logun74 Opublikowano 11 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 W Gorzowie całe szczęście nie ma takiego zakazu , ale Warta jest tak płytka , że ryba niestety z niej ucieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Bustery mam i w Finlandii rozczarowałem się nimi- zero brania , mam też jerki i duże wobki z Corona Fishing , no i całą game Salmo .gumy z kolei mam największe do 17 cm , nie chcę już inwestować , bo co roku wydaję majatek na przynęty , a po sezonie , te , które nie miały wzięcia wystawiam na allegroDaj czas Busterom, bo naprawdę warto tym przynętom poświęcić trochę uwagi. Nie łowią w każdych warunkach, ale odpowiednio poprowadzone w 70% przypadków produkują naprawdę sensowne pajki Co do dociążania jerków, polecam upolować za granicą powerdots (http://www.sportfiskegiganten.se/fiskegrejer-fiskesaker/billiga-beten-fiskedrag-jerkbaits-wobbler/jerkbaits/strike-pro-cwc/bft-power-dots/ ), albo wykonać je własnoręcznie, naprawdę ułatwiają życie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logun74 Opublikowano 23 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 EMMS spróbuje patentu , dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Witam. Zacznę od tego, że szukałem na forum, ale nie znalazłem tego, o co mi chodziło. Było o dociążaniu Sliderów i jeszcze kilka innych. Zacznę od tego, że zrobiłem sobie pierwszego jerka. ( nie mam w tym kompletnie doświadczenia) Dałem mu sporą ilość ołowiu, byłem pewien, że będzie tonący, bo z takim zamiarem go wystrugałem. Okazało się, że mój jerk nie tonie, nie ma na to szans. Wiem, że zbyt słabo go dociążyłem. Wobler ma około 9 cm, wagę widać na fotce. Chciałem zapytać, czy ktoś z was ma jakiś sprawdzony patent na dociążanie. Czy jest coś takiego, jak wzór na odpowiednią ilość ołowiu w stosunku do wielkości jerka? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Jeśli temat już był, proszę o linki, bo sam znaleźć nie mogłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 (edytowane) Myśle, ze jerk o tej długości i gabarytach, aby był tonący, musi ważyć ok 40g. Dociąż go ołowiana lameta na kotwicach. Jak juz bedzie tonął, to zważ ile dodałeś tej lamety + ile wstawiłeś ołowiu do środka jerka i będziesz znał odpowiedz, ile trzeba odciążyć takiego slidera, aby tonął Edytowane 21 Lutego 2016 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 http://jerkbait.pl/topic/46385-doci%C4%85%C5%BCenie-jerk%C3%B3w/?hl=%2Bdoci%C4%85%C5%BCy%C4%87+%2Bjerki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Witam. Zacznę od tego, że szukałem na forum, ale nie znalazłem tego, o co mi chodziło. Było o dociążaniu Sliderów i jeszcze kilka innych. Zacznę od tego, że zrobiłem sobie pierwszego jerka. ( nie mam w tym kompletnie doświadczenia) Dałem mu sporą ilość ołowiu, byłem pewien, że będzie tonący, bo z takim zamiarem go wystrugałem. Okazało się, że mój jerk nie tonie, nie ma na to szans. Wiem, że zbyt słabo go dociążyłem. Wobler ma około 9 cm, wagę widać na fotce. Chciałem zapytać, czy ktoś z was ma jakiś sprawdzony patent na dociążanie. Czy jest coś takiego, jak wzór na odpowiednią ilość ołowiu w stosunku do wielkości jerka? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Jeśli temat już był, proszę o linki, bo sam znaleźć nie mogłem. Temat już istnieje, nie ma potrzeby zakładać nowego http://jerkbait.pl/topic/46385-doci%C4%85%C5%BCenie-jerk%C3%B3w/?hl=%2Bdoci%C4%85%C5%BCy%C4%87+%2Bjerki Dzięki Jano, połączyłem wątki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Dzięki wam panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi