznym rodzaju łowisk.Będzie to staw hodowlany, metoda gruntowa (pssst... na przynętę polecają karmę dla psów. ) Dla jasności napisz jakimi przynętami i w jakiej wodzie chcesz łowić.Ale i bez tej wiedzy można podejrzewać, że do bardzo wielu pstrągowych przynęt w większości pstrągowych łowisk, mięciutka szczytówka na nic Ci się zda PozdrawiamGrzesiek - ani pstrągarz, ani zboczeniec sprzętowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vksoc Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Tak jak myslalem ale chcialem sie upewnic a lowie glownie na obrotowki , rzadziej na woblerki .Mialem wrazenie ze ryba sama sie zacina bo ta miekka szczytowka... W Polsce lowie na Redze a w Szwecji na Lyckebyån - Wybieram sie tez niedlugo na Alsterån - to tam gdzie krecili film o pstragach ktory byl w Wiadomosciach Wedkarskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Obrotówka stawia spory opór w wodzie(nawet typu long) i niestety najczęściej dość mocno wygina miękki kijek. Przy ewentualnym braniu po prostu nie ma z czego dać rybie po zębach...To tak jak szedłem na okonie z Mikrosem i próbowałem przy okazji złowić klenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Czy wklejanki nadaja sie na pstragi ??? chwilke lowilem cormoranem cw 3-18 i jakos tak mi sie wydaje ze...jakby zaciac ciezko ??? Ale moze sie nie znam . Słyszałem kiedyś, że tak . Podobno, jednemu z kolegów, wyszła świetna pstrągóweczka, po złamaniu szczytówki Konger Tango 2-12g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Ja tam może się nie znam, ale uważam, że na pstrągi trzeba kijka o szybkiej akcji z zapasem mocy. Nigdy nie wiadomo co siądzie Ja osobiście używam starego Power Gripa 2-15g 2,70m. Gramatura jest trochę myląca, bo to mocny kijek, ale faktem jest, że spokojnie można łowić przynętami zbliżonymi do dolnej granicy gramatury, a i 20g też da się spokojnie obsłużyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Słyszałem kiedyś, że tak . Podobno, jednemu z kolegów, wyszła świetna pstrągóweczka, po złamaniu szczytówki Konger Tango 2-12g Nie ma sprzeczności Ja mam starą wklejankę, realne CW do 25g, której używam do lekkiego szczupakowania i przy sporadycznych połowach z łódki. Efekt wklejanki (jako wskaźnika brań) jest niewielki, ale pozwala miotać lekkie wabiki przy dosyć mocnym blanku.Taki chałupniczy HotShot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 @Maynard, już sobie przypomniałem. Nie początkujący pstrągarz to stwierdził. Powiedziałbym nawet, że jeden z lepszych w mojej okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Kiedy będę zaczynał poławiać pstruchy, to zacznę od złamania szczytówki w Tango <_< Pozdrawiam, Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi