warpa81 Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 (edytowane) Witam, niedawno zakupiłem w/w wędkę pod sandacza. Mam mały dylemat ponieważ wędkę kupiłem przez neta w jednym ze sklepów i nie wiem czy ją reklamować. Problem tkwi w blanku. Podczas wyrzutu i mocnym zacięciu słychać trzask blanku, z tego co mi się wydaje w jego dolniku. Kij na rybach był zaledwie cztery razy. Przynęty to głównie gumy 5-7 cm z główkami 12-17 g. Posiadam parę kijów, ale gównie pod szczupaka i okonia. To pierwszy kij sandaczowy i z tego co mówili jeden z lepszych. Jeden z tak zwanych fachowców twierdzi że ten trzask to praca lakieru i to jest normalne. Z góry dzięki za pomoc. Edytowane 6 Października 2014 przez warpa81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OQŃ Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Zapytaj @Zanderix-a z tego co wiem on też słyszał trzask w takim kijku. Lakier na przelotce raczej klika niż trzeszczy więc lepiej zrób mu solidnego testa póki na gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Mój kolega kupił nowego td i podczas wyrzutu przynęty 10g ( a kij do 28g) tez słyszał trzaski a za chwilę dolnik został mu w rękach w 2 częściach. Okazało się że chińczycy źle złożyli kij i kolega bez problemu dostał nowy tym razem wolny od wad ukrytych. Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warpa81 Opublikowano 7 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Czyli czekać aż kij się podda, i dopiero na gwarancje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Tak. Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warpa81 Opublikowano 7 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Dzięki za pomoc.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi