Skocz do zawartości

Konkurs "Co to za kołowrotek" edycja 2.

makamba

Rekomendowane odpowiedzi

Coma - idź spać. :angry:

Spadaj. ;)

Zepsułeś zabawę już na 6 stronie konkursu. :lol:

Że też zawsze musi znaleźć się taki co odgadnie... :(

Zartuję i gratuluję !!! :clappinghands: :rockon: :clappinghands:

Chodzi dokładnie o ten model.

US Reel Supercaster.

Jak na to wpadłeś?

Na forum znalazłem tylko mój własny wpis na jego temat i jeden temat , ale o wersji castingowej o tej samej nazwie , w którym ktoś tylko wspominał o istnieniu wersji spin.

Może będziesz miał ochotę po testach wrzucić jakąś recenzję na forum?

Zapraszam na priw z prośbą o adres .

Wysyłka nastąpi po 1 listopada bo wtedy prawdopodobnie będę w PL.

Ewentualnie dostarczę osobicie w trasie między Szczecinem i Limanową bo tamtędy będę przelatywać.

post-50881-0-02689900-1413476197_thumb.jpgpost-50881-0-22085100-1413476205_thumb.jpgpost-50881-0-87686200-1413476211_thumb.jpg

Jeszcze raz - gratuluję. :good:

Edytowane przez makamba
  • Like 9

Szczerze mówiąc po przewertowaniu kołowrotków mniej lub bardziej mi znanych producentów zacząłem szukać zupełnie obcych marek kołowrotków po zagranicznych stronach sklepów wędkarskich. Wpadłem na coś takiego - Castalia SharkFin :)

Zacząłem sprawdzać w szukajce naszego forum i tak natknąłem się na wątek http://jerkbait.pl/topic/18417-oferty-handlowe-2013-nowo%C5%9Bci-i-wycofywanie-produkty/page-2?hl=supercaster#entry1201103 :)

Nie był to ten kołowrotek za to kto o nim pisał? Sam Makamba :D Zobaczyłem autora posta i postanowiłem prześledzić cały temat :) Tak natknąłem się na post z fotkami SuperCastera, szybkie google grafika, forumowa wyszukiwarka i już wszystko się zgadzało ;)

Dzięki, dawno nic nie wygrałem :)

Edytowane przez coma
  • Like 3

Hahahaha... Castalia właśnie stoi obok na półce bo miała być jako zagadka trzeciej edycji konkursu. :lol: :lol: :lol:

Chyba faktycznie lepiej będzie konkurs o kijaszkach robic.

Po jednej przelotce na fotkach wrzucać...

Edytowane przez makamba
  • Like 1

Postaram się połowić nim trochę na krakowskiej Wiśle jeszcze w tym sezonie, na pewno coś napiszę na jego temat. Ale na eksperckie analizy nie liczcie bo fachowcem nie jestem ;) Chyba, że mi powiecie na co zwrócić uwagę i jakie testy wykonać. Dla mnie jak będzie trzeszczał, ząbkował i miał luzy ale wyciągał niezawodnie ryby to będzie okej ;) No może nie jak wystąpią wszystkie te objawy po pierwszym łowieniu ;)

Mnie ciekawi czy dzięki tej szerokiej szpulce faktycznie dalej się nim miota przynęty.

Mam Castalię SharkFin i używałem , ale nie jestem w stanie potwierdzic czy ta ząbkowana szpulka zapewnia dalsze rzuty.

Trza by mieć do takich testów taki sam kij , przynętę i plecionkę i rzucać z taką samą siłą z użyciem kołowrotka z tradycyjną szpulką.

Postaram się połowić nim trochę na krakowskiej Wiśle jeszcze w tym sezonie, na pewno coś napiszę na jego temat. Ale na eksperckie analizy nie liczcie bo fachowcem nie jestem ;) Chyba, że mi powiecie na co zwrócić uwagę i jakie testy wykonać. Dla mnie jak będzie trzeszczał, ząbkował i miał luzy ale wyciągał niezawodnie ryby to będzie okej ;) No może nie jak wystąpią wszystkie te objawy po pierwszym łowieniu ;)

Tylko nie przeprowadzaj na nim tzw. testu Makamby...kołowrotek może tego nie wytrzymać ;)

Gratuluję. Ja nawet nie próbowałem strzelać.

Dzięki za graty, miałem farta i tyle. Nie znam testu Makamby ale chętnie o nim usłyszę/przeczytam :)

Co do testów - SPRO Red Arc 10300 będzie dobrym odpowiednikiem do porównania z SuperCasterem (jak to brzmi w ogóle - superHiperGigaMegaCaster :D )?

Coma - idź spać. :angry:

Spadaj. ;)

Zepsułeś zabawę już na 6 stronie konkursu. :lol:

Że też zawsze musi znaleźć się taki co odgadnie... :(

Jak na to wpadłeś?

Nie mówcie :angry:  , bo następnym razem Makamba wykroi taki konkurs że przez rok nikt nie zgadnie :D .

Gratuluje zwycięzcy :) .

Makamba dzięki za dostarczenie nam rozrywki :) .

• Like 1

Coma w skrocie - odblokowujesz wsteczny bieg korbki, zapindalasz korba do tylu ile sie da po czym blokujesz wsteczny ruch korbki - jak jest ok to ok jak nie to ....

Dzięki tej wiadomości zepsułem wczoraj dragona viper fd 830 iT :D Urwał się bolczyk od zębatki odpowiedzialnej za przesuwanie szpuli góra dół. Dokleiłem go z powrotem dwuskładnikowym poxipolem ale śmiem wątpić, że długo podziała. Chociaż na reklamie łopata i dulka od wiosła wytrzymywały ;)

Test Makamby... Super, nie chcę wiedzieć gdzie mnie kiedyś ta ciekawość doprowadzi :rolleyes:

Tak, tak - przeczytałem. Potwierdzam - test działa! ;) Eliminuje słabeuszy. Nie próbujcie z dragonem viperem, staruszka daiwa whisker ss za to nawet nie jęknęła :) Chętnie poczytam jeśli pojawią się "testy Makamby" innych młynków ale to nie ten wątek ^_^ SuperCastera oszczędzę na początku. Makamba też proszę nie próbuj swoich sił z tym kręćkiem to może zdążę coś o nim napisać oprócz "jebudu" :P

• Like 1

Spoko , spoko.

SuperCast jest już spakowany i teraz tylko czka go test na sklerozę - żebym nie zapomniał zabrać go do PL.

A swoją drogą możnaby poświęcić jakiś temacik na testowaniem kołowrotków "makambo-testem" i wyplenić słabeuszy z grona naszych pupilków.

Na razie tylko Twój Dragon Viper się temu oddał/poddał i moja Daiwa Lexa puściła po nim kleksa.

Właściwie nie moja a sklepowa.

Są jacyś chętni na test własnych HiEndów , albo jakichś piwnicznych staruchów?

Można się pochwalić fotkami uszkodzeń wewnętrznych... B)