Skocz do zawartości

Przechowywanie gumowych przynęt

Locutus85

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie czy długtrwałe przechowywanie przynęt ściśniętych w pudełku ma jakiś wpływ na ich późniejszą pracę ? Zauważyłem że moje 2 Predatory (jeden leżakowany drugi niedawno kupiony) zupełnie inaczej pracują ( ten leżakujący ma gorszą pracę ). Nie wiem czy to wpływ złego przechowywania czy poprostu taka sztuka. 

• 2 lata później...

Witm. Pisze tu aby nie zakladac nowego tematu. Czy orientuje sie ktos czy i ewentualnie gdzie mozna kupic opakowania od gum keitech ? Chodzi mi o te sztywne prostokątne opakowania strunowe w ktorych sa sprzedawane keitechy? Bo bym ze 30 sztuk potrzebowal.

Pozdrawiam

• 2 lata później...

Słuchajcie jak wygląda sprawa przechowywania przynęt gumowych?

Fabrycznie są w strunowym opakowaniu foliowym.

Jednak wolałbym trzymać w pudełku plastikowym bo mi wygodniej. Czy w takim pudełku zawinąć je w jakąś folię czy wrzucić luźno i im to nie szkodzi?

Pytam tu głównie o tzw. nadwyżki które sobie leżą i czekają aż identyczne które mam w torbie podręcznej zakończą żywot...

Słuchajcie jak wygląda sprawa przechowywania przynęt gumowych?

Fabrycznie są w strunowym opakowaniu foliowym.

Jednak wolałbym trzymać w pudełku plastikowym bo mi wygodniej. Czy w takim pudełku zawinąć je w jakąś folię czy wrzucić luźno i im to nie szkodzi?

Pytam tu głównie o tzw. nadwyżki które sobie leżą i czekają aż identyczne które mam w torbie podręcznej zakończą żywot...

To zależy jakie gumy. 

Ktoś kiedyś opisywał na forum, że w czasie wyjazdu na ryby nie będące akurat w akcji i leżące samopas Z-MANy zabrały się za wyżeranie dziury w łódce  :ph34r: 

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...