Dagon Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 (edytowane) ...bierz i daj znać jak poszło W sumie nie wiem czy jest sens o tym pisać, bo udało mi się z tymi przynętami uskutecznić raptem dwie wyprawy na okonie, miało być więcej, ale mrozy pokrzyżowały plany i jak do tej pory nie zanosi się na jakąś zmianę w temacie.Łowiłem na dwóch różnych łowiskach, głównie na DS, ale próbowałem i klasycznie, z główką.Pierwszy raz - bajka, połowiłem nie tylko okoni, ale i dwa szczupaki się przypałętały.Za drugim razem, już na innym łowisku, poległem kompletnie, pomijam fakt gorszych warunków i mniejszej zasobności wody w ryby, bo z tym się liczyłem, ale żeby nawet dotknięcia na te śliczne przynęty? To już jawne chamstwo. Zwłaszcza, że ostatecznie kilka ryb złowiłem, normalnym świsterem na główce. Co do samych przynęt, to jakość wykonania, oraz to jak pracują w wodzie - na najwyższym poziomie, czy są to killery, za wcześnie oceniać, ale mieć je warto w pudełku.To co szczupaki zdemolowały, już dokupiłem, nie sądzę bym pożałował. Edytowane 6 Grudnia 2014 przez Dagon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamK Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 A czy ktoś z łowił na takie gumki pstrągi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 u mnie na poczatku byly dobre pozniej nic nadzwyczajnego jak sie ryby do nich przyzwyczaily ale kilka miarowych sandaczy sie skusilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamK Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 No i sprawdziłem. Kropki są nimi bardzo zainteresowane. Dziś na czarnej przemszy 8 szt się skusiło, no i szczupły się przyplatał ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 u mnie na poczatku byly dobre pozniej nic nadzwyczajnego jak sie ryby do nich przyzwyczaily ale kilka miarowych sandaczy sie skusiloHm ...myślę że niema przynęty idealnej i na wszystko, fajny w tym temacie jest wpis Dagona. trzeba troszkę pokombinować , uważam ze przynęty Fish Arrow nadają się do tego w szczególny sposób , niemal każdy z modeli można i trzeba zbroić na różne sposoby ,trochę już o tym było wyżej ale sam ciągle odkrywam nowe możliwości drzemiące w tych ,gumkach". A czy ktoś z łowił na takie gumki pstrągi?U nas ciągle okres ochronny wiec z tymi łowami pstrągowymi musimy poczekać .Ubiegły sezon potwierdził skuteczność kilku przynęt .Świetnie działało zbrojenie w Spin Hook +Tungstein Nail Sinker. Piękna wiosenna pogoda wygnała nas nad wodę, wczoraj zwiedzaliśmy miejska Wisełkę , dziś nizinna Rudawe . Z wynikami kiepsko ale fajnie było połazić po krzakach ,Jak zawsze coś tam pokombinowaliśmy ze zbrojeniem . Naprawdę fajnie prezentują się zbrojone w Cziburaszkę . Dodatkowym argumentem były testy pstrągowego Mega Basa , noooo kijek Bajka ! Grzesiek porobił trochę zdjęć to może coś wstawi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Jak pisał Jarek - kilka fotek ze zbrojeniem Fish Arrow.Huddle zbrojony w czeburaszkę. I pytanie do Jarka - jak się sprawuje w takim zbrojeniu? I mój faworyt pstrągowy - Flash-J (również w wersji Huddle) zbrojony w spinn hook plus nail sinker. W takim zbrojeniu Huddle delikatnie pracują ogonkiem, a do tego przy podciągnięciach pięknie błyskają bokami. Flash-j zbrojony w ten sposób (na foto) ucieka na boki i pracę ma bardzo nieregularną i energiczną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyjadacz Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 W zeszłym sezonie połowiłem na nie bardzo dużo okoni. Zwłaszcza na "jaskółki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Tutaj w zbrojeniu drop shot.PB150010+.JPG Kojarzysz może, który dokładnie to jest kolor? Z góry dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Kojarzysz może, który dokładnie to jest kolor? Z góry dziękuję za pomoc!To jest kolor Kosan Ayu/Silver #7. Podobny jest Live Ayu/Silver #22, z tym, że ten nie ma brokatu (kosan ayu ma złoty brokat). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Dzięki ogromne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Na jesień fajnie mi się sprawdziły na grubych okoniach i sandaczach z dużych głębokości. Myślę jednak że tak naprawdę pokażą na co je stać w lecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubS Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Bardzo ciekawe przynęty. Warte swojej ceny. W zeszłym sezonie sprawdziły się na okoniach z rzek i jezior. W tym roku zaczynam testować pływające AirBugi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Bardzo ciekawe przynęty. Warte swojej ceny. W zeszłym sezonie sprawdziły się na okoniach z rzek i jezior. W tym roku zaczynam testować pływające AirBugi. PozdrawiamWarto sprawdzić.Na AirBug Minnow z powodzeniem łowię okonie, pstrągi oraz lipienie:).Dużą zaletą jest to, że gumę można zbroić w zasadzie w dowolny ciężar i nie traci ona swojej pracy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Warto sprawdzić.Na AirBug Minnow z powodzeniem łowię okonie, pstrągi oraz lipienie:).Dużą zaletą jest to, że gumę można zbroić w zasadzie w dowolny ciężar i nie traci ona swojej pracy. DSC_0204+ (Kopiowanie).jpg P2010015+ (Kopiowanie).jpgMoże banalne pytanie ale nie miałem jeszcze styczności z tego typu przynetami Gdzie dokładnie znajduje się ta komora powietrzna? jest określony sposób zbrojenia żeby nie przekuć tej komory powietrznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Może banalne pytanie ale nie miałem jeszcze styczności z tego typu przynetami Gdzie dokładnie znajduje się ta komora powietrzna? jest określony sposób zbrojenia żeby nie przekuć tej komory powietrznej?Komora zaczyna sie mniej wiecej w 1/3 długości gumy. Wystarczy dać hak odpowiedniej długości. Guma jest tak miekka, że rybki nie mają problemu z zapięciem się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jammaey Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Jeśli ktoś posiada informacje, które haki offsetowe pasują odpowiednio do Fisharrow'ów 1,2,3 cale będę wdzięczny za podzielenie się wiedzą ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Jeśli ktoś posiada informacje, które haki offsetowe pasują odpowiednio do Fisharrow'ów 1,2,3 cale będę wdzięczny za podzielenie się wiedzą ;-)Trochę zależy od producenta haków ale mniej wiecej wyglada to tak:1"- hak 42" - hak 23" - hak 14" - hak 1/05" - hak 4/0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jammaey Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Gamakatsu Offset EWGOwner Rig’N HookKtóre będą bardziej odpowiednie do rozmiarówki którą podałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Niestety tego nie powiem-bo tych hakow nie używałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jammaey Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 To może napisz jakie używałeś, tak dla potomnych ;' )Oczywiście nie wszystkie bo by dnia brakło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubS Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Ja z kolei mam pytania o zbrojenie Fisharrow w Tungsten Nail Sinker: Rozumiem, że w pierwszej kolejności gumę zbroi się w hak, a dopiero później w obciążnik, tak? Od której strony wciska się w przynętę ten wolframowy cieżarek? Ps. Myślę, że jakiś film instruktażowy dotyczący montażu byłby bardzo przydatny. PozdrawiamKuba. Ps. Dzięki za expresową wysyłkę. Przynęty prima sort.4 calowa "jaskóła" będzie wymiatać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Ja z kolei mam pytania o zbrojenie Fisharrow w Tungsten Nail Sinker: Rozumiem, że w pierwszej kolejności gumę zbroi się w hak, a dopiero później w obciążnik, tak? Od której strony wciska się w przynętę ten wolframowy cieżarek? Dokładnie tak. Szczegóły zbrojenia są na str. 2 tego wątku. Ps. Myślę, że jakiś film instruktażowy dotyczący montażu byłby bardzo przydatny. Ok. Będzie filmik:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 To może napisz jakie używałeś, tak dla potomnych ;' )Oczywiście nie wszystkie bo by dnia brakło Najładniej wyglądają na hakach Decoya i Owner twistlock. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Ciekawy filmik z wariantami zbrojenia. Warto kombinować i znaleźć swój sposób. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viridis7 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Tak trochę zmieniając temat łowił ktoś na wobki Fish Arrow Three Shot 65? Ja nabyłem i wrzuciłem do wody i stwierdzam że moje kropki je lubią. Próbował już ktoś to do wody wrzucić i coś na nie złowić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi