Skocz do zawartości

Antares hg pomocy

nurek28

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Stałem się posiadaczem antaresa hg i po kilku wypadach przesmarowałem go smarem daiwy. Wszystko chodziło jak marzenie do momentu złapania ryby po którym było czuć przekładnie. I od razu pojawił się dyskomfort psychiczny.

Po powrocie do domu rozkręcenie i sprawdzenie i nic.

I tu nasuwa się pytanie czy smar dajwy nadaje się do smarowania przekładni czy może to jeszcze coś innego.

Oczywiście młynek nowy.

Smar na pewno nie zaszkodzil :D tego by jeszcze brakowalo aby daiwa puscila smar ktory roztapia shimano i na odwrot :D

Moze jak rozebrales i skladales cos pokickales. Napisz wiecej objawow - czy przekladnie czuc na sucho czy z obciazeniem itp

No ja mam identyczny model i nic nie szumi, nie smarowałem go ani nie rozkręcałem. Ja tylko kasuje luz linki tym antkiem i raczej bym nie poprowadził przynęt stawiających duży opór. Ciekawa a raczej nieciekawa sprawa, nowy multik i coś nie tak..? Trzeba po prostu zerknąć chyba do środka czy tam wszystko gra

Bo tak to jest maslo w masle i coraz lzejsze konstrukcje - kiedys wystarczyl jeden muktik o przelozeniu 6.0:1 i cieszyles sie spokojna praca a teraz 8.0:1 do gum 7.0:1 na bolenie 6.0: jako wielozadanowiec i 5.0 do przynet stawiajacych duzy opor :D

Jaja rozumiem jakby curado siadlo ale antek...

Edytowane przez meme174

Ja bym Ci dał do pokręcenia ABU w stanie idealnym z lat 60tych.  :D A tak poważanie, to o ile te mikro ząbki nie wymiękły, to niewiele się mogło zdarzyć. Pinion np. z jakiegoś powodu nie układa się na powrót względem dużego koła tak jak powinien. 

Edytowane przez Krzysiek_W

Raczej plecionka nie powinna powodowa. Drgan przekladni - jezeli tak jest pisal bym pismo do sadu w sprawie zrobienia w butelke przez shimano. Dlatego przy nowych muktikach wole isc w abu i daiwe - a w stalej szpuli po przygodzie z daiwa w shimano :)