Skocz do zawartości

Fisharrow

Viridis7

Rekomendowane odpowiedzi

...bierz i daj znać jak poszło ;)

W sumie nie wiem czy jest sens o tym pisać, bo udało mi się z tymi przynętami uskutecznić raptem dwie wyprawy na okonie, miało być więcej, ale mrozy pokrzyżowały plany i jak do tej pory nie zanosi się na jakąś zmianę w temacie.

Łowiłem na dwóch różnych łowiskach, głównie na DS, ale próbowałem i klasycznie, z główką.

Pierwszy raz - bajka, połowiłem nie tylko okoni, ale i dwa szczupaki się przypałętały.

Za drugim razem, już na innym łowisku, poległem kompletnie, pomijam fakt gorszych warunków i mniejszej zasobności wody w ryby, bo z tym się liczyłem, ale żeby nawet dotknięcia na te śliczne przynęty? To już jawne chamstwo. :lol:

Zwłaszcza, że ostatecznie kilka ryb złowiłem, normalnym świsterem na główce. ;)

Co do samych przynęt, to jakość wykonania, oraz to jak pracują w wodzie - na najwyższym poziomie, czy są to killery, za wcześnie oceniać, ale mieć je warto w pudełku.

To co szczupaki zdemolowały, już dokupiłem, nie sądzę bym pożałował. :)

Edytowane przez Dagon

• 1 miesiąc temu...

u mnie na poczatku byly dobre pozniej nic nadzwyczajnego jak sie ryby do nich przyzwyczaily ale kilka miarowych sandaczy sie skusilo

Hm ...myślę że niema przynęty idealnej i na wszystko, fajny w tym temacie jest  wpis Dagona. trzeba troszkę pokombinować , uważam ze  przynęty Fish Arrow nadają się do tego w szczególny sposób , niemal każdy z modeli można i trzeba zbroić na różne sposoby ,trochę już o tym było wyżej ale sam ciągle odkrywam nowe możliwości drzemiące w tych ,gumkach".

A czy ktoś z łowił na takie gumki pstrągi?

U nas ciągle okres ochronny wiec z tymi łowami pstrągowymi musimy poczekać .Ubiegły sezon potwierdził skuteczność kilku przynęt .Świetnie działało zbrojenie w Spin Hook +Tungstein Nail Sinker. Piękna wiosenna pogoda wygnała nas nad wodę, wczoraj zwiedzaliśmy miejska Wisełkę , dziś nizinna Rudawe . Z wynikami kiepsko ale fajnie było połazić po krzakach :P ,Jak zawsze coś tam pokombinowaliśmy ze zbrojeniem . Naprawdę fajnie prezentują się zbrojone w Cziburaszkę . Dodatkowym argumentem były testy pstrągowego Mega Basa , noooo kijek Bajka ! Grzesiek porobił trochę zdjęć to może coś wstawi .

Jak pisał Jarek - kilka fotek ze zbrojeniem Fish Arrow.

Huddle zbrojony w czeburaszkę. I pytanie do Jarka - jak się sprawuje w takim zbrojeniu?

post-53674-0-47534900-1421527638_thumb.jpg

I mój faworyt pstrągowy - Flash-J (również w wersji Huddle) zbrojony w spinn hook plus nail sinker. W takim zbrojeniu Huddle delikatnie pracują ogonkiem, a do tego przy podciągnięciach pięknie błyskają bokami. Flash-j zbrojony w ten sposób (na foto) ucieka na boki i pracę ma bardzo nieregularną i energiczną.

post-53674-0-32487500-1421527651_thumb.jpg

post-53674-0-57649400-1421527660_thumb.jpg

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Bardzo ciekawe przynęty. Warte swojej  ceny. W zeszłym sezonie sprawdziły się na okoniach z rzek i jezior.

W tym roku zaczynam testować pływające AirBugi.

Pozdrawiam

Warto sprawdzić.

Na AirBug Minnow z powodzeniem łowię okonie, pstrągi oraz lipienie:).

Dużą zaletą jest to, że gumę można zbroić w zasadzie w dowolny ciężar i nie traci ona swojej pracy.

post-53674-0-55566200-1423293651_thumb.jpg

post-53674-0-44432100-1423293652_thumb.jpg

• Like 4

Warto sprawdzić.

Na AirBug Minnow z powodzeniem łowię okonie, pstrągi oraz lipienie:).

Dużą zaletą jest to, że gumę można zbroić w zasadzie w dowolny ciężar i nie traci ona swojej pracy.

attachicon.gifDSC_0204+ (Kopiowanie).jpg

attachicon.gifP2010015+ (Kopiowanie).jpg

Może banalne pytanie ale nie miałem jeszcze styczności z tego typu przynetami :) Gdzie dokładnie znajduje się ta komora powietrzna? jest określony sposób zbrojenia żeby nie przekuć tej komory powietrznej?

Może banalne pytanie ale nie miałem jeszcze styczności z tego typu przynetami :) Gdzie dokładnie znajduje się ta komora powietrzna? jest określony sposób zbrojenia żeby nie przekuć tej komory powietrznej?

Komora zaczyna sie mniej wiecej w 1/3 długości gumy. Wystarczy dać hak odpowiedniej długości. Guma jest tak miekka, że rybki nie mają problemu z zapięciem się.

Jeśli ktoś posiada informacje, które haki offsetowe pasują odpowiednio do Fisharrow'ów 1,2,3 cale będę wdzięczny za podzielenie się wiedzą ;-)

Trochę zależy od producenta haków ale mniej wiecej wyglada to tak:

1"- hak 4

2" - hak 2

3" - hak 1

4" - hak 1/0

5" - hak 4/0

Ja z kolei mam pytania o zbrojenie Fisharrow w Tungsten Nail Sinker: Rozumiem, że w pierwszej kolejności gumę zbroi się w hak, a dopiero później w obciążnik, tak? Od której strony wciska się w przynętę ten wolframowy cieżarek? 

Ps. Myślę, że jakiś film instruktażowy dotyczący montażu byłby bardzo przydatny. 

Pozdrawiam

Kuba.

Ps. Dzięki za expresową wysyłkę. Przynęty prima sort.

4 calowa "jaskóła" będzie wymiatać.

Ja z kolei mam pytania o zbrojenie Fisharrow w Tungsten Nail Sinker: Rozumiem, że w pierwszej kolejności gumę zbroi się w hak, a dopiero później w obciążnik, tak? Od której strony wciska się w przynętę ten wolframowy cieżarek?

Dokładnie tak. Szczegóły zbrojenia są na str. 2 tego wątku.

Ps. Myślę, że jakiś film instruktażowy dotyczący montażu byłby bardzo przydatny.

Ok. Będzie filmik:)

• 1 rok później...
  • 4 miesiące temu...