Kuba Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Wczoraj jeden dzentelmen poinformowal mnie, ze obreb ten zostal wydzierzawiony jakiemus rybakowi. Nic na stronie pzw nie znalazlem (nawiasem, jakas strasznie nieprzyjemna nawigacja po okregach tam wystepuje). Moze ktos z was cos slyszal albo - co gorsza - widzial? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Ja w tamtym sezonie słyszałem ,że odchodzą tam odłowy kontrolne w ilościach...niekontrolowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Widocznie maja zezwolenie wojewody...Ustawa rybacka: Art. 17. 1. W szczególnie uzasadnionych wypadkach, a zwłaszcza do celów zarybieniowych, hodowli, ochrony zdrowia ryb oraz do celów naukowo-badawczych, wojewoda może zezwalać na odstępstwo od zakazów, o których mowa w art. 8 ust. 1 pkt 2-7 i ust. 2 oraz w art. 10 ust. 1, a także na dokonywanie połowu ryb w obrębach ochronnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Ktoś jakiś czas temu dał link do akcji wędkarzy przeciwko takim odłowom, skończyło się na tym że rybacy musieli wypuścić ryby a prezes tamtejszego koła przyznał się że powinni to nazwać odłowem gospodarczym a nie kontrolnym. Tu też przydała by się taka akcja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi