Viridis7 Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Witam wszystkich. Prosiłbym o opinie na temat gum wyżej wymienionej firmy gdyż wpadło mi kilka do łapek ostatnio i muszę stwierdzić że zacnie wyglądają i pięknie się w wodzie prezentują. Może ktoś poławiał na nie? Z góry dziękuję za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Hmmm... no jak je juz masz, to wypadlao by je przetestowac i wtedy, raz, odpowiedzailbys na swoje pytania, dwa, moglbys sie ta wiedza podzielic z kolegami, ktorzy tych gumek jeszcze nie uzywali 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.synowiec-83 Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Witam Faktcznie fajne gumki, sprawdzają się na okoniach , często lubi strzelić sczupak.Poszedłbym za radą DelTorO, w końcu sezon w pełni a przynęta leżąca w pudle jest "średnio" skuteczna Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skob.el Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 To ja równiez czekam na test kolegi, który juz owe gumki posiada i moze podzieli się wiedzą z resztą zacnej braci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Osobiście jestem fun-em Flash J, świetna przynęta na okonie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maggot Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Guciolucky, przeglądając inne wątki zauważyłem, że jesteś fanem tej gumy, faktycznie, na "sucho" fajnie wygląda. Czy w PL do kupienia { jakoś ryjąc neta nic nie znalazłem, Allegro obecnie też puste}, czy zakupy zagraniczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viridis7 Opublikowano 23 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Ptaszki ćwierkają że w najbliższym czasie będą dostępne w polskiej dystrybucji może nawet w tym roku.... Info wysoce prawdopodobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viridis7 Opublikowano 23 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Kopiąc po necie trafiłem na stronę fisharrow Polska ale wygląda że jest w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Wygląd super natomiast praca średnia żeby nie powiedzieć żadna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1979 Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Wygląd super natomiast praca średnia żeby nie powiedzieć żadna. Właśnie na tym to polega.Okoń bardzo lubi taką precę bez pracy ,przynajmniej u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.synowiec-83 Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 nie trzeba wcale daleko szukać, Mefisto ma w ofercie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamK Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 (edytowane) A Ja znalazłem coś takiego Fisharrow.com. I do tego mają promocję. Piękne cacka. ???? Edytowane 1 Listopada 2014 przez AdamK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Można kupić w Japonii, nie jest to przynęta, która sama pracuje i nie każdy będzie umiał z niej skorzystać. Trzeba też odchylić mocowanie linki tak aby nie było to 90st w stosunku do trzonka haka tylko 120. Prezentacji trzeba nauczyć się samemu a łowność jest naprawdę Hi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Trzeba też odchylić mocowanie linki tak aby nie było to 90st w stosunku do trzonka haka tylko 120. Prezentacji trzeba nauczyć się samemu a łowność jest naprawdę Hi.możesz to rozwinąć z tym mocowaniem ,bo nie kumam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 możesz to rozwinąć z tym mocowaniem ,bo nie kumam Po prostu chodzi o przegięcie oczka głowki jigowej "do przodu" ,tak bym to ujął.Na zdjęciu powyżej nawet da się to zauważyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 (edytowane) Edytowane 2 Listopada 2014 przez guciolucky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 (edytowane) Można kupić w Japonii, Można, tylko po co skoro w można je kupić w Polsce. nie jest to przynęta, która sama pracuje i nie każdy będzie umiał z niej skorzystać. Jeśli chodzi o wersje flasj-j oraz flasj-j split tail to faktycznie trzeba popracować trochę wędką aby nadać przynęcie odpowiedniej pracy. Świetnie spisują się zbrojone w offsety (też w metodzie drop shot). Pięknie pracują również na trójkątnych główkach jigowych. Wersje shad i huddle pracują na każdym rodzaju zbrojenia - łącznie z klasycznymi główkami jigowymi.Poniżej kilka rybek złowionych, w ostatnich dniach na wersję shad zbrojoną w klasyczną główkę jigową, wszystkie z głębszej wody (15 - 20 m). Prezentacji trzeba nauczyć się samemu a łowność jest naprawdę Hi. To potwierdzam w 100% Edytowane 14 Listopada 2014 przez yffea 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niuta Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Gumy z wyglądu super, tylko ja za gumę nie dam 9 zeta plus główka (Flash‐J Shad 5"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 (edytowane) Gumy z wyglądu super, tylko ja za gumę nie dam 9 zeta plus główka (Flash‐J Shad 5").W promocji wychodzą 7,65.Sebile Magic Swimmer są droższe:). Ale przecież nikt nikogo nie zmusza:). Edytowane 3 Listopada 2014 przez yffea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viridis7 Opublikowano 3 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Łowiłem tymi gumkami na Wiśle i efekty miałem zadowalające, kilkanaście okoni i kilka sandaczków krótkich w dwie godzinki. Metoda drop shot guma split Tail 3 cale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Gumy z wyglądu super, tylko ja za gumę nie dam 9 zeta plus główka (Flash‐J Shad 5").Alternatywą są gumy relaxa lub mannsa za ok 2 zł i oglądanie na forum okoni złowionych przez innych kolegów. Czasami warto się przełamać i kupić coś innego. Dobre są też puste w środku rybki izumi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pirania Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 (edytowane) ... Edytowane 7 Listopada 2014 przez Pirania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pirania Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Alternatywą są gumy relaxa lub mannsa za ok 2 zł i oglądanie na forum okoni złowionych przez innych kolegów. Czasami warto się przełamać i kupić coś innego. Dobre są też puste w środku rybki izumi.Tak izumi są bardzo dobre szczególnie te najmniejsze szkoda ,że nie ma do nich dedykowanych haków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Alternatywą są gumy relaxa lub mannsa za ok 2 zł i oglądanie na forum okoni złowionych przez innych kolegów. Czasami warto się przełamać i kupić coś innego. Dobre są też puste w środku rybki izumi.Zgadzam się w 100%. Używam gum fisharrow od ponad roku. Łowiłem na wszystkie ich rodzaje z wyjątkiem airbag bug i airbag frog (zostawiłem sobie na najbliższą wiosnę). Bez cienia wątpliwości mogę powiedzieć, że są bardzo łowne. Sprawdzają się nie tylko na okonie - tutaj polecał bym Flash-J Huddle 1 i 2" zbrojone na klasycznych główkach lub w metodzie drop shot, Flash-J 2" oraz Flasj-J split 3" - główki trójkątne, drop-shot lub same haki offsetowe z dociążeniem lub bez. Oczywiście tez Flash-J Shad 2 i 3", a nawet 4". Z powodzeniem można na nie łowić szczupaki - super sprawdzają się Flash-j na dropie lub samych offsetach (chodzą jak jerki, pięknie lusterkują), Flash-j Split tail 3 i 4" zbrojone jak Flash-J lub na trójkątnych główkach i oczywiście Flash-J Shad od 3-5". Jeśli chodzi o sandacza bardzo skuteczne są Flasj-J Shad i Huddel. Sprawdzają się nawet ciężko zbrojone (30g) na klasycznych główkach jigowych. Na pstrąga z bardzo dobrymi efektami stosowałem Flash-J Huddle, Split Tail oraz Flash-J. To co jest naprawdę świetne w tych przynętach to ich uniwersalność jeśli chodzi o zbrojenie. Możemy je zbroić w dowolny sposób (także carolina czy texas) i za każdym razem będą się super sprawować. Co więcej zmiana sposobu zbrojenie powoduje zmianę pracy przynęty! Daje nam to też swobodę stosowania jeśli chodzi o warunki na łowisku - w zależności od zbrojenia można nimi łowić od zarośniętych płytkich łowisk, przez rzeki, po bardzo głębokie (30 i więcej metrów) zbiorniki zaporowe. Bardzo interesującym sposobem zbrojenia jest stosowanie spin hook (też fisharrow) - zrobię jakieś zdjęcia to pokażę. Tajną bronią są AirBag Minnow ) - postaram się nakręcić jakiś filmik z ich pracą i pokazać.Seria AirBag charakteryzuje się tym, że w środku ma komorę powietrzną. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 (edytowane) Zgodnie z obietnicą pokazuję zbrojenie przy pomocy Spin Hook. Tutaj uzbrojony Flash-J Huddle 2" Water Melon/ Silver - w takim zbrojeniu killer pstrągowy:).Hak można dodatkowo dociążyć lametą ołowianą. Ważne aby środek ciężkości umieścić możliwie nisko - w ten sposób guma będzie bardziej stabilna.Innym świetnym sposobem na stabilizację i dociążenie przynęty jest zastosowanie Tungsten Nail Sinker który wbija się w pyszczek przynęty.Takie zbrojenie pozwala na uzyskanie bardziej naturalnego wyglądu oraz pracy przynęty, a przy okazji zmniejsza ilość urwanych przynęt:). Edytowane 12 Listopada 2014 przez yffea 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi