Skocz do zawartości

wklejanki

vksoc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam vksoc

Wklejanka doskonale spisze się przy połowie pstrągów, zwłaszcza w jednym, specyficznym rodzaju łowisk.

Będzie to staw hodowlany, metoda gruntowa (pssst... na przynętę polecają karmę dla psów. )

Dla jasności napisz jakimi przynętami i w jakiej wodzie chcesz łowić.

Ale i bez tej wiedzy można podejrzewać, że do bardzo wielu pstrągowych przynęt w większości pstrągowych łowisk, mięciutka szczytówka na nic Ci się zda :D

Pozdrawiam

Grzesiek - ani pstrągarz, ani zboczeniec sprzętowy ;)

Tak jak myslalem ale chcialem sie upewnic :D a lowie glownie na obrotowki , rzadziej na woblerki .

Mialem wrazenie ze ryba sama sie zacina :D bo ta miekka szczytowka... :wacko:

W Polsce lowie na Redze a w Szwecji na Lyckebyån - Wybieram sie tez niedlugo na Alsterån - to tam gdzie krecili film o pstragach ktory byl w Wiadomosciach Wedkarskich :D

Obrotówka stawia spory opór w wodzie(nawet typu long) i niestety najczęściej dość mocno wygina miękki kijek. Przy ewentualnym braniu po prostu nie ma z czego dać rybie po zębach...To tak jak szedłem na okonie z Mikrosem i próbowałem przy okazji złowić klenia :mellow:

Czy wklejanki nadaja sie na pstragi ??? chwilke lowilem cormoranem cw 3-18 i jakos tak mi sie wydaje ze...jakby zaciac ciezko ??? Ale moze sie nie znam . :D

Słyszałem kiedyś, że tak :huh: .

Podobno, jednemu z kolegów, wyszła świetna pstrągóweczka, po złamaniu szczytówki Konger Tango 2-12g :lol:

Ja tam może się nie znam, ale uważam, że na pstrągi trzeba kijka o szybkiej akcji z zapasem mocy. Nigdy nie wiadomo co siądzie :mellow: Ja osobiście używam starego Power Gripa 2-15g 2,70m. Gramatura jest trochę myląca, bo to mocny kijek, ale faktem jest, że spokojnie można łowić przynętami zbliżonymi do dolnej granicy gramatury, a i 20g też da się spokojnie obsłużyć. :D

Słyszałem kiedyś, że tak :huh: .

Podobno, jednemu z kolegów, wyszła świetna pstrągóweczka, po złamaniu szczytówki Konger Tango 2-12g :lol:

Nie ma sprzeczności

Ja mam starą wklejankę, realne CW do 25g, której używam do lekkiego szczupakowania i przy sporadycznych połowach z łódki.

Efekt wklejanki (jako wskaźnika brań) jest niewielki, ale pozwala miotać lekkie wabiki przy dosyć mocnym blanku.

Taki chałupniczy HotShot :lol: