Skocz do zawartości

Łosoś Heniutka

rognis_oko

Rekomendowane odpowiedzi

Hej Remek:)

Nawet nie wiesz jaką przyjemnośc zrobiłeś mi swoim powitaniem na forum.

Nie wiem , czy będe miała się czym pochwalić ( trofeum),bo cierpię na chroniczny brak czasu dla siebie , ale z przyjemnością czytuję wypowiedzi użytkowników.

Żeby nie być tutaj tak zupełnie przypadkowo, to pochwalę się , że pierwszego w życiu węgorza złapałam na Zalewie Szczecińskim w wieku 7 lat :mellow:

Zresztą .... u nas w rodzinie zawsze wędka była prawie na pierwszym miejscu :D ( i zaraz Heniutek mnie ochrzani, że zdradzam tajemnice rodzinne) ...hihihi

Pozdrawiam serdecznie

Tomek,to był jakiś desperat z pustym żołądkiem,ale cieszę się i z niego,bo nie licząc pstrągów,to pierwsza rybka w tym roku.Jedna trotka spadła mi kilkanaście dni wcześniej i już myślałem że to wszystko do września.Teraz sobota i niedziela zawody w Trzebiatowie i pewnie zostawię już trocie.Dziś dowiedziałem się że na plaży w Międzyzdrojach,można z powodzeniem trociować!,a pewien jegomość dostał 9 kg srebrniaka. Nie daje mi to spokoju i kombinuję jak zatargać tam łódz,bo stać w wodzie nawet w śpiochach to żadna przyjemność.Ryb ponoć jest w bród,bo rybacy w sieciach mają do 200kg troci i łososi i to wszstko na płytkiej wodzie.

adasio,ja też żałuję,ale Parsęta w tym roku zawodzi.

@Heniutek,

coś strasznie narzekasz na tą Parsętę...

Nie wiem czy wiesz, ale jakieś 4-5 dni przed naszym przyjazdem na Warsztaty aż wrzało od łowionych troci w Parsęcie. Co lepszy miejscowy potrafił złowić po dwa komplety w ciągu weekendu. Ryby żerowały bardzo dobrze przez kilka dni. Niestety przed naszym wyjazdem trotki się pochowały... :(

Dzisiaj byłem chwilę u Maćka Jagiełło. Maciek był razem z kolegą nad Parsętą tuż przed naszymi Warsztatami. We dwóch złowili aż 5 trotek! Wszystkie ryby złowili na odcinku Zieleniewo i Rościęcino. :D

@Siostro Heniutka,

witaj na naszym forum. Mam nadzieję, że będziesz naszym stałym gościem. :mellow:

Piotruś Kiedyś jak zaczynałem trociowanie Rega drzyła mnie pięknymi rybmi. Pierewszy mój wyjazd na trocie zaowocował srebniaczkiem 3,3 kg. Było to we wrzesniu ...............Napisze tak na 4 wyjazdy we wrzesniu miałem 8 brań ładnych ryb. Wyjąłem cztery srebniaki w tym jednego dnia komplecik 3,6 i 4,8 kg. Czułem sie jak góru trociownia. Pozniej jednak Rega mnie skarciła za zdrade na inną rzekę. Zyłem w celibacie 3 lata :lol: Na Słupi tez zapłaciłem frycowe w postaci dwóch pustych lat nie liczac ryb które spadły, ale to sie nie liczy. Tak wiec Piotruś zazdroszcze Ci Twojej średniej :D :mellow: Pozdrawim Tomek Sulej

• 1 miesiąc temu...