kokosz77 Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Witajcie koledzy mam pytanko bo na wedce do wzdregowania mam zalozony nanofil .Chcialem teraz zabrac teraz ten kijek na okonia na super lekko , i tu moje pytanie , czy nanofil nie zmniejsza ilosci bran okoi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 guciolucky Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Nanofil nic nie zmniejsza poza wytrzymałością i czasem trwałości zestawu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Voldemort Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Nanofil specjalnie okoniom nie smakuje, ale jeśli założysz jakąś skuteczną przynętę to na pewno okoniom nie będzie przeszkadzał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Walicie w gumę z kolegi.Jak najbardziej nanofil jest dobry.Używam 0,04 ale z przyponem strzałowym.Sam ciężko uzyskać wytrzymałość na węźle bezpośrednio z przynętą.Większy zasięg jak na żyłce i czucie brań lepszy.Jak dla mnie na plus. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 smasher Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Ja używam 0,08mm, noknot i przypon 0,20mm żyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 M4TYY Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 A powiedzcie mi koledzy jakiej długości używacie te przypony i jak je wiążecie do linki głównej w tym przypadku do nanofil'u ? . Również noszę się z zamiarem kupna tej linki własnie grubości 0.04/0.08, cena jest dość atrakcyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 guciolucky Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Długości wędki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 http://www.wcwi.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2284&Itemid=112Tego używam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SPIDERLING84 Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Oj, nanofil to jak najbardziej świetny wybór. Tylko pamiętaj, żeby co jakiś czas wyrzucić (do śmieci!) kilka pierwszych metrów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bomber Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Szajs i tyle - Nanofil 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 guciolucky Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Po bardzo krótkiej fascynacji nanofilem, zachwyciłem się ultra cienkimi sznurkami od Duel-a, obecnie czekam na nowa linkę z bliskiego wschodu bo japońskie są fajne ale bardzo krótko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ictus Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 (edytowane) Ja aktualnie uzywam nanofila 5,7kg opisanego jako 0.11mm w zielonym kolorze. Jest bardzo fajny i nawet pstragi do 45 na niego polowilem. Wczesniej testowalem najcienszy bialy i 3.3 kg tez bialy. Najcienszy nadaje sie tylko na male ryby, na mikroprzynety udalo mi sie nawet zlowic na niego karasia. Jednak juz wzdrega 35cm potrafila zerwac to cudo przy ataku. Zaznaczam ze bez przyponu strzalowego. Reasumujac - cienkie nanofile sa slabe i ich nie polecam. Grubsze (od 5kg) sa bardzo fajne. Trzeba tylko zwracac uwage na wezly bo nanofil jest bardzo sliski. Koniecznie zrobic test wytrzymalosciowy po wiazaniu. Edytowane 18 Października 2014 przez ictus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pisarz Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Do nanofila stosuję przypon z dość grubego fluorocarbonu.Taki przypon mocno spowalnia opad przynęty.W płytkich zbiornikach ma to duże znaczenie, przekładające się na ilość brań. Sam nanofil na pewno ma sporo wad , ale ma też zalety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ictus Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 (edytowane) Zaleta jest na pewno zasieg, czasem kilka metrow robi znaczenie. Minusem jest to ze latwo sie przeciera. Czasem przy zaciaganiu wezla widze ze cos z niej zlazi. Wtedy poprawiam wezel. Bardzo specjallistyczna linka, ale ma swoje zastosowanie. Edytowane 18 Października 2014 przez ictus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 vojtas Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 ja szczerze odradzam nanofila,strasznie się strzępi miałem dwa razy i dwa razy z niego zrezygnowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tpe Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Walicie w gumę z kolegi.Jak najbardziej nanofil jest dobry.Używam 0,04 ale z przyponem strzałowym.Sam ciężko uzyskać wytrzymałość na węźle bezpośrednio z przynętą.Większy zasięg jak na żyłce i czucie brań lepszy.Jak dla mnie na plus. Józiu, a nie lepiej jakąś dobrą "cieniutką" plecionkę/linkę? Bez strzępienia, przyponów strzałowych, przewiązywania itd.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Voldemort Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 Taki mały Sarkazm Jest już w sprzedaży idealny Nanofil - średnica 0,02 1,415kgJuż się nie strzępi !!! (bo jest tylko z jednej nici wyciągniętej z grubszego Nanofila)Zaleca się nie zacinać ryby (opór przynęty może zerwać linkę)Uwaga Koledzy - waga na opakowaniu podaje nie wytrzymałość Nanofila, tylko wagę jednostkową opakowania ! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 M4TYY Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 Ja się waham między 0.04-0.06, ale jedna rzecz mnie zadowala obydwie linki to nitki, 0.12 nanofila jest ciensza od 0.06 dragona . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Iras1975 Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 (edytowane) W ubiegłym roku z początku sezonu miałem 0,04 mm i wyjmowałem przy jego użyciu sztuki dobrze ponad 45 cm, ale hol na takiej niteczce ryb w tych rozmiarach nie należy do rzeczy przyjemnych. Brakuje zapasu mocy i cały czas istnieje spore ryzyko utraty ryby przy ostrych odjazdach. Później przeszedłem na 0,08 mm, ale i to moim zdaniem za mało. Myślę, że bezpieczne minimum przy takich rybach to 0,10mm. Do połowu okoni w przedziale ok 25-35cm w zupełności wystarczy 0,08mm. Edytowane 25 Października 2014 przez Iras1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 s.synowiec-83 Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Moja fascynacja Nanofilem w rozmiarze 0,06 ustępowała, wprost proporcjonalnie do tępa (szybkiego raczej ) w jakim się perfidnie strzępił, pękał na połowie długości, na misternie ukręconym węźle etc. W jednym z wcześniejszych wątków chwaliłem grubszą wersję....którą po czasie również odradzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 vojtas Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Taki mały Sarkazm Jest już w sprzedaży idealny Nanofil - średnica 0,02 1,415kgJuż się nie strzępi !!! (bo jest tylko z jednej nici wyciągniętej z grubszego Nanofila)Zaleca się nie zacinać ryby (opór przynęty może zerwać linkę)Uwaga Koledzy - waga na opakowaniu podaje nie wytrzymałość Nanofila, tylko wagę jednostkową opakowania !wyobraz sobie branie ryby z opadu,mocne uderzenie w kij i jak tego nie zacinać??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ictus Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Nanofil ma jedna glowna zalete: odleglosc rzutu mala przyneta i mala srednice w stosunku do wytrzymalosci. Strzepienie sie jest powaznym problemem, nawet przy zaciaganiu wezla od tarcia na mini agrafce potrafi sie kawalek zetrzec. Mimo tego przy mikroprzynetach ( np biedronka) go stosuje. Jesli lowie z brzegu czasem kilka metrow robi roznice a nanofil leci daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sylweczek Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 (edytowane) Moja przygoda z nanofilem 0,04 trwała kilkanaście minut Pierwszy rzut na zawodach paproszkiem-siedzi garbusek-kilka chwil i już go nie ma. Nie było pasiastego i nie było też przynęty. Oderwałem troszkę tego cudu, zawiązałem paproszka i bodajże za trzecim rzutem przynęta na 1,5g główce poleciała tam, gdzie sama chciała Fakt, że przynęta leci dalej niż na żyłce ale "kruche toto" jak diabli W związku z tym, że nie zamierzam bawić się w dodatkowe przypony itp. nanofil poszedł u mnie w niepamięć Edytowane 28 Października 2014 przez sylweczek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Majo Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 A wiązałeś jak zwykle czy węzłem zalecanym dla tego tworu??? Bo podobno jakiś jest polecany a inne nie trzymają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sylweczek Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 (edytowane) Węzeł trzymał, nie trzymał nanofil A tak na poważnie, to nie zamierzam zmieniać swoich przyzwyczajeń i węzłów dla "tego czegoś" Spróbowałem po swojemu-nie udało się ale wiem, że są i zadowoleni użytkownicy, bo w końcu ktoś mi nanofil polecił Edytowane 28 Października 2014 przez sylweczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ictus Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Co do tego specjalnego wezla to cos w tym jest, bo nano jest diabelnie sliski. Do wszystkich plecionek stosuje podwojne przelozenie przez ucho kretlika/agrafki a do nanofila potrojne bo zdazylo mi sie ze w czasie testu wezla ten zwyczajnie sie rozwiazal. Trzeba na to zwracac uwage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
kokosz77
Witajcie koledzy mam pytanko bo na wedce do wzdregowania mam zalozony nanofil .
Chcialem teraz zabrac teraz ten kijek na okonia na super lekko , i tu moje pytanie , czy nanofil nie zmniejsza ilosci bran okoi ??
Top użytkownicy dla tego pytania
12
9
9
5
Popularne dni
28 Paź
19
4 Lis
11
27 Gru
11
29 Paź
9
Top użytkownicy dla tego pytania
ictus 12 odpowiedzi
Jozi 9 odpowiedzi
guciolucky 9 odpowiedzi
BOB1 5 odpowiedzi
Popularne dni
28 Paź 2014
19 odpowiedzi
4 Lis 2014
11 odpowiedzi
27 Gru 2016
11 odpowiedzi
29 Paź 2014
9 odpowiedzi
Popularne posty
guciolucky
Gdybym nie miał wcześniej tej linki i ktoś by mi ją polecił jako produkt OK to po kupieniu i przetestowaniu czuł bym się oszukany. Uważam, że jestem bardzo szczery pisząc, że nie mogę polecić tej link
flower
Nanofila używam tylko w zawodniczym zestawie UL pod okonie i to już od paru lat czyli przynajmniej kilkaset godzin używania. Reasumując polecam. Stosuje klasyczny węzeł zderzakowy lub baryłkowy i ni
guciolucky
Nanofil nic nie zmniejsza poza wytrzymałością i czasem trwałości zestawu
Opublikowane grafiki
140 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi