Skocz do zawartości

Fisharrow

Viridis7

Rekomendowane odpowiedzi

ciekawy temat i bardzo ciekawe gumy...po wypowiedziach postanowilem zamowic kilka szt.. zastanawiaja mnie efekty na jigg sandalowy , ogolnie swietna kolorystyka samych przynet

Jeśli chodzi o sandacza i klasyczne jiggowanie to baaardzo skuteczne są Flash-j Shadd i Huddle w rozmiarach 3 i 4". Jeśli chodzi o sandaczowy drop-shot to proponuję Flash-J Split Tail 3 i 4".

• Like 1

Czy mógłbyś wstawić jakieś przykładowe foto jak zbroić i czym jaki model ?

Mówisz - masz. Przykładowe zbrojenie (takie w poprzednich postach na foto). Hak wbijasz od góry możliwie pionowo w dół, a następnie przeciągasz jak przy klasycznej główce jigowej.

post-53674-0-47263600-1415892116_thumb.jpg

Do tego zbrojenia potrzebny jest spin hook i nail sinker - poniżej.

post-53674-0-09468000-1415892131_thumb.jpg

W ten sposób można również zbroić serię Flash-J i Flash-J Split Tail.

Postaram się też pokazać jeszcze ciekawszy sposób - jak znajdę czas na zrobienie foto:).

• Like 5

Gumki ciekawe.....ale czy łapią oni rybę lepiej aniżeli drugie gumy  tańsze?

Myślę że trzeba to sprawdzić samemu  :)  . Miałem sposobność brania udziału w testach przed wprowadzeniem ich na nasz rynek i mogę z pełna odpowiedzialnością stwierdzić że w wielu okolicznościach bywają niezastąpione i piekielnie skuteczne. Warto też docenić fakt pojawiły się na naszym rynku w mimo wszystko w bardzo atrakcyjnych cenach (nigdzie nie są tanie) + promocje (które też nie są wieczne ;) )

A proszę bardzo, seria Airbag; Bug, Frog , czy świetna Minnow tu przykład zbrojenia i pracy http://youtu.be/paGQ5wKZpug , można też lżej lub wolniej wlec po dnie , zbrojone w systemach Carolina, Arizona również pokazują pazur. Flash J  zbrojony w offset, mój ulubieniec , o ile w większych rozmiarach kilka podobnych konstrukcji można znaleźć to w rozmiarze 2 niema sobie równych. Jakoś pominięty tutaj Huddle , zbrojony klasycznie w  Jig,  ( delikatnie drży i bardzo subtelnie macha ogonkiem) łowcy boleni powinni zwrócić na ten model uwagę, ale zagryzają go też chętnie i okonie i sandacze. szkoda tylko że największy rozmiar to 4 .Fotki Flash -J na offsecie i Huddle  ,fotki z wczoraj , co prawda okonie ale sandaczki coś nie gryzły ;).

post-53764-0-09354500-1416166549_thumb.jpg

post-53764-0-37796500-1416167336_thumb.jpg

post-53764-0-53416300-1416167347_thumb.jpg

• Like 1

"Nasze bidne"  masz na myśli Zegrzyńskie ? :D  Wybredne  bestie okrutnie , zwróć uwagę na kolor Purple weenie polecam wersje Shad , co prawda nie wiem jak tam z dostępnością , bo rozchodziły się jak świeże bułeczki , ale wkrótce nowa dostawa , bierz i daj znać jak poszło ;)

Na

... nasze bidne, przetrzepane trokiem pasiaki ...

proponuję spróbować też Flash-J Split Tail w rozmiarze 3 lub 4". 

post-53674-0-29580100-1416169798_thumb.jpg

Tutaj w zbrojeniu drop shot.

post-53674-0-64301000-1416169781_thumb.jpg

Przy wykorzystywaniu haka offsetowego warto wziąć pod uwagę jego profil i w odpowiednim miejscu wyprowadzić oczko haka - tak aby grot nie miał problemu z wysuwaniem się z gumy przy zacięciu. 

Edytowane przez yffea
  • Like 1

A proszę bardzo, seria Airbag; Bug, Frog , czy świetna Minnow tu przykład zbrojenia i pracy http://youtu.be/paGQ5wKZpug , można też lżej lub wolniej wlec po dnie , zbrojone w systemach Carolina, Arizona również pokazują pazur. 

W tym powyższym przypadku zbrojenie wygląda tak :

post-53674-0-48870900-1416221111_thumb.jpg

Oczywiście można je modyfikować.

Gumka zawiera w środku komorę powietrzną przez co unosi się w wodzie, imitując np. rybkę grzebiącą w dnie. Bardzo skuteczna na okonie i pstrągi. Wolno prowadzona w strefie przydennej jest bardzo atrakcyjna dla wczesnowiosennych ospałych pstrągów.

• 3 tygodnie później...