Skocz do zawartości

nowy salmiak?

pitt

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...

Ja osobiście chciał bym żeby salmo zrobiło mniejszą wersje fatso 7cm lub jacka 9cm to by było coś :mellow: :D

Po co?? :unsure: Jest tyle innych przynęt które mogą zastąpić te wymyślone przez ciebie, że głupotą by było wg mnie dorabiac mniejsze wersje kolejnych modeli. Już słyszałem o jednym pomyśle zrobienia małego, 5cm thrill'a :unsure:

Pozdr.

Salmo

Prosze pokażcie mi jakiegoś jacka w małym rozmiarze :D

Od dłuższego czasu miał być maly pullbait PearlBaits.

Jak masz kontakt do właściciela firmy to go pogoń :lol:

Jeden z nich obiecał mi jerki za free i się z tego nie wywiązał, a drugi chwalił rompery, że pięknie pracują, złowił tego i tego dnia a nawet wczoraj szczupaka... Okazało się, że żaden tonący nie pracował (jak nóż w wodzie) a jedyny pływający którego dostałem przez przypadek tonął i jakoś pracował. Potem gdy je sprzedałem to kupujący powiedział to samo co ja, chciał dorobić stery żeby nie spisać tego gradobicia na straty. Myślałem, że równy gość a to zwykły naciągacz i kłamca który chce opchnąć towar i wąchać kaskę <_<

Pozdr.

Salmo

Widzę, że lęk przed dużymi przynętami nadal gości w Waszych mózgach. Dla mnie wiele przynęt mogłoby być większych :D

Pozdrawiam

Remek

zalezy jak kto lowi i gdzie. Ja chetnie zamienie kazdego wielkiego jerka na 8 cm wobler jak tylko zjawie sie w PL.

ponad 10 cm niemam umnie zastosowania.

pozd JW :D

Dla mnie rzucy cięższymi, dużymi przynętami są wygodniejsze. Na małe odległości nie trzeba się wysilać, większe odległości łatwiej osiągać, milej się łowi, lepiej wyczuwa przynęte, nie stosuję się leciutkich zestawów na których holuje się rybę po kilka godzin, łatwiej wyrwać wabia z zaczepu... i dla mnie są skuteczniejsze niż klasyczny wobek 8 cm, na szczupakach zauważyłem to doskonale.

Pozdr.

Salmo

Widzę, że lęk przed dużymi przynętami nadal gości w Waszych mózgach. Dla mnie wiele przynęt mogłoby być większych :D

Dużym ciężko rzucić 10-15lb sprzętem, będącym ostateczną-polską-odpowiedzią na wszystkie sytuacje nad wodą. Od okonia po szczupaka :mellow: to i co się dziwić że max to 20kilka gram i 10cm :unsure: