Guzu Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Witam Pytanie kieruje nastepujace do wszystkich zyczliwych i gotowych podzielic sie wiedza: jakiego wezla uzywacie do mocowania agrafki do przyponu VEP. O ile wezel laczacy plecionke PE z przyponem mam (w miare ) dopracowany, to ten dolny wezel ciagle jest przedmiotem srednio udanych eksperymentow. Dziekuje za odpowiedzi Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gfg8 Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 (edytowane) http://www.seaguar.ne.jp/knot/parts/parts_5.html Spróbuj tego u mnie sprawdza się i na 6 i na 20 lb. Edytowane 11 Października 2014 przez gfg8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 11 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Dziękuję. Sprawdzę w boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Używam tego węzła podanego w linku.Zakręcam jednak 4-5 razy,delikatnie naśliniając przed zaciśnięciem.Nie zaciskam jednak na pełną moc,ot tak żeby było na wyczucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 generalnie dobrym mykiem jest zostawienie okolo 1-2cm i podtopienie go zapalniczka tak by zrobila sie kulka , wtedy nie ma prawa sie juz zsuwać .Zaciskamy zawsze na mokro i czesto zostawiam jednak te 5-6mm jak nie mam zapalniczki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 11 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 (edytowane) Główny problem miałem z wytrzymaloscia 20 lb.Uzywam z plecionka pe 1,5Nie z rozwiązywaniem sie.Dziękuję za poradyPozdrawiam Edytowane 11 Października 2014 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gfg8 Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 (edytowane) Operuje dokładnie takim samym zestawem. Paletka 1.5 i przypon 20 lub 22 lb. Węzeł jest bardzo mocny wykorzystuje w pełni wytrzymałość materiału. Ważna jest jeszcze grubość materiału z którego wykonana jest agrafka, no ale do takiego zestawu to raczej solidne używasz także nie powinno być problemu. Edytowane 11 Października 2014 przez gfg8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 11 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Raz czy dwa razy jest przekladane przez uszko agrafki ? Na filmie jest raz, na rysunku pod filmem jest dwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gfg8 Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Faktycznie nie zwróciłem uwagi...ja robię tak jak na rysunku dwa zwoje są na agrafce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Zalinkowanego używam od kilku lat. Najpierw do mono, teraz również do FC i VEP. Na FC czasami się luzuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 11 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Zatem dwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gfg8 Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 (edytowane) Dwa naprawdę dobry węzeł warto spróbować.A do łączenia PE z VEP lub FC używam tego... http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/products_id/17848/ Nigdy mnie nie zawiódł. Edytowane 11 Października 2014 przez gfg8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 (edytowane) Dwa ..... I, przy rwaniu, zwykle strzela węzeł od strony agrafki. Niemal nigdy od strony pletki. Edytowane 11 Października 2014 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 (edytowane) Do VEP-a z 20lb-owym włącznie używam węzła "na 3 końce" z 4 oplotami wystarczy Końcówki opalam zapalniczką i tworzy się taki grzybek, który nawet przy nie dociśniętym na 100% węźle nie spowoduje, że po braniu się on rozwiąże Od 20lb zwykły zaciskowy karpiowy węzeł "mehser" (ulubiony węzeł J.Wilsona) bo z tego na 3 końce to wychodzą takie kulfony, że nie mam do nich zaufania... Edytowane 12 Października 2014 przez Rheinangler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi