Skocz do zawartości
  • 0

przegrzewajacy sie przetwornik lowrance

gooral

Pytanie

Witam.

Kolega ma smieszna przypadlosc w elite 5. odczyt temperatury rosnie ciagle (kolega na wodzie nei zawracal sobie glowy pomyslal, ze termometr padl w przetworniku, ale akurat sie zlozylo, ze mi przyniosl echo bym przelutowal kable do zasilania).

Jak juz wszystko podlaczylem to okazuje sie, ze na sucho przetwornik szybko sie grzeje (w jakies 10 minut ma juz 25 stopni i jest wyraznie cieply w dotyku). Jako, ze nigdy nie mialem lowranca tttm czy przetwornik pada?

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

grzeje sie do 25 po kilku minutach teraz troche zwolnil pokazuje kolo 28 w domu mam okolo 17 kolega wspominal, ze w czasie wedkowania (wrzesniowa pogoda irlandzka nie w egipcie) podchodzil na skraj 30-40 stopni C.

jednak po okolo godzinie 28 stopni nie przekroczylo. dam kumplowi na testy zobaczymy co bedzie na wodzie po 5-6 godzinach.

Edytowane przez gooral

• 0

grzeje sie do 25 po kilku minutach teraz troche zwolnil pokazuje kolo 28 w domu mam okolo 17 kolega wspominal, ze w czasie wedkowania (wrzesniowa pogoda irlandzka nie w egipcie) podchodzil na skraj 30-40 stopni C.

jednak po okolo godzinie 28 stopni nie przekroczylo. dam kumplowi na testy zobaczymy co bedzie na wodzie po 5-6 godzinach.

Spotkałem się kiedyś z takim przypadkiem, uszkodzony był przewód i/lub wtyczka nie pamiętam już dokładnie.

Sprawdź centymetr po centymetrze przewód i wtyczkę.

Czy da sie wyczuć, ze nagrzewa się kabel prowadzący do przetwornika??

• 0

nie wiem bo oddalem kumplowi a on nie ma czasu jechac na ryby. kablem ruszalem nic sie nie zmienialo. przetwornik jako taki byl wyaznie cieply w dotyku i mz temperatura wskazywana byla adekwatna do jego temperatury. pytanie czy powinien sie grzac...

Nie powinien się grzać.