Skocz do zawartości

Młynek do Savage gear Parabellum 2.79 3-16

Hcv

Rekomendowane odpowiedzi

Zdecydowałem sie na Savage gear i teraz mam problem z doborem młynka. Chcem uzywac cienkiej plecionki pod klenie jazie i pstragi. Plecionka temu ze jest tu sporo szczupaczków :D

Cena narazie nie gra roli bo jeszcze nie wiem na jaki zbierac.

Licze na waszą pomoc.

Pozdrawiam ;)

Edytowane przez Hcv

Hmmm a jaki związek mają szczupaki z plecionką? Bo z tego co czytam to szczupaki są głównym powodem wyboru plecionki a nie żyłki? :-)

Ps: skoro cena nie gra roli to zbieraj ile uzbierasz i dopiero się zastanawiaj w czym wybierać zawęzi to i ułatwi zdecydowanie poszukiwania :-)

Edytowane przez tyczkasport1

Bierz Zaubera 2000 od Ryobi, z dystrybucji dragona.Wiem ze poleca opinie negatywne,ze to juz nie to samo co wczesnie i itp.Kolowrotek w przystepnej cenie,swietny nawoj,kultura pracy na bardzo dobrym poziomie, obsluzy woblerki do 7cm.Kolowrotek pomacaj najlepiej w sklepie unikniesz niespodzianek.Co do wyboru zylka czy plecionka, ja stosuje taka zasade szybki kijek-zylka,wolny paraboliczny- plecionka.

• 5 tygodni później...

A jesli byłoby bez kleni to co byś polecił ?  :rolleyes:

Hmmm... emblema (wielkość pomijam) jakiegoś. Nie wiem tylko czy taki używany młynek spasi Ci z nowym "sawadżem". Ale tak lajf jest teraz i w tym hasie ciężko nowy, dobry młynek zanabyć. Sugeruję Ci wyłamać się, określonego przez obecnych dystrybutorów, targetu i wspomniany hajs skierować w takiego emblema na przykład.

• Like 1

Co do emblema jeszcze to posiadam takowego w wielkości 2500 wersja ,,Z,, i używam go praktycznie tylko i wyłącznie pod lekkie łowienie, przy kleniach/jaziach np. spisuje  się super przy wędce poniżej 100 gr ;).  A myślę, że i na lekko pod szczupłego da rade, ale pod szybkościowe łowienie bolków raczej nie..

Edytowane przez M4TYY

Na allegro ktos wystawil od zlotowki ultegre 2000 super ship 98. Nie znam stanu technicznego, ani sprzedawcy.

Ale w moim odczuciu w cenie 300-350 zl z shimano nie ma nic lepszego jak ta generacja ultegry.

Osobiscie skupilbym sie na modelu z plytka szpula, najchetniej w rozmiarze 2500, choc 1000 tez da rade.

Proponowalem autorowi zwrocic sie do mefisto, by taka ultegre sprowadzil.. jak widze bezskutecznie.

Edytowane przez blackabyss