Skocz do zawartości

Pomoc!!! Czy to wypali...

gumis_42

Rekomendowane odpowiedzi

dzięki @jerzy za link ,zrozumiałem w jakim kraju mu są, otrzymałem komunikat: FILM JEST W TWOIM KRAJU NIE DOSTĘPNY :angry: koniec OT

tofas nie trza bylo akceptowac ustawien youtube dla naszego kraju ;) to taka mala niespodzianka tego portalu ;)

@gumis 42,

nie ma co się denerwować; najzwyczajniej w świecie - bez urazy - podobnych do Twojego zagajeń na przestrzeni mojej niedługiej bytności na jerkbait.pl widziałem już bardzo dużo. Oczywiście, nie ma ponoć głupich pytań, ale... W tym przypadku sprawdza się prosta rada, aby przeszukać zasoby forum. Nie jestem żadnym ekspertem, ale mogę powiedzieć, że według mnie kołowrotek, o którym piszesz, do wskazanych celów nie nadaje się. Sprawdziłem to osobiście, ponieważ byłem krótko jego posiadaczem. Tyle, że moja sytuacja była bardziej komfortowa - kupiłem go w celach doświadczalnych, żeby się przekonać przed poważniejszą inwestycją, czy dam sobie radę z castingiem. Gdy się okazało, że tak - poczytałem sobie (długo i sumiennie) wiele wątków i artykułów, po czym dokonałem zakupów - w moim pojęciu - optymalnych. Reasumując - jeśli do wskazanych przez Ciebie celów chciałbyś traktować ten multiplikator jako docelowy - odradzam. Wypada mi też powtórzyć często przewijającą się sugestię - lepiej poczytać, poczekać, pooszczędzać, poszukać okazji w zakresie sprzętu second hand i kupić coś, co Cię nie zniechęci oraz da przyjemność.

Pozdrawiam i powodzenia,

dziekuje wam za rady i zycze aby przy kazdej okazji jaka sie tylko nadarzy ludzie wysmiewali was za to ze po prostu czegos sie chcecie dowiedziec geniusze

jedyna osoba, ktora chce sie, w tym watku, czegos dowiedziec ... tylko jakims dziwnym trafem nie przjmuje do wiadomosci odpowiedzi ... jestes ty fryderyku chopin (notabene chopin byl geniuszem)

ostatnia rada, jezeli stacja radiowa sie nie podoba, to sobie zmien B)

Zastanawiam sie nad kupnem wedki pod multiplikator Abu Garcia Diamond Spincast 1,80 m 5-20 gr z pazurem, (multiplikator MULTIPLIKATOR FIRMY CORMORAN CORCAST PRO )Lecz dowiedzialem sie ze multiplikator musi miec odpowiednie wlasciwosci by odpowiednio wywijal z szpuli zylke. Wiec mam do panstwa pytanie czy ten zestaw wypali poniewaz nie posiadam zadnego doswiadczenia w kupnie sprzetu multiplikatorowoego. Czy jest mozliwosc lowienia takim sprzetem na boczny trok???

Mam ten kij i jedno co mogę powiedzieć to na pewno nie jest kij do troka nie ta akcja , któryś z kolegów doradził ci Pinnacle tamten kij napewno będzie lepszy i jest w podobnej cenie.

Co do multika to może się komuś narażę :unsure: ale w tej cenie kupisz tylko Jaxona Myśle o modelu xtl nie jest to może wyszukana konstrukcja troczyć raczej nie będziesz ,ale rzucać się nauczysz a potem kupisz i tak coś lepszego bo to wciąga ;)

Mifek i Jerzy bardzo zabawne sa wasze wypowiedzi, jak juz wspomnialem dziekuje wam za rady i zycze aby przy kazdej okazji jaka sie tylko nadarzy ludzie wysmiewali was za to ze po prostu czegos sie chcecie dowiedziec geniusze !?!

witaj

moje odczucia sa podobne

od jakiegos czasu probuje zglebiac swoja wiedze i podobnie jak Ty walcze z mistrzami

sa postepy :D

tez wolalby, aby odpisywali tylko Ci, ktorym sie chce; Ci ktorym sie nie chce albo nie maja akurat czasu mogliby wogole nic nie pisac; przeciez nic by sie nie stalo jakby jakis post pozostal bez odpowiedzi, wowczas szukalbym dalej

a tak..... tylko niepotrzebne podsmiechujki, nerwy i sytuacje typowe dla polskiego piekielka

a co do rad typu poczytaj na forum to bylyby ok, ale pod jednym warunkiem: ze tematy bylyby konkretne, konkretnie poukladane i wyszukiwalne; tym, ktorzy sledza forum latwo jest przypomniec sobie, ze podobne tematy byly, kiedy, gdzie i jakiej jakosci byly posty; kompletnie zielony moze miec problem; tak jest na kazdym forum

wiecej zrozumienia Panowie mistrzowie

pozdrawiam

sebastian

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=8951&amp ;amp ;amp ;amp ;start=0&

tutaj taki przyklad pomocy i powaznego potraktowania pytania

jeden pitt odpisal na temat i chwala mu za to!!!!

kolega zadal pytanie szerokie co prawda, ale kazdy mogl odpowiedziec:

- w takim zakresie jaki by chcial, mogl lub umial

- dopisywac stopniowo; porade po poradzie, dzien po dniu itp

wzglednie (i to byloby najlepsze) nie odpowiadac wogole

i jak tu szukac na tym forum w takich postach?

lata trzebaby spedzic

niektorzy odpowiadaja, ze juz bylo pisane, ze nie beda powtarzali, bo strata czasu a sami traca czas na glupkowate przygryzki i tego typu rzeczy; a w tym samym czasie mogliby podac (nawet powtorzyc) jedna prosta rade/informacje, nawte taka, ktora jak pisza juz ktos podawal wczesniej

powtarzam prosbe:

LEPIEJ NIE PISZCIE NIC NIZ MACIE SIE WYSMIEWAC, PISAC NIE NA TEMAT ALBO NAWET OBRAZAC

pozdrawiam,

sebastian

@sebastian

wielokrotnie wolano o pomste do nieba, za brak czytania ze zrozumieniem ... w przypadku niektorych pytan mozna, z czystym sumieniem, wolac o pomste do nieba za brak pisania ze zrozumieniem ... i nie przyjmij mojego posta zle prosze, ale piszac w kilku watkach na ten sam temat, przeskakujesz stopien zorganizowanego chaosu przesuwajac nas w strone anarchii ... po dwoch dniach uzytkownikom nie bedzie sie chcialo odpowiadac wcale ... taki stan rzeczy nazywamy na tym forum 'rozlanym mlekiem'

jezeli chcesz konkretne odpowiedzi, to zadawaj konkretne pytania, w jednym watku i sam miej cierpliwosc, ktorej od innych wymagasz, nikt tu nie placi za ilosc odpowiedzi i nikt z nas nie odpowiada na akord :D

jezeli uzytkownicy napisali konkretne odpowiedzi, na konktretne pytania i nie jestes z nich zadowolony, to nie zmienisz tego stanu rzeczy na inny piszac kolejne watki, na ten sam temat, lub drazac dalej w nieskonczonosc ... przyjmij informacje do wiadomosci, jezeli cos sie zmieni, to z cala pewnoscia zostanie o tym napisane na forum ... to forum tetni zyciem

taka jest prawda i mam nadzieje, ze mnie dobrze zrozumiales :D

dziekuje za uwagi

przeczytalem ze zrozumieniem

wymagam tego samego od Ciebie

nie poruszylem tego samego tematu w dwoch watkach

watek o uniwersalizmie powstal duzo wczesniej zanim rozpoczalem swoj o dwoch kijach

a przeczytalem go po tym jak zaczalem swoj

czy to jest jasne, czy wymaga dodatkowych wyjasnien?

przepraszam, ze ktos dwa lata wczesniej rozpoczal podobny watek a ja nie przeczytalem wszystkich watkow zanim napisalem swoj

jesli zlamalem regulamin nie czytajac calego forum zanim zaczalem nowe watki to przepraszam Ciebie i innych forumowiczow

a niezadowolony jestem nie z braku odpowiedzi ale z wypowiedzi nie na temat i cwaniackich odpowiedzi

tylko tyle

sebastian

Wiecie jaki jest moral z tej dyskusji. Forum takie jak to nie ma zadnej przyszlosci, poniewaz administratorzy powinni dbac o to by nikt z nikogo sie nie nasmiewal i o to by odpowiedzi byly jedynie na zadane pytanie. Czas zalozyc wlasne forum i ustalic wlasne zasady.

kolego kto ci broni zrobic własne forum ??

Jak wchodzisz w nowe środowisko, w nową społecznośc to najpierw poprzygladaj sie,poczytaj a pozniej zabieraj głos....

Mimo twojej wrózby jestem przekonany ze j.pl jeszzce przez kawał czasu bedzie i mam nadzieje ze pozostanie najlepszym forum ( stroną) w polsce.

Uwierz mi to nie jest wchodzenie nikomu w dupe, ja tez sie nadenerwowałem na tym forum (różne były sytuacje,niekiedy nie miłe), ale tyle ile tutaj jest konkretnych informacji i przede wszytskim konkretnych ludzi tego nie znajdziesz NIGDZIE !!!

zgadzam sie z tobą pomysł forum jest świetny, doskonałe artykuły mnóstwo informacji, fajna realizacja tylko troszeczkę forma rozmowy kłótni umyka uwadze administratorów, a tak być nie powinno.\

źle nie życzę temu forum, szkoda mi tylko ciężkiej pracy tych ludzi, którzy ja realizują, bo takie drobne błędy mogą wpłynąć na popularność tej stronki.

Chyba każdy dostrzega ze prawie każdy post kończy sie kłótnia, to odstrasza potencjalnych forumowiczów.

Hasło: Cwaniaki Agresorzy WON!!!

Prosze wziąć to pod uwagę.

Mifek i Jerzy bardzo zabawne sa wasze wypowiedzi, jak juz wspomnialem dziekuje wam za rady i zycze aby przy kazdej okazji jaka sie tylko nadarzy ludzie wysmiewali was za to ze po prostu czegos sie chcecie dowiedziec geniusze !?!

Przecież na pierwszej stronie tego wątku dostałes parę dokładnych odpowiedzi. Z nich wyraźnie można wyczytać, że pare osób nie poleca zarówno kupna tego kołowrotka jak i kija z przeznaczeniem do troka. Co do kupna multika za 200pln do przynęt ok 5gr to równiez raczej nie będzie możliwe, stąd żarty o domowym tunningu tanich multików ;) Chcesz spróbować castingu za nie duże pieniądze, spróbuj właśnie jaxona i przynęt ok. 15gr. Wtedy będziesz wiedział czy to Ci pasuje.

Pozdrawiam!