Skocz do zawartości
  • 0

Technika połowu z wykorzystaniem ciężarków Split Shot

mariuszwf

Pytanie

Witam, czy znana Wam jest metoda połowu przy pomocy ciężarków split shot? :)

Zastanawiam się, nad udostępnieniem naszym wędkarzy takich ciężarków.

Zająć się tym, mogłyby  wam się przydać  czy odpuścić? :)

Gramatura mogła być dostępna taka: 3,5g, 2,6g, 1,8g, 0,9g, 

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Śruciny o masie 2,6 a tym bardziej 3,5g musiałyby być niezwykle starannie wykonane i z bardzo miękkiego ołowiu, w przeciwnym przypadku w sposób nie akceptowalny niszczyłby żyłkę.

Jak już wspomniał  Kolega można wykorzystać produkowane na Wyspach Brytyjskich śruciny wykorzystywane w angielskiej odległościówce. Są one bardzo miękkie pozwalające na ich kilkakrotny montaż i demontaż na żyłce.

W przypadku gdy jedna taka śrucina jest zbyt lekka, można ich zacisnąć nawet kilka im mniejsze tym lepiej - mniej kaleczą żyłkę.

U nas dobre brytyjskie śruciny nie są jednak dostępne w każdym  wędkarskim sklepie.

• Like 1

• 0

Nie wiem czy dokładnie o tym samym rodzaju ciężarków myślimy, ale mój ojciec po powrocie po wielu latach ze Stanów był bardzo "podirytowany" że nie może ich w Polsce kupić (podirytowany to najłagodniejsze słowo jakie znalazłem). W Stanach te ciężarki są bardzo popularne, i wielu ludzi jest przyzwyczajonych do ich używania.

Z tymi ciężarkami jest tak jak z każdym nowym produktem, jeśli przekonasz użytkowników że są dobre, przekonasz ich, że dadzą im jakąś korzyść, pokażesz ich zalety, przewagi nad innymi ciężarkami, pokażesz jak je wykorzystać z dobrym skutkiem, klienci na pewno się znajdą.

• Like 1

• 0

Cholera, czyli jednak śrucina :)!

Mariuszwf to co napisał jbk to dobra wiadomość dla Ciebie, jeżeli uda Ci się nawiązać współpracę ze sklepami z europy zach :) to pieniądz popłynie szerokim strumieniem. Myślę, że powinniście się dogadać ;).

Jeżeli ja potrzebowałbym takich ciężarków to w ciągu 30 min mogę mieć całą zawartość dwóch stoisk dla spławikowców i na pewno nie zapłacę za to 5-6euro za kilka sztuk...

Edytowane przez Jack__Daniels