Pickerel Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Po dłuższym namyśle postanowiłem reaktywować swoją przygodę z castingiem. Zestaw castingowy zamierzam głównie wykorzystywać do trolingu oraz łowienia z ręki przynętami o wadze 15 - 40 gram. Będę łowił zarówno z brzegu jak i z łodzi więc optymalna długość kija moim zdaniem byłaby około 220 - 240 cm. Chciałbym żeby kijek był w miarę szybki ale nie o akcji kija od szczotki. Wędka będzie współpracować z Calcuttą Conquest 101. Jak mi się na nowo spodoba zabawa z castem to prędzej czy później trafie do jakiejś pracowni. Na chwile obecną jedyne co znalazłem spełniającego moje kryteria to MIKADO MIKAZUKI JERK 240 / 8 do 60g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Mikado sobie odpuść - juz lepiej SG mpp predator trigger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Albo Fenwick HMX 7-35g w jednoskładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 7 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Zapomniałem dodać że szukam kija dwuczęściowego. Tego SG MPP w moich parametrach już chyba nigdzie nie mają w sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Zoba z w art- rod Albi zadzwon do pleciona.pl - chlopaki Ci scisgnal jak bedzie trzeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Po dłuższym namyśle postanowiłem reaktywować swoją przygodę z castingiem. Zestaw castingowy zamierzam głównie wykorzystywać do trolingu oraz łowienia z ręki przynętami o wadze 15 - 40 gram. Będę łowił zarówno z brzegu jak i z łodzi więc optymalna długość kija moim zdaniem byłaby około 220 - 240 cm. Chciałbym żeby kijek był w miarę szybki ale nie o akcji kija od szczotki. Wędka będzie współpracować z Calcuttą Conquest 101. Jak mi się na nowo spodoba zabawa z castem to prędzej czy później trafie do jakiejś pracowni. Na chwile obecną jedyne co znalazłem spełniającego moje kryteria to MIKADO MIKAZUKI JERK 240 / 8 do 60g Z nówek budżetowych coś takiego mi przychodzi do głowy.Mekamil miał nieraz fajne handmade w b.małej kasie.Przede wszystkim jednak daj ogłoszenie na giełdzie, że kupisz to powinny się posypać oferty i daremny ten temat tutaj http://allegro.pl/2014-abu-garcia-vendetta-cast-802m-243cm-10-30g-i4663859699.htmlhttp://allegro.pl/2014-abu-garcia-vendetta-cast-802mh-243cm-30-60g-i4663861786.htmlhttp://allegro.pl/abu-garcia-vendetta-cast-661mh-200cm-40g-i4663871808.htmlhttp://allegro.pl/abu-garcia-vendetta-cast-691mh-207cm-40g-i4663871840.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Dobry trop - wyleciało mi z głowy abu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Możesz pomyśleć też o tym kijaszku, był to mój pierwszy cast i myślę, że dobrze sprawdził by się dla przynęt w podanej przez Ciebie gramaturze:http://jerkbait.pl/topic/16356-okuma-black-rock-cast-coś-lekkiego-coś-taniego/?fromsearch=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Dobry trop - wyleciało mi z głowy abu Polecałbym szczególnie wersje z pianką, ale nie ze względu na piankę Możesz pomyśleć też o tym kijaszku, był to mój pierwszy cast i myślę, że dobrze sprawdził by się dla przynęt w podanej przez Ciebie gramaturze:http://jerkbait.pl/topic/16356-okuma-black-rock-cast-coś-lekkiego-coś-taniego/?fromsearch=1Black rock'i bardzo fajne również sprawdzi się w trolu. Sam kiedyś wybierałem pomiędzy tymi dwoma propozycjami, musisz po prostu sprawdzić co Ci bardziej leży, klasa wędzisk podobna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 9 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Polecałbym szczególnie wersje z pianką, ale nie ze względu na piankę Black rock'i bardzo fajne również sprawdzi się w trolu. Sam kiedyś wybierałem pomiędzy tymi dwoma propozycjami, musisz po prostu sprawdzić co Ci bardziej leży, klasa wędzisk podobna.Pamiętasz może jakie największe przynęty obsługiwał ten cast w trolu? Tak na prawdę to z wyżej wymienionych propozycji ABU GARCIA VENDETTA CAST 802MH 243cm 30/60g jest najbliższy moim wymaganiom. Tylko ta dolna granica 30 gram eliminowałby 90% stosowanych przeze mnie przynęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Pamiętasz może jakie największe przynęty obsługiwał ten cast w trolu? Tak na prawdę to z wyżej wymienionych propozycji ABU GARCIA VENDETTA CAST 802MH 243cm 30/60g jest najbliższy moim wymaganiom. Tylko ta dolna granica 30 gram eliminowałby 90% stosowanych przeze mnie przynęt Akurat tym modelem 243cm nie łowiłem więc nie pamiętam. Znając jednak tą serię to w trolu dałbym jej do 80gr, chociaż to złudne, właściwie mało istotna jest waga a bardziej jaki opór wabik stawia. Dolna granica w trolu moim zdaniem nie jest aż taki istotna ważne, aby nie porywać się z motykę na słońce ani nie przesadzać z mocą aby nie męczyć ręki i ryby się nie odbijały na zbyt sztywnym wędzisku.Ekspertem w trolu nie jestem, jeśli jacyś trollingowcy mają inne spostrzeżenia chętnie poczytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 9 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Chyba się nie zrozumieliśmy Moje pytanie dotyczyło Black Rocka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 (edytowane) Chyba się nie zrozumieliśmy Moje pytanie dotyczyło Black Rocka.No nie zrozumieliśmy zapewne dlatego, że ja pisałem o tym, że miałem vendettę a o black rock'u ktoś inny, a jeśli cytat był per me stwierdziłem, że o moje doświadczenia z abu chodzi.Co do black rock'a mam bardzo skromne i niech wypowie się ktoś inny. Zauważyłem tylko, że to bardzo podobne w pracy patyki i stawiałbym je bardziej na równi niż okumę na czele Edytowane 9 Października 2014 przez Tomek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Moze napisz jakie przynety bedziesz uzywal- latwiej bedzie cos dobrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 10 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Jeśli chodzi o łowienie z ręki to będą to głównie gumy 3-4 cale na główkach do 15-20 gram. Jerki do 10 cm i wadze do 25 gram oraz obrotówki w rozmiarze 4-5. Problem zaczyna się z trolem bo tu chciałbym stosować trochę większe głęboko schodzące woblery. Generalnie powinienem kupić dwa różne kije ale na początek chciałbym opędzić jak najwięcej się da jednym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Fenwick ze straej serii HMG powinien Ci się spodobać (GT70MHF)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi