w6i6e6 Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 witam wszystkich jestem nowy na forum ale cóż każdy kiedyś zaczyna hehe mam pytanie znacie jezioro dreństwo ?? położone jest w pobliżu dużego jeziora rajgrodzkiego , około 22km o augustowa . ciekawią mnie opinie na temat tej wody , znam ją bardzo dobrze bo do niedwana mieszkałem kilometr od brzegu jeziora w jeziorze jest całkiem sporo szczupaka (niestety standart w chwili obecnej to 40-60cm , większe się trafiają ale rzadko) , trafiają się (raczej przypadkowo ) ładne okonie . . .chciałbym poznać opinie wędkarzy na temat tego jeziora ale równierz na temat pana dzierżawcy (moim zdaniem dzięki temu panu za parę lat zostaną tylko krąpie i ukleje ) . . .pozdrwaiam i połamania kija na majowych szczupakach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawas2 Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 http://www.jezioro.com.pl/jeziora/jezioro.html?id=147Tutaj znajdziesz trochę opinii,są raczej jednoznaczne.Pozdrawiam.PawełWitaj na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w6i6e6 Opublikowano 1 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 hehehe no tak , nie wiem czy łowiłeś na tej wodzie (??) faktem jest że dzierżawca prowadzi na tym jeziorze gospodarkę , nastawioną tylko i wyłącznie na zysk , mam 27 lat a łowie tam od 8 roku życia więc wiem troszke o tym co się tam dzieje. . . a te opinie do których linka podałeś no cóż , dużo w tym prawdy , właściwie jedyna forma ochrony ze strony dzierżawcy to coroczne zarybienia szczupakiem . . . ale wine ponoszą też wędkarze , kurcze krew się w człowieku gotuje jak widzisz faceta upychającego do torby 30 centymetrowe szczupaczki . . .albo zimą gdy ludzie schodzą z lodą obładowani okoniami tak że ledwo dżwigają torbe . . .długo by można wymieniać , w ostatnich latach dużym zagrożeniem jest też coraz większa zabudowa brzegów (każdy chce mieć własną plaże i jakoś nikt na to nie reaguja ) jak tak dalej pójdzie to niestety za pare lat jezioro naparwadę będzie martwe . . .bo w tej chwili nie jest jeszcze tak żle , nie jest to woda łatwa , poddana sporej presji i wędkarskie i rybackiej (czasem trzeba mieć naprawę dużo cierpliwości ) ale połowić można , zdarzają się dni (maj/czerwiec albo póżniej od pażdziernika do grudnia ) gdy można jednego dnia zaliczyć kilkanaście szczupaków , fajnie by było gdyby wracały do wody ale wypuszczanie ryb to raczej rzadkość tutaj pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 Jeździłem tak kiedyś. Spałem w stodole na sianie u znajomego rolnika. Jezioro darzyło pięknymi szczupakami i okoniami. Jak poszło w prywatne ręce to przestało..... Szkoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w6i6e6 Opublikowano 2 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 oj szkoda, szkoda . . .chociaż i teraz zdarza się czasem dobrze połowić ale są to przypadki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slip Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 chciałbym odświeżyć temat Dreństwa, bo wszystkie informacje jakie odnalazłem na temat tego jeziora pochodzą sprzed kilku lat. Ktoś tam był w ostatnim czasie był?Spędzam tam urlop w tym roku, więc i ja się podzielę wrażeniami po powrocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łomżyniak Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Witam odkopuje temat . Mam możliwość spędzenia tam urlopu na początku czerwca . Na co się nastawić ? Szczupak ewentualnie lin na splawiczek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 chciałbym odświeżyć temat Dreństwa, bo wszystkie informacje jakie odnalazłem na temat tego jeziora pochodzą sprzed kilku lat. Ktoś tam był w ostatnim czasie był?Spędzam tam urlop w tym roku, więc i ja się podzielę wrażeniami po powrocie to już 4 lata, a relacji nie ma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maja 2 Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Łowi na Rajgrodzkim (przejrzałem posty kolegi...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Byłem z kolegami w październiku 2018 kilka dni, rezultaty były gorzej niż złe. Ale jezioro piękne, ciekawa woda, na echo namierzaliśmy fajne górki, spady, blaty i wszędzie pusto. Trafiały się małe szczupaki w małych ilościach (największy coś koło 60 cm) i niewielkie okonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 A 10 lat temu złowienie 50 okoni 25-40 i do tego kilku szczupłych 70-90 to nie był żaden wyczyn. Szkoda, że tak zostało zdegradowane to pięknie jezioro. Ostatnio myślałem o nim, ale chyba sobie odpuszczę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 W zeszłym roku, cały jesienny dzień spędziłem na tym jeziorze z maximapą. Każda struktura idealnie napłynięta. Chyba jednego niewielkiego okonia trafiłem. Masakra, jezioro jest tak wytrzepane że chyba Rajgród to przy nim eldorado. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 Podobno kilka lat temu jezioro trafiło w dzierżawę w prywatne ręce i zostało wyj...bane do cna, dzierżawca nawet podobno używał włoka dennego - to tyle z plotek. Dzierżawcy już nie ma i jezioro podobno powoli się odradza, ale ja tego nie doświadczyłem. Od dzisiaj do niedzieli nad tym jeziorem są moi koledzy, dam znać jak będę coś wiedział o ich wynikach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 To pomnik jak najczęściej wygląda prywatyzacja państwowych wód. PZW to przy tym pikuś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 O ile mi wiadomo, to jezioro było w prywatnych rękach wiele lat. Ja tam bywałem około 2002-2006 i zezwolenie było od prywatnej osoby, ryb też nie brakowało. Może później była jakaś nieoczekiwana zamiana miejsc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakersik Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 2 lata temu i rok temu byłem po parę dni. niestety drapieżnika zapomnij okonki to takie po 10 cm, największy szczupak to 50 parę. wzdręgi a i owszem połowione jedyna zabawa na spiningu. ostatni wyjazd miał być typowo ze spinem i ... jakieś spławiki znalazłem i białoryb połowiłem. liny płocie i leszczyki ale wielkością nie powalały. od "miejscowego" wędkarza to źle się dzieje jak tylko ktoś połowi to siaty na łajbę i wali wszystko do wora. w tym roku nawet się nie wybieram bo szkoda mi czasu. jak ktoś jakieś wieści ma nowe to chętnie poczytam może coś się wydarzyło od tamtego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fladra Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 (edytowane) Ja jeżdżę na Dreństwo zawsze po 15 listopada jak się kończy sezon na rajgrodzkim. Do końca roku lub zamarznięcia jestem około 2-4 razy.Moje wyniki na tym jeziorze nie są spektakularne - czasami w tym mroźnym okresie trafi się szczupak okołowymiarowy i tyle. Zauważyłem jednak że dużo osób trolinguje pomimo zakazu i mają efekty:)Kiedyś nawet zagadałem jednego starszego gościa o efekty i powiedział, że dzisiaj słabo pokazując dwie sześćdziesiątki-ja byłem bez ryby. Na moją uwagę o zakazie trolingu powiedział, że on może:) Widuje w tym okresie sporo trolujących i widzę, że ciągają ryby a trolują od wyspy do końca jeziora. Edytowane 21 Maja 2020 przez fladra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzefBTM Opublikowano 24 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca UpZnajdę jakieś nowe informacje? Ktoś ostatnim czasem odwiedził? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franek88 Opublikowano 24 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca Tak byłem dwa tygodnie temu. Tragedia siatka na siatce, byłem że spiningiem na łódce jeden okoń się trafił tylko. A gdzieś na Facebooku ktoś opisywał nieprzyjemną sytuację z tamtejszymi "tubylcami" starsi Panowie opłynęli go z kilku stron i próbowali wygonić z miejscówki bo to niby któregoś z nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi