Locutus85 Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Witam, mam pytanie czy długtrwałe przechowywanie przynęt ściśniętych w pudełku ma jakiś wpływ na ich późniejszą pracę ? Zauważyłem że moje 2 Predatory (jeden leżakowany drugi niedawno kupiony) zupełnie inaczej pracują ( ten leżakujący ma gorszą pracę ). Nie wiem czy to wpływ złego przechowywania czy poprostu taka sztuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Jak leżał jakoś pozaginany i guma się odkształciła, to oczywiście wpływ na pracę może to mieć. Podnieś obie gumy "za pysk" i zobacz, jak się prezentują w zwisie swobodnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 A potem wykąp tą lezakowaną w gorącej wodzie. To powinno pomóc. Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 jak pisze wojtek albo daj rybom zdecydowac co to znaczy "gorsza praca".okonie niejednokrotnie lowilem dalej mimo urwania ogonka w ripperze/twisterze a szczupaki na plywajacego slidera tak wolno prowadzonego, ze praktycznie sie tylko bujal pod powerzchnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Witm. Pisze tu aby nie zakladac nowego tematu. Czy orientuje sie ktos czy i ewentualnie gdzie mozna kupic opakowania od gum keitech ? Chodzi mi o te sztywne prostokątne opakowania strunowe w ktorych sa sprzedawane keitechy? Bo bym ze 30 sztuk potrzebowal. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BamboTM Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 (edytowane) Pewnie w większości sklepów wędkarskich jak byś pogadał to dostałbyś za free Edytowane 28 Marca 2017 przez BamboTM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbas7 Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Słuchajcie jak wygląda sprawa przechowywania przynęt gumowych?Fabrycznie są w strunowym opakowaniu foliowym.Jednak wolałbym trzymać w pudełku plastikowym bo mi wygodniej. Czy w takim pudełku zawinąć je w jakąś folię czy wrzucić luźno i im to nie szkodzi?Pytam tu głównie o tzw. nadwyżki które sobie leżą i czekają aż identyczne które mam w torbie podręcznej zakończą żywot... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 Słuchajcie jak wygląda sprawa przechowywania przynęt gumowych?Fabrycznie są w strunowym opakowaniu foliowym.Jednak wolałbym trzymać w pudełku plastikowym bo mi wygodniej. Czy w takim pudełku zawinąć je w jakąś folię czy wrzucić luźno i im to nie szkodzi?Pytam tu głównie o tzw. nadwyżki które sobie leżą i czekają aż identyczne które mam w torbie podręcznej zakończą żywot... To zależy jakie gumy. Ktoś kiedyś opisywał na forum, że w czasie wyjazdu na ryby nie będące akurat w akcji i leżące samopas Z-MANy zabrały się za wyżeranie dziury w łódce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 Wg mnie dopóki masz duży „przerób” i gumy nie leżą w pudełku latami, to jeden pies. Gorzej, jak poleżą pogniecione kilka lat... Oczywiście pomijam kwestie odbarwienia, jeśli pomieszkasz kolory, ale to pewnie wiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 Generalnie w torebkach przechowuje tylko zapachowe gumy , reszta kolorystycznie poukładana w pudłach w szafie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 Njalepiej przechowywać w oryginalnym opakowaniu z plastyfikatorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 Czesc. Szukam pudełko z jaki największą ilością przegródek ( może być 2 stronne ) na gumy 2-3". Podpowiedzcie co używacie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 Ja mam kilka takich https://www.decathlon.pl/pudeko-wdkarskie-xl-id_8308518.html Zawsze można kupić dwa, jedno na wobku większe, a niezużyte przegródki użyć do zagęszczenia w drugim. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad wędkarz Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Ja używam DAM Effzet, bardzo dobre pudełka, dużo przegródek i bardzo trwały system zamykania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Pewne gumy w pudełkach można trzymać, a inne lepiej w oryginalnych opakowaniach. W oryginalnych trzymam fish-up, crazy fish, water king, keitech i lucky john. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi